728 x 90

تأکید مصر بر خواست کشورهای عربی از قطر

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر
سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر
سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر روز چهارشنبه 4مرداد 96 اعلام کرد ”4کشور عربی از خواسته‌هایی که به دوحه تقدیم کردند عقب‌نشینی نخواهند کرد“.

وی که در یک کنفرانس خبری با همتای فرانسوی خود جان ایو لودریان سخن می‌گفت با تأکید بر خواستهای چهار کشور عربی (مصر، امارات، عربستان، بحرین) از قطر اضافه کرد ”مصر از کسانی که امنیت و ثباتش را تهدید می‌کنند، نخواهد گذشت“.

خاطر نشان می‌شود که کشورهای چهارگانه، از اوایل ماه مه سال جاری به‌دلیل حمایت قطر از تروریسم تمام روابط سیاسی و تجاری خود را با دوحه قطع کرده و فهرستی از درخواستها و همچنین اسامی نهادها و سازمانها و افرادی که در ارتباط با تروریسم و تحت حمایت قطر هستند را انتشار دادند.

 


بيشتر بخوانيد:

 

بحران قطر و کشورهای عربی خلیج‌فارس

 بحران قطر به کجا می‌انجامد. آیا چشم‌اندازی برای پایان نزدیک آن وجود دارد. برخی کارشناسان مردد هستند.
تلویزیون سی.ان.ان 3مرداد 96:
ما درچهل و سومین روز بحران قطر هستیم و اکنون موضوع فراتر از قطر با همسایگانش است. موضوع یافتن راهی برای حل این بحران است. در شروع کویت بود که دنبال حل و فصل این بحران بود. بعد آمریکا آن را به‌دست گرفت بعد هم فرانسه وارد شد و اخیراً هم اتحادیه اروپا به این موضوع می‌پردازد. حتی ترکیه وارد شد تا راه‌حلی برای حل آن ارائه دهد.
به نظر می‌رسد پایانی بر این داستان متصور نیست.
فراز جرجیس کارشناس امور عربی به سی.ان.ان گفت:‌
برداشت من این است هیچ راه‌حلی برای بحران قطر در چشم‌انداز نیست. ترس آن دارم که این گسست بین قطر و همسایگانش یعنی قطر و مشخصاً عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی و مصر بیشتر شود. هر چه این بحران به طول انجآمد برای قطر سخت‌تر خواهد بود که به خانواده خلیج‌فارس بپیوندد.
هر دو طرف زمانی طولانی است که تلاش می‌کنند. من انتظار تشدید بیشتر آن را ندارم، روشن است ۴کشور تصمیم گرفته‌اند تحریمهای بیشتری اعمال نکنند ولی واقعیت این است که این بحران نه تنها ماهها بطول خواهد انجامید بلکه بنا‌ به گفته خود بازیگران آن ممکن است یک یا دو سال به دازا بکشد.

 بحران قطر و کشورهای عربی خلیج‌فارس

فراز جيس

 

اعلام آمادگی امیر قطر برای مذاکره‌ با کشورهای عربی

 شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، روز جمعه 30 تیرماه 96 در نطقی تلویزیونی گفت برای حل اختلافات با دیگر کشورهای عرب آماده مذاکره است، اما این کشورها باید به حق حاکمیت قطر احترام بگذارند.
متعاقباً انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات اعلام کرد فشار بحران روی قطر در حال نتیجه دادن است. وی در توئیتی نوشت اصلاح قانون تروریسم قطر یک گام مثبت برای مقابله با فهرست افراد تحت تعقیب است.
العربیه افزود امیر قطر با صدور دستوری برای اصلاح مواد مربوط به تعریف تروریسم و موارد مربوط به آن و صدور دستور اجرای این قانون پس از انتشار در جراید رسمی، نشان داد در حال پاسخگویی مستقیم به مطالباتی است که پیش از این 4کشور عربی ارائه کرده بودند.
این تصمیم قطر، یک روز پس از امضای توافقنامه‌ای میان واشینگتن و دوحه در زمینه مبارزه با تروریسم اعلام شد.
خبرگزاری رویتر به‌نقل از مقامات آمریکایی گزارش کرد واشینگتن طی روزهای آینده کارمندانی را در دادستانی به‌طور دائم مستقر خواهد کرد.
پس از امضای این توافقنامه میان دوحه و واشینگتن، خبرهایی از دستگیری برخی افراد در دوحه و همچنین تحت نظر گرفتن برخی افراد دیگر، منتشر شد.
تأکید ۴کشور عربی بر ضرورت تعهد قطر به «اصول شش‌گانه» برای مقابله با تروریسم
چهار کشور عربی تحریم کننده قطر خواستار تعهد قطر به «اصول شش‌گانه» برای مقابله با افراطی‌گری و تروریسم شدند. این کشورها ابتدا یک لیست با ۱۳خواسته به قطر ارائه کرده بودند.
عرب‌نیوز ۲۸تیر ۹۶ ضمن اعلام این خبر افزود که عربستان، بحرین، امارات متحده عربی و بحرین، از قطر خواسته‌اند تا پایبندی خود را به «شش اصل» برای مقابله با افراطی‌گری و تروریسم اعلام کرده و برای پذیرش طرحی در عمل به آن‌ها، با این کشورها مذاکره کند.
عبدالله معلمی نماینده عربستان در سازمان ملل‌متحد گفت چهار کشور اکنون خواستار رعایت اصول شش‌گانه‌ای هستند، که وزرای خارجه در نشست پنجم ژوئیه در قاهره بر سر آن توافق کردند. وی ابراز امیدواری کرد که قطر نیز تعهد خود را به این اصول اعلام کند.
وی افزود که کشورهای تحریم کننده معتقدند که پذیرش شروط جدید شش‌گانه برای قطر ساده است ولی وقتی بحث بر سر اصول است هیچ سازش و مصالحه‌ای در کار نخواهد بود.

 امیر قطر، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی

امیر قطر، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/92cd61ed-bf0f-45c1-b146-b31b39f582fa"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات