728 x 90

آنگ سان سوچی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند

آنگ سان سوچی
آنگ سان سوچی
رهبردولت میانمار و از برندگان جایزه صلح نوبل در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند.

بنا‌ به گفته سخنگوی دولت میانمار در روز ۴شنبه ۲۲شهریور ۹۶:‌ مشاور ارشد دولت برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر نخواهد کرد و به جای او، معاون رئیس‌جمهوری در این اجلاس حضور خواهد داشت. آنگ سان سوچی عنوان 'مشاور ارشد دولت' میانمار را دارد اما به‌عنوان رهبر حزب اکثریت در پارلمان، قدرت اصلی در دولت غیرنظامی این کشور محسوب می‌شود.

قرار است روز چهارشنبه، شورای امنیت سازمان ملل هم برای بررسی بحران میانمار تشکیل جلسه بدهد. انتظار می‌رود اکثر کشورهای غربی نحوه برخورد ارتش با شورشیان روهینگیا و فشاری را که بر غیرنظامیان وارد آورده مورد انتقاد شدید قرار دهند اما دولت چین پیشاپیش حمایت خود را از میانمار اعلام داشته است. چین نیز با ناآرامی در مناطق مسلمان‌نشین خود روبه‌رو بوده و گاه به‌خاطر نحوه برخورد با این مسأله مورد انتقاد قرار داشته است.

منابع نزدیک به سوچی می‌گویند که وضعیت داخلی کشور باعث شده تا وی از سفر به نیویورک خورداری کند.

بیشتربخوانید:
آنگ‌ سان سوچی انتقاد از برخورد دولت میانمار با مسلمانان روهینگیا را رد کرد
آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار (برمه) از نحوه گزارش‌دهی در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا انتقاد کرده و همزمان بنگلادش گفته است که ارتش میانمار در مرز دو کشور مین‌گذاری کرده است.
در واکنش به گزارشهای مربوط به اقدامات خشونت‌آمیز ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین در جنوب غرب این کشور، روز چهارشنبه، ١٥شهریور (٦سپتامبر) آنگ سان سوچی، مشاور عالی دولت این کشور در مطلبی در فیس‌بوک رسمی دفتر خود نوشت که 'وجود کوه یخ اطلاعات نادرست' در این مورد باعث ارائه 'تصویری معوج' از واقعیات شده است.
روز ٢٥اوت، شورشیان روهینگیا به پایگاههای ارتش و مراکز پلیس میانمار در راخین حمله کردند که به‌عملیات متقابل ارتش منجر شد. در روزهای بعد نیروهای دولتی متهم شدند که به تعقیب و آزار مسلمانان روهینگیا پرداخته که در نتیجه آن، دست‌کم چهارصد نفر کشته شده و هزاران نفر نیز خانه‌های خود را ترک کرده و به کوهستانها یا بنگلادش در همسایگی میانمار پناه برده‌اند. گفته می‌شود در طول این مدت بیش از شصت هزار خانه متعلق به مسلمانان روهینگیا توسط نیروهای دولتی و هواداران آنها به آتش کشیده شده است.
انتشار گزارش و تصاویری از وضعیت مسلمانان روهینگیا واکنش‌های تندی را از جمله از سوی برخی کشورهای مسلمان در پی داشته است که به‌خصوص سکوت آنگ سان سوچی، از برندگان صلح نوبل را هدف انتقاد شدید قرار داده‌اند.

سازمان ملل: خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا تمام نشانه‌های پاکسازی قومی را دارد
زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل، گفته است که عملیات امنیتی علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار (برمه) 'نمونه کلاسیک پاکسازی قومی' است.
آقای حسین از دولت میانمار خواست هر چه سریعتر 'عملیات خشونت‌آمیز نظامی جاری' علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا را متوقف کند.
همزمان دالایی لاما، رهبر بودایی‌های تبت در خصوص فرار آوارگان روهینگیایی از میانمار، در جمع خبرنگاران گفته است که اگر بودا بود، به آنها کمک می‌کرد. میانمار دارای اکثریت بودایی است. پیشتر دالایی لاما، از آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح سازمان ملل که در عمل رهبر میانمار است، خواسته بود تا برای توقف خشونتها علیه اقلیت روهینگیا، اقدامات بیشتر انجام دهد.
درخواست سازمان ملل در حالی مطرح شده است که دولت میانمار آتش‌بس یکجانبه 'ارتش آزادیبخش روهینگیای آراکان' را رد کرده است.
شورشیان مسلمان که تحت عنوان 'ارتش آزادیبخش روهینگیای آراکان' با دولت میانمار می‌جنگند در شبکه توییتر اعلام کرده بودند که با هدف اجازه دادن به فعالیت‌های انسان‌دوستانه به مردم در مناطق جنگ‌زده از روز یکشنبه (۱۰سپتامبر) عملیات خود را به مدت یک ماه متوقف می‌کنند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9743b360-f086-4b67-82ee-441da1548704"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات