728 x 90

-

از نگاه رسانه‌های بین‌المللی - 881105

-

از نگاه رسانه ها
از نگاه رسانه ها
تقریبا موضوعی از مسائل ایران و مقاومت مردم ایران نیست که انعکاس رسانه‌ای نداشته باشد، چون به‌ویژه بعداز قیام مردم در روز عاشورا حرکتهای مردمی و سمت و سوی تحولات از طرف ناظران در راستای تغییر یا دگرگونی و سرنگونی رژیم ارزیابی می‌شود. ابتدا نگاه کوتاهی به برخی از عنوانهای رسانه‌های منطقه‌ای در یکی دو روز گذشته بکنیم:

سایت مسلم خاورمیانه: اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت مبنی بر دستگیری شیخ محمد قریشی خطیب مسجد اهل سنت در شهر تالش را منعکس کرد و نوشت: دولت ایران تعدادی از دانشجویانی را که مدتی پیش از دانشگاههای پاکستان فارغ‌التحصیل شده بودند را بدون هیچ بهانه و دلیلی دستگیر کرده است.

سایت نیرون نیوز با درج گزارش مشروحی از دستگیری خانواده‌های مجاهدان اشرف در ایران نوشت: رژیم در هراس از گسترش و تعمیق قیام سراسری، اعمال فشار بر خانواده‌های مجاهدان اشرف را تشدید کرده است.

صوت فلسطین: بارونس اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: در رابطه با اردوگاه اشرف، ما مکررا به دولت عراق تأکید کرده‌ایم که بایستی با این موضوع پیچیده، تماما بر اساس قوانین بین‌المللی و بدون به‌کارگیری هر نوع خشونت، رفتار کند.

سایت القدس تاک: «خلیل الدلیمی وکیل مدافع صدام حسین به شبکه العربیه گفت: او اسنادی دارد که به‌طور قاطع نشان می‌دهد ارتش رژیم ایران بود که حلبچه را با گاز سانیت بمباران کرد و هیچ دولتی در خاورمیانه این گاز را ندارد. او گفت ”اطلاعات آمریکا تیمی را به فرماندهی یکی از ژنرالهایی که نمی‌خواهم نام او را ببرم، فرستاد و این ژنرال که مسئول در خاورمیانه و ایران بود از خاک و آسیب دیدگان نمونه برداری کرد و بعداز آزمایش متوجه شد که گاز سانیت به‌کار گرفته شده و او می‌دانست عراق این گاز را در اختیار ندارد ”… . وکیل الدلیمی گفت: مقامهای رژیم ”با وکیل حاتم شاهین و بعضی از اعضاء هیئت دفاع از صدام ملاقات کردند و به آنها 100 میلیون دلار در برابر صحبت نکردن از موضوع حلبچه و انداختن آن به گردن مجاهدین خلق، پیشنهاد کردند».

خبرها و تحلیلهای مربوط به دخالتهای رژیم در انتخابات عراق، از جمله دیگر عنوانهای خبری رسانه‌ها است. که در آخرین تحول روزنامه تایمز به نقل از ژنرال پترائوس در مورد نفوذ رژیم در کمیسیون حسابرسی و عدالت نوشت: رهبران یک سازمان که باید طبق قانون کمیسیون حسابرسی و عدالت برکنار می‌شدند اکنون خود، این کمیسیون را به دست گرفته و همگی آلت دست نیروی قدس هستند.

رسانه‌ها اظهارات احمدی‌نژاد مبنی بر غنی‌سازی تا 20 درصد اورانیوم را با واژه‌های توسعه طلبی هسته‌ای، جاه‌طلبیهای اتمی رژیم و کلمات مشابه توصیف کردند، اما اظهارات پاسدار احمدی‌نژاد در بیان تحلیلگران به شکلهای دیگری انعکاس داشت

نیوزویک: چرا دیگر ما نمی‌توانیم در نبرد برای تغییر رژیم در ایران در حاشیه باقی بمانیم؟ … . گفتگوهای اتمی به هیچ جایی نمی‌رسند… در عوض ما بایستی بر روی واقعیت دیگری متمرکز شویم: ایران در آستانه تغییرات عمیق سیاسی است بیش از هر زمان دیگر و حتی بیش از زمانی که شاه را در 30سال قبل خلع کرد. …
خامنه‌ای همانند احمدی‌نژاد مشروعیتش را از دست داده است… منتقدین خواهند گفت ترویج تغییر رژیم، مقامهای ایرانی را تشویق خواهد کرد تا اپوزیسیون را به‌عنوان مهره‌های غرب نشان دهند. ولی رژیم اینکار را هم اینک انجام می‌دهد. خارجیان بایستی طوری عمل کنند تا اپوزیسیون را تقویت کنند و شکاف در میان حکومت کنندگان را عمیق سازند. …»

سایت میامی هرالد: «آخرین دور گفتگوها… برای متوقف کردن رژیم ایران از کسب تسلیحات اتمی… بدون توافقی روی تحریمها به پایان رسید. اما تهران کماکان به برنامه اتمی خود ادامه داده است… هفته گذشته ژنرال دیوید پترائوس طبلهای جنگ با ایران را به صدا درآورد.

وی گفت واشنگتن طرحهای ذخیره‌ای آماده کرده تا اگر مذاکرات بین‌المللی نتوانند به یک اجماع نظر برسند با فعالیتهای اتمی رژیم برخورد کند. رژیم ایران قادر نیست در هیچ منازعه بین‌المللی چه در زمینه اتمی و چه در زمینه تروریزم در عراق و خاورمیانه گامی به عقب بگذارد… رژیم ایران که به شدت در داخل با تظاهرات وقفه‌ناپذیر اعتراضی و ضدحکومتی تضعیف شده، مجبور است در جبهه بین‌المللی نمایش قدرت بدهد و از تروریزم در عراق حمایت کند تا افکار را از شکنندگی درونی نظامش منحرف سازد.

اما صدای طبل دیگری هم بگوش می‌رسد که شایسته توجه است یعنی جنبش مردان و زنان جوان که شعار می‌دهند مرگ بر دیکتاتور. «ارکان این رژیم در مقابله با اعتراضهای توده‌یی لرزیده است و نشانی حاکی از اینکه اعتراضهای ضدحکومتی رو به کاهش باشند نیست… سیاست ارائه هویج اقتصادی و مشوقهای سیاسی شکست خورده و باز هم خواهد خورد. این هم نه به‌خاطر اینکه هویجش بزرگ یا باندازه کافی‌تر و تازه نبوده بلکه به این دلیل بوده که رژیم در در داخل، تضعیف شده و چاره دیگری جز به جلو راندن برنامه اتمی نمی‌بیند.

مقاله میامی هرالد که به قلم لرد پیتر فریزر وکیل با رتبه مشورتی ملکه انگلستان هست، مطلب را اینطور ادامه می‌دهد «مردم آشکارا خواهان تغییر رژیم شدند و بنابراین مردم ایران خواست و روش‌کار تغییر دموکراتیک را به‌عنوان راه‌حل به صریح‌ترین صورت به جهانیان ارائه کردند.
تغییر دموکراتیک توسط مردم ایران گزینه‌یی است که بسیاری از ما در درون پارلمان بریتانیا سالها آن را مورد بحث قرار داده‌ایم. همراه با جنبش پیشتاز اپوزیسیون ایران شورای ملی مقاومت ایران… از جنبش اپوزیسیون ایران حمایت کنید بقیه امور بدون شک به راه درست خواهد افتاد».
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/836969f8-ae16-4aff-bec8-ea55f2f60d70"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات