728 x 90

دبیرکل ناتو: موضوعات مهمی در نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل بررسی می‌شود

اجلاس ناتو - آرشیو
اجلاس ناتو - آرشیو
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو اعلام کرد در نشست وزرای دفاع ناتو که فردا ۱۷آبان ۹۶و پس‌فردا در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار می‌شود، موضوعات مهمی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: ساختار فرماندهی ناتو، نقش این سازمان در افغانستان و برنامه هسته‌یی کره شمالی محورهای اصلی این نشست خواهد بود.

وی ادامه داد: در یک جهان غیرقابل پیش‌بینی باید همیشه در حال تغییر باشیم. ناتو نیاز به ساختار فرماندهی دارد. برای این‌که به ثبات در جهان تقویت بخشد نیاز به سازگاری مجدد دارد.

دبیرکل ناتو در پایان گفت متحدان ناتو در ماههای آینده برای تقویت صلح و آشتی و مبارزه با تروریسم در افغانستان، نیروهای بیشتر به افغانستان اعزام خواهند کرد.

بیشتر بخوانید:‌
دبیرکل ناتو: کره شمالی تهدیدی جهانی

دبیرکل ناتو در جریان سفر به آسیای جنوب شرقی بر ضرورت مقابله با تهدید کره شمالی تأکید کرد:
دبیرکل ناتو در جمع متخصصان امنیتی و دفاعی ژاپن اعلام کرد کره شمالی تنها تهدیدی علیه منطقه جنوب شرق آسیا نیست بلکه تهدیدی علیه کل جهان است.
ینس استولتنبرگ 8آبان 96 گفت اروپا نیز به اندازه ژاپن نگران رفتار گستاخانه کره شمالی است.
دبیرکل ناتو افزود کره شمالی خطرناک است و تهدیدی مستقیم برای کشورهای منطقه شرق آسیا از جمله ژاپن و تهدیدی جهانی است.
استولتنبرگ ادامه داد، همه می‌دانند که بُرد موشکهای کره شمالی به سواحل غربی آمریکا می‌رسد و همان موشکها به مرز برخی کشورهای اروپایی نیز می‌رسد.
وی گفت ناتو قویاً از فشار سیاسی، دیپلوماتیک، اقتصادی بر کره شمالی استقبال می‌کند و خواستار بیشتر کردن تحریم‌ها است.
به گفته دبیرکل ناتو لازم نیست از قدرت نظامی استفاده شود بلکه باید از قطعنامه شورای امنیت برای این هدف استفاده کرد.
وی تصریح کرد اقدام نظامی علیه کره شمالی تبعات مخربی برجا خواهد گذاشت اما باید این اطمینان را داشت که تحریم‌ها کامل اعمال می‌شوند.

تنش میان روسیه و ناتو در مرزهای شرقی ناتو
هم روسیه و هم ناتو در مرزهای خود به تقویت توان دفاعی و تهاجمهای خود می‌پردازند. مهمترین تحول احتمال استقرار موشکهای اسکندر روسیه در نزدیکی مرزهای شرقی ناتو است:
رئیس کمیته امور دفاعی در پارلمان روسیه 24مهر 96 از احتمال استقرار موشکهای پیشرفته اسکندر در شهر بندری کالینینگراد خبر داده است.
کالینینگراد بخش دورافتاده خاک روسیه است که در غرب این کشور و در حوزه بالتیک واقع شده است. دلیل این تصمیم می‌تواند واکنش به اعزام نیروهای آمریکایی به مرزهای شرقی ناتو باشد. روسیه استقرار نیروهای ارتش آمریکا در لهستان و در منطقه بالتیک را تحریک‌آمیز و حتی غیرقانونی ارزیابی کرده است. مسکو اعتقاد دارد این نیروها به‌صورت پنهانی در منطقه مستقر شده و این اقدام ناقض پیمانی است که روابط ناتو و روسیه را تبیین می‌کند. آمریکا و ناتو در واکنش این اتهام را رد کرده‌اند.
روسیه اعتقاد دارد که ناتو با استقرار ۴هزار نیروی نظامی بین‌المللی به رهبری آمریکا در لهستان و منطقه بالتیک، ثبات اروپای شرقی را تهدید می‌کند.
پیشتر کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو نسبت به اجرای مانور نظامی بزرگ روسیه به‌نام زاپاد ۲۰۱۷در اواسط ماه سپتامبر سال جاری در مناطق دریای بالتیک، مناطق غربی روسیه، شهر بندری کالینینگراد و بلاروس هم مرز با لهستان ابراز نگرانی کرده بودند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fe6b0917-e474-4025-960b-ffeffbdd5a7a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات