بلافاصله پس از تصویب قطعنامه 1835، موضع گیری مقامهای کشورهای مختلف علیه رژیم آخوندی و فراخواندن آن به تمکین در برابر این قطعنامه شروع شد.
زالمای خلیلزاد سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: ”این نشان می دهد که جامعه جهانی در این رابطه متحد است و این که رژیم ایران باید همکاری کند”.
دیوید میلیبند وزیر امور خارجه انگستان گفت تصویب قطعنامه 1835شورای امنیت نشان می دهد که عزم و اراده شش قدرت جهانی برای مقابله با برنامه هستهیی رژیم ایران همچنان پابرجاست.
ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد که رژیم بسیار به حمایت آن چشم دوخته بود گفت: شورای امنیت در راه درستی گام برداشته است.
سفیر اندونزی در شورای امنیت هم گفت: ” تمامی اعضای شورای امنیت باید از این قطعنامه پیروی کنند”. وی تأکید کرد: دولت اندونزی ضرورت اجرای تمامی تحریمهای قبلی علیه رژیم ایران را تأیید میکند.
وزارت خارجه فرانسه با انتشار بیانیهیی، به رژیم ایران هشدار داد: در صورت بی توجهی به قطعنامه جدید شورای امنیت، فرانسه آماده است تا تحریمها و مجازاتهای دیگری علیه این رژیم در نظر بگیرد.
فرانکو فراتینی وزیر خارجه ایتالیا تصریح کرد مذاکره با رژیم ایران برسر برنامه هستهیی تاکنون ناامیدکننده و به طور کامل بی فایده بوده است. از این رو زمان ارزیابی گسترش تحریمهای مؤثر، فرا رسیده است. وزیر خارجه ایتالیا به اعمال تحریمهای جدید در زمینه صنعت بیمه و رفت و امد مقامهای رژیم ایران اشاره کرد.
اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان با صدور بیانیهیی از قطعنامه جدید سازمان ملل متحد علیه رژیم ایران بعنوان علامتی از اتحاد بین المللی استقبال کرد و از رژیم خواست از ”ماجراجویی” اتمی دست بردارد.
وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس، به علاوه مصر، اردن و عراق در اجلاس مشترکی در نیویورک با صدور بیانیهیی از رژیم ایران خواستند تا به التزامات خود در قبال شورای امنیت برای توقف غنی سازی اورانیوم و سایر فعالیتهای حساس هستهیی تن بدهد.
البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی اتمی طی سخنانی در اجلاس سالانه آژانس نگرانی خود را از اصرار رژیم ایران بر ادامه برنامه اتمی ابراز کرد و خواستار ارائه اطلاعات حقیقی در مورد این برنامه از سوی رژیم شد.
البرادعی افزود: من متاسفم که ما کماکان در موقعیتی نیستیم که بتوانیم در زمینه فقدان وجود فعالیتهای اعلام نشده هسته ای در ایران به پیشرفتی دست یابیم.
کاندولیزا رایس وزیرخارجه آمریکا هم قطعنامه جدید علیه رژیم آخوندی را یک گام بسیار مثبت خواند و افزود: ما تنها میخواستیم قطعنامهیی تصویب کنیم که وحدت شش قدرت را نشان دهد و رژیم ایران بداند که این وحدت به قوت خود باقی است و از آن به بعد به پیش میرویم.
مان موهان سینگ نخست وزیر هند پس از اجلاس مشترک اتحادیه اروپا و هند در جمع خبرنگاران اعلام کرد ما مخالف مجهز شدن رژیم ایران به سلاح هستهیی هستیم. نخست وزیر هند تأکید کرد رژیم ایران باید به التزامات خود در قبال پیمان منع گسترش سلاحهای هستهیی پایبند باشد.
علاوه بر موضع گیریهای سیاسی، اقدامات عملی برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه رژیم آخوندی نیز تشدید شده است. پاتریسیا مک نرنی از مقامهای وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: در پی تحریم شرکت ملی کشتیرانی ایران، تمامی شعبات این شرکت در انگلستان، ایتالیا، آلمان، بلژیک هلند، لوکزامبورگ، مصر، چین کره جنوبی، مالت ، امارات متحده عربی و سنگاپور شامل این تحریمها می شوند.
به گفته این مقام وزارت خارجه آمریکا، شرکتهای بیمه ای که با شرکت ملی کشتیرانی ایران همکاری می کنند، باید پیامدهای چنین تحریمی را مدنظر داشته باشند.
تشدید انزوای بینالمللی رژیم آخوندی پس از قطعنامه چهارم شورای امنیت
- گزارشات و تحلیلها
- 1387/07/11
شورای امنیت
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/35cc61db-7971-49b9-bd3a-36b4504ffeee"></iframe>