سفر 18فروردین رئیسجمهور آمریکا به عراق، هم غیرمنتظره بود و هم سؤالانگیز؟ سؤال این بود: مگر اوباما افغانستان را صحنه جنگ و افزایش نیرو و عراق را در روند کاهش نیرو و ترک کردن اعلام نکرده است؟ پس چرا در شانس یک سفر غیرمنتظره، بغداد و نه کابل را انتخاب کرد؟
پاسخ مفسر تلویزیون فاکس نیوز به این سؤال چنین است: «گرچه تمرکز سیاست آمریکا بر افغانستان است، اما واقعیت این است که تهدید بیثباتی بیشتر و از میان رفتن ثبات در عراق، یک مشغله جدی برای آمریکا است. چنین وضعیتی باعث میشود که آمریکا نیروهای بیشتری را در مدت زمان بیشتری در عراق نگهدارد که طبعاً هزینه زیادی را هم طلب میکند».
این نگرانی در سخنان رئیسجمهور آمریکا در بغداد نیز دیده میشد. به گزارش تلویزیون الشرقیه وی کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخستوزیر عراق با صراحت بر ضرورت مشارکت تمامی عراقیان در دولت و نیروهای امنیتی تأکید کرد و گفت: بهطور قطع این بسیار مهم است که تمامی عراقیان در دولت و صفوف نیروهای امنیتی شرکت داشته باشند… زمان آن رسیده که عراق را به عراقیها واگذار کنیم، آنها باید مسئولیت کشورشان و حاکمیتشان را برعهده بگیرند و به همین دلیل باید در مسیر آشتی سیاسی قدم بردارند.
وی همچنین گفت برای آمریکا بسیار مهم است که تا 31 ژوئیه 2011 که مأموریت نظامی نیروهایش در عراق به اتمام میرسد شاهد عراقی با ثبات و امن باشد. عراقی که پناهگاه امنی برای تروریستها نیست.
تلویزیون فاکس نیوز در گزارش خود پیرامون سفر اوباما به عراق با اشاره به این که نخست وزیر عراق نقش آمریکا را در منطقه کلیدی میداند، علت نگرانی آمریکا در قبال عراق چنین تفسیر کرد: رژیم ایران، عراق را بخشی از میدان نفوذ طبیعی خود میداند و میخواهد وقتی آمریکاییها از آنجا بیرون کشید، حداقل کنترل سیاسی را بهدست بگیرد.
در مورد اهمیت نقش آمریکا و استمرار این وضعیت در عراق تلویزیون سیان آن بهنظر وزیر کشور عراق استناد کرد و گفت: «جواد بولانی وزیر کشور عراق معتقد است اگر قیمت نفت افزایش نیابد، دولت عراق ممکن است از آمریکا بخواهد سرعت و آهنگ خروج نیروهایش از عراق را کاهش دهد. … عقب نشینی، بدون طرحی برای در نظر گرفتن تمامی مشکلاتی که عراق با آن مواجه است، صورت نخواهد گرفت».
-
سفری غیرمنتظره و سؤالانگیز چرا بغداد و نه کابل؟
-
- گزارشات و تحلیلها
- 1388/01/20
دیدار غیر منتظره باراک اوباما از بغداد
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3e01ae12-1fae-412f-8fe3-6d3999a7d7ae"></iframe>