728 x 90

گفته ها و نا گفته ها,گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۶تیرماه ۹۶

-

نگاهی به روزنامه های حکومتی
نگاهی به روزنامه های حکومتی
عنوان مشترک روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه ۲۶تیر دستگیری برادر حسن روحانی و اخطار تلویحی قضاییه به خود روحانی است به‌خاطر جعل در مدرک تحصیلی:

کلید: محسنی اژه ای: رسیدگی به موضوع مدرک تحصیلی رئیس‌جمهور در صلاحیت دادگاه ویژه روحانیت است

آرمان: حسین فریدون راهی اوین شد – بازداشت برادر رئیس جمهور

بهار: فریدون در حبس

خراسان: اژه‌ای جزئیات چند پرونده خبرساز را تشریح کرد: بازداشت فریدون جزئیات اتهام بقایی و نامه احمدی‌نژاد

شهروند: سخنگوی قوه قضاییه: فریدون بازداشت شد

کیهان: سخنگوی قوه قضاییه از بازداشت حسین فریدون خبر داد

بالا کشیدن دانشگاه آزاد توسط باند خامنه‌ای از دست باند رقیب موضوع مشترک دوم روزنامه‌های دوشنبه است:

اعتماد: عضو ستاد رئیسی، رئیس دانشگاه آزاد

شرق: میراث هاشمی در دست فرهاد رهبر

همدلی: میراث هاشمی به فرهاد رهبر مشاور رئیسی واگذار شد – بازگشت مدیر پادگانی به دانشگاه

کیهان:‌فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شد
برجام و قرار داد توتال موضوع مشترک روزنامه‌های دو باند حاکم است که رو در روی یکدیگر تیترهای مخالف زده‌اند:
اطلاعات: ظریف: ترامپ متن و روح برجام را نقض کرده است

جهان صنعت: انتقاد رئیس سازمان انرژی اتمی از دلواپسان؛ برجام نمره قبولی گرفت

جوان: ظریف در گفتگو با سی.ان.ان: آمریکا متن برجام را هم نقض کرده است

رسالت: مصباح یزدی: عده‌یی شوق زیادی به لبخند مسئول آمریکایی‌ دارند

رسالت:‌ محمد نبی حبیبی: دولت اعلام کند کدام تحریمها پس از دو سال لغو شده است

شهروند: مدیرعامل ایران‌ایر در مراسم خداحافظی از هما، ناگفته‌های صنعت هوایی پیش از برجام را فاش کرد – محرمانه‌های تحریم هوایی: به جای مسافر سوخت حمل می‌کردیم؛ زیرا هیچ فرودگاه خارجی به ما سوخت نمی‌داد – برای تأمین قطعه مجبور بودیم چرخ یک هواپیما را باز کنیم و روی یک هواپیمای دیگر ببندیم

شهروند: رئیس سازمان انرژی اتمی به مخالفان برجام پاسخ داد – حقایق برجام: کفی که نظام برای ما تعیین کرده بود ۴هزار خودروی سانتریفوژ بود ما ۶هزارتا گرفتیم

کیهان: گزارش کیهان از نعل وارونه رسانه‌های آلوده؛ دیروز قول جان کری سند بود امروز اعتراف توتال به رشوه سند نیست!

وطن امروز: ظریف با اشاره به رایزنیهای رئیس‌جمهور آمریکا د‌ر اجلاس گروه 20علیه ایران:
ترامپ نه‌فقط روح برجام متن برجام را هم نقض کرد‌ه است

رو کردن فساد و اختلاس باند رقیب و اذعان به برخی از بحرانهای اجتماعی- اقتصادی موضوعاتی هستند که در سایر عنوانهای صفحات اول روزنامه‌ها به چشم می‌خورند:

آرمان: رئیس کل سازمان نظام پرستاری مدعی شد: مرگ 16پرستار بر اثر فشار کار!

آرمان: یوسفیان ملا مطرح کرد: ساخت 570خانه در روستای 20خانواری

اطلاعات: لاریجانی: نفت به جای توسعه صرف هزینه جاری می‌شود

ایران: آخوندی: واگذاریهای کلان یک شبه به بهانه خصوصی‌سازی – کجای دنیا سراغ دارید مخابرات کشوری که میلیارد ها دلار سرمایه دارد یک شبه و عجولانه واگذار شود

جهان صنعت: احیای برندهای قدیمی در حد وعده باقی ماند؛ ارج هم‌چنان سرگردان

جوان: روحانی مجروح حادثه متروی شهرری: امر به معروف نکردم چون معمم بودم ضارب حمله کرد- سردار غیب پرور: ضارب از لباس روحانیت کینه داشت

جوان: به نام بیماران خاص به کام خاص های نظام دارویی کشور؛ گعده خانوادگی مدیران داروساز‍ !

خراسان: سازمان دیده‌بان شفافیت در نشست وضعیت نظام دارویی کشور بررسی کرد؛ واگذاری تولید 15داروی خاص به شرکت آقای رئیس

در روزنامه‌های باند روحانی دفاع از برجام و توصیه به زهر منطقه‌یی موضوع سرمقاله‌ها و مقاله‌های مهم است:

ایران: برجام؛ نقطه عطفی در تاریخ سیاسی ایران
در سالروز انعقاد برجام، قدردان ایستادگی و مقاومت مردمی باشیم که دستاورد حضور سخاوتمندانه و ایثارگرانه آنها در عرصه‌ها و صحنه‌های مختلف، وقوع انقلاب تحول‌آفرین اسلامی و تبدیل ایران به یک قدرت منطقه‌یی و کشوری تأثیرگذار در معادلات بین‌المللی است. دل مردم را با عقده‌گشایی‌های جناحی و نقدهای غیرمنصفانه خالی نکنیم و روح امید را در آنها که معجزه‌آفرین است، زائل نکنیم. نقاط ضعف برجام را در جلسات کارشناسی و با ارائه راه‌حلهای منطقی برای رفع آنها، مطرح کنیم. فرصتها از دست می‌روند.
با ملحوظ داشتن واقعیت‌های موجود در جامعه و جهان، برای برون‌رفت از چالشها و ابرچالشهای موجود برنامه‌ریزی کنیم و خواسته‌های به‌حق مردم را به مرحله اجابت رسانیم...

آرمان: سرمقاله: لزوم پرهیز از جنگ‌طلبی
همه شواهد حکایت از آن دارد که دشمنان قسم خورده ایران و در رأس آنان اسرائیل، تمامی ظرفیت خود را متمرکز بر این امر کرده‌اند که ایران را درگیر جنگ کنند تا فرصت لازم برای نابود ساختن ظرفیت‌های بالفعل و حتی بالقوه ایران را پیدا کنند و بسیجی کارآمد علیه ایران با سردمداری عربستان و متحدان عرب او شکل دهند.
از سوی دیگر، هم‌راستا و هم‌داستان با آن جریانهای بیرونی، یعنی آنچه در منطقه و جهان در حال وقوع است، عده‌یی در داخل کشور نیز خود را بی‌علاقه به درگیری و مواجهه نشان نمی‌دهند و سهل است که گاه رفتار و سخنانی بروز می‌دهند که گویی بر طبل جنگ می‌کوبند! اینان به کدامین هدف این‌چنین اقدام می‌کنند؟ جای بسی تعجب و حیرانی است! آیا این‌همه به‌خاطر رویگردانی مردم از آنهاست؟ یا برای داشتن منافع مادی که در شرایط بحرانی به دست می‌آورند و در شرایط حاکمیت قانون و شفافیت آن را از دست می‌دهند؟
شاید همین افراد انگیزه‌های دیگری دارند که دقیق شدن و ذکر آن انگیزه‌ها، جنبه‌هایی از اهداف سیاسی و امنیتی را به ذهن متبادر می‌کند؟

جنگ‌افروزانی که فاقد وجدان و شرافت ملی‌اند، آماده درغلتیدن در این تصورند که وقتی همه اقدامات آنان برای زمینگیر کردن دولت روحانی برخاسته از رأی مردم به نتیجه نرسید، با درگیر شدن کشور در یک جنگ منطقه‌ای، قادر خواهند بود مردم را پشت سر خود بسیج کنند و با استفاده از شرایط وهم‌آلود و موقعیت‌های امنیتی شرایط جنگ، ماهی مقصود خود را صید کنند و دولت دوم روحانی را با ناکامی‌های اساسی روبه‌رو سازند!... حرکات، موضعگیریها، تبلیغات و شیوه‌های سخن گفتن و ارائه تحلیل‌های منعکس‌شده در رسانه‌های طرفداران و بعضاً رسانه‌های حامی آنان، نشانه‌های زیادی از این نحوه نگرش دور از منافع ملی و نیات سوء این گروهها را بازتاب می‌دهد. آیا نمی‌دانند کشور در چه شرایطی قرار گرفته است؟ آیا نمی‌دانند اگر برجام به قیمت تلاش‌ها و استواری و اقدامات دولت یازدهم و به‌خصوص زحمات تیم وزیرخارجه کاربلد و مسلط به زبان دیپلوماسی روز دنیا ذیل حمایت‌های مؤثر رهبر انقلاب، رئیس‌جمهور، رئیس و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نبود، امروز ما در چه جایگاهی قرار داشتیم؟

حمله به قراردادهای دولت حسن روحانی مضمون مقاله‌ها و سرمقاله‌های روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای است:

کیهان: انقلابی باشید؛ یعنی پای کار بیایید (یادداشت روز)
در مقابل نابهنجاریها و مفاسد و سوءتدبیر‌ها مخصوصاً آنجا که مقیاس ملی پیدا می‌کند، نمی‌توان بی‌تفاوت یا منفعل بود و یا نظارت‌های قانونی و مطالبات رسانه‌یی قانونمند را به تعطیلی کشاند. برخی مدیران مایلند ضمن پنهانکاری و مدیریت تاریکخانه‌ای، جامعه را در مقابل عمل انجام شده قرار دهند و ضمنا با پیشدستی در قبال سؤال و مواخذه‌های بعدی، از خود و عملکرد خویش، امر مقدس بسازند. ما این رویکرد را در ماجرای برجام و سپس تعهد یواشکی به FATF و یونسکو (سند فرهنگی 2030) و برخی قرارداد‌های محرمانه گاز و نفت و خودرو و... مشاهده می‌کنیم. رهبری بارها به صراحت می‌فرمایند «‌من در جزئیات دخالت نمی‌کنم... ما چیز محرمانه‌ای نداریم... مسئولان امر باید مراکز نظارتی را در جریان جزئیات قرار دهند و روال قانونی را طی کنند و نظر منتقدان را (مثلاً در موضوع برجام یا قراردادهای جدید نفتی و...) بشنوند». اما باز هم برخی مدیران ادعا می‌کنند که همه چیز با جزئیات هماهنگ شده است! (حتی اگر مثلاً درست در زمان میزبانی فرانسه از منافقین، با شرکت فرانسوی قرارداد ببندند و امضا‌ کننده هم محکوم پرونده فساد کرسنت باشد و...). به‌عنوان یک تجربه، 29شرط برای قبول و اجرای برجام از سوی نظام تعیین شد اما دولت، توافق را بدون رعایت اغلب آن شروط به اجرا گذاشت، حالا هم که کار گره خورد و خسارتها آشکار شده، با بی‌صداقتی می‌گویند این تصمیم کل نظام بود و تخطئه برجام و روند اجرای آن، تخطئه کل نظام است!
13- برخی متولیان امر که باید دستگاههای نظارتی و نخبگان اجتماعی و رسانه‌یی را ترغیب به امر به معروف کنند، بعضاً به‌خاطر تشخیص اشتباه، تبدیل به ترمز مؤاخذه و مطالبه می‌شوند...

رسالت: چهار نکته به بهانه دو سالگی برجام
1- رسانه‌های دوم خردادی دل و دماغ درستی از اجرای برجام در 2سالگی آن نشان نمی‌دهند. دیگر از آن تیترهای جنجالی و چشم پر کن نمی‌زنند.

روزنامه‌های دوم خردادی و اصلاح‌طلب و حتی ارگان دولت هم اذعان دارند؛

الف - آمریکایی‌ها به عهد و پیمان خود پایبند نیستند؛

ب - هنوز مشکلات وجود دارد و تحریمهای بانکی برداشته نشده است؛

ج - موانعی جدی بر سر راه فعالیتهای غیرنفتی وجود دارد؛

د - تردید بانکهای خارجی برای ارتباط محدود مالی با ایران بر اثر فشار آمریکایی‌ها از بین نرفته است.

2- قرار بود با برجام فصل جدیدی از مناسبات با غرب آغاز شود،
اما آن هم نشد!
آمریکایی‌ها در 2سالگی برجام رسماً از براندازی و تغییر نظام جمهوری اسلامی سخن می‌گویند

3- سازمان ملل، سازمان انرژی اتمی، اتحادیه اروپا و... همه گزارش
داده‌اند که ایران تمام و کمال به تعهدات خود عمل کرده است و حتی فراتر از برجام، مشتاقانه کارهایی برای اعتمادسازی کرده است، اما یک کلمه از بدعهدی و نقض عهد آمریکایی‌ها، فرانسوی‌ها، انگلیسیها و... که طرف قرارداد ما هستند، نمی گویند.

4- یکی از شیرین کاریهای برجام این بود که طرفهای مقابل بپذیرند ایران در فعالیتهای هسته‌یی هیچ‌گونه انحرافی نداشته است... حال چه باید کرد؟ این سؤالی است که دولت و دیپلوماتهای ما هنوز نمی‌خواهند به آن پاسخ دهند.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع از دستگیری حسین فریدون استقبال کرده و نسبت به عکس‌العمل باند رقیب هشدار داده‌اند:

سیاست روز: سرمقاله: نهضت برخورد با دانه‌درشتها نیازمند همراهی افکار عمومی

انتشار این خبر از چند منظر قابل تأمل است؛
الف) قوه قضاییه آن‌گونه که انتظار می‌رود در مواجهه با اخبار و گزارشهای منتشره درباره مسائل مالی شبهه‌برانگیز در حاشیه دولت یازدهم حسب وظیفه ذاتی و قانونی خود به این پرونده ورود کرده است. طبعاً در این پرونده نام‌ها و مسئولیت‌های متنوعی به چشم می‌خورد.

با توجه به تجربه‌های گذشته و حال می‌توان شکل‌گیری امواجی تخریبی، تحقیری و توهین‌آمیز علیه قوه قضاییه را پیش‌بینی کرد. این نکته را باید جدی‌ گرفت.
بی‌تردید صاحبان قدرت و ثروت نسبت به اینگونه رفتارها واکنش نشان می‌دهند زیرا به خوبی می‌دانند که با گذشت زمان نوبت به رسیدگی به پرونده سنگین آنان نیز فرا می‌رسد. از این رو برای تحریف افکار عمومی از واقعیات موجود و تخریب چهره قدرتمند و «داد» ستان قوه قضاییه تقلا می‌کنند.
همراهی افکار عمومی با دستگاه قضا در رسیدگی به اینگونه پرونده‌ها بسیار حائز اهمیت می‌نمایاند

وطن امروز: براد‌ر جنجالی حسن روحانی به‌خاطر اتهامات مالی و به د‌لیل تأمین نکرد‌ن وثیقه، بازد‌اشت شد‌

هفته گذشته که آیت‌الله آملی‌لاریجانی، رئیس قوه قضاییه تأکید‌ کرد‌ه بود‌ د‌ستگاه قضایی د‌ر برخورد‌ با مفسد‌ان اقتصاد‌ی، خط قرمز نمی‌شناسد‌ ، برخی این اظهارنظر را صرفاً یک موضعگیری د‌ر د‌فاع از استقلال قوه قضاییه می‌د‌انستند‌. اما گویا این اظهارنظر قاضی‌القضات پیش‌زمینه‌ای بود‌ برای د‌ستگیری یک د‌انه‌د‌رشت د‌یگر. د‌انه‌د‌رشتهایی که چند‌ سالی است د‌یگر حاشیه امنی برای خود‌ احساس نمی‌کنند‌. یکی از این د‌انه‌د‌رشتها حسین فرید‌ون، براد‌ر جنجالی حسن روحانی است. انتظارها به‌سر رسید‌ و حسین فرید‌ون شنبه

24تیرماه 96زند‌انی شد‌. اتهام براد‌ر حسن روحانی، مالی است. اتهامی که طی سال‌های اخیر افراد‌ زیاد‌ی د‌رباره آن اظهارنظر کرد‌ه‌اند‌ ... اتهامات مطرح شد‌ه علیه فرید‌ون بسیار زیاد‌ است و عمد‌ه این اتهامات نیز اتهامات مالی است. البته بخش عمد‌ه‌ای از این اتهامات توسط نمایند‌گان مجلس مطرح شد‌ه است و همین موضوع ماهیت این اتهامات را جد‌ی‌تر می‌کند‌. نمایند‌گان حتی د‌ست به کار نیز شد‌ند‌ و د‌ی‌ماه سال گذشته 46نمایند‌ه د‌ر تذکری به حسن روحانی از او خواستند‌ با براد‌رش برخورد‌ کرد‌ه و او را به قوه قضاییه معرفی کند‌. متن تذکر نمایند‌گان به حسن روحانی به این شرح بود‌: «مطابق برخی مد‌ارک واصله براد‌ر جنابعالی از یکی از ابربد‌هکاران بانکی به نام «ر. د‌ » با بیش از 40هزار میلیارد‌ ریال بد‌هی بانکی، به تاریخ ۲۵/۳/۹۳ملکی به قیمت 140میلیارد‌ ریال واقع د‌ر تجریش (از طریق همسر) د‌ریافت کرد‌ه است. اعمال نفوذ د‌ر نصب برخی مد‌یران بانکی که توسط متهمان به فساد‌ اقتصاد‌ی به حسین فرید‌ون معرفی شد‌ه‌اند‌ و اصرار ایشان به نصب یکی د‌یگر از مد‌یران بانکی با حقوق‌های نجومی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به آن اشاره کرد‌ و سایر مسائل ایشان که د‌ر صورت صلاحد‌ید‌ د‌ر جلسه حضوری به عرض می‌رسد‌ ، از موارد‌ی است که جنابعالی برای حفظ حیثیت د‌ولت و نظام اسلامی باید‌ به آن حساسیت نشان د‌هید‌ ». بر اساس اظهارات محسنی‌اژه‌ای، شاید‌ همین فقره مورد‌ اشاره نمایند‌گان مجلس، یکی از اتهامات فرید‌ون د‌ر پروند‌ه مفتوحه باشد‌.

مد‌رک روحانی د‌ر د‌اد‌گاه روحانیت!
رسید‌گی قانونی به یک اتهام د‌یگر عضو خانواد‌ه فرید‌ون، یعنی حسن روحانی هم د‌ر نشست خبری روز گذشته محسنی اژه‌ای مطرح شد‌. اتهام مربوط به مد‌رک حسن روحانی! طی یک سال گذشته مطالب متعد‌د‌ی د‌رباره کپی‌برد‌اری د‌ر پایان‌نامه د‌کترای حسن روحانی مطرح شد‌ه است. حتی یکی از نمایند‌گان مجلس خبرگان رهبری نیز گفت که د‌ر بخشی از پایان‌نامه روحانی، بخشی از کتاب او (بد‌ون اجازه) کپی‌برد‌اری شد‌ه است. د‌ر همین راستا یک کمیته شامل تعد‌اد‌ی از د‌انشجویان خارج از کشور نیز ایجاد‌ شد‌ تا موضوع تقلب د‌ر پایان‌نامه روحانی پیگیری جد‌ی شود‌. د‌یروز د‌ر نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه این موضوع مورد‌ اشاره قرار گرفت. محسنی‌اژه‌ای د‌ر پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران د‌رباره کپی‌برد‌اری از مد‌ارک علمی و این‌که برخی رسانه‌ها د‌رباره کپی‌برد‌اری مد‌رک د‌کترای رئیس‌جمهور مد‌ارک و مطالبی را منتشر کرد‌ند‌ و این‌که آیا قوه قضاییه ورود‌ کرد‌ه است یا خیر، گفت: باید‌ شاکی خصوصی د‌اشته باشد‌ و اگر هم د‌اشته باشد‌ ، د‌ر صلاحیت د‌اد‌گاه ویژه روحانیت است.

روزنامه‌های باند خامنه‌ای مقالات متعددی را به فساد و چپاول باند حسن روحانی اختصاص داده‌اند:

وطن امروز: 10سؤال د‌رباره تبعات فساد‌ بزرگ د‌وران مد‌یریت بیژن زنگنه

کرسنت چه بر سر ایران آورد‌ه است؟
فساد‌ کرسنت حتی اگر د‌ر د‌ولت حسن ‌روحانی بایکوت شود‌ اما آنقد‌ر گسترد‌ه و پرهزینه است که عاملان و مسببان مستقیم و غیرمستقیم آن هیچ‌وقت نمی‌توانند‌ نسبت به مجازات نهایی به‌خاطر این فساد‌ ، خود‌ را د‌ر امان بد‌انند‌.
یکی از تبعات این فساد‌ بزرگ گازی که د‌ر د‌ولت اصلاحات بر کشور تحمیل شد‌ ، تاثیرگذاری آن روی سایر قرارد‌اد‌های گازی ایران د‌ر منطقه بود‌ه است. ماجرای صد‌ور گاز مفت به ترکیه یکی از تبعات فساد‌ی است که کرسنتی‌ها بر کشور تحمیل کرد‌ه‌اند‌.
زاکانی د‌ر نامه‌یی به نمایند‌گان مجلس، گوشه‌هایی از تبعات فساد‌ کرسنت برای کشور را مطرح کرد‌.

وطن امروز: 10سؤال د‌رباره تبعات فساد‌ بزرگ د‌وران مد‌یریت بیژن زنگنه
کرسنت چه بر سر ایران آورد‌ه است؟
فساد‌ کرسنت حتی اگر د‌ر د‌ولت حسن‌روحانی بایکوت شود‌ اما آنقد‌ر گسترد‌ه و پرهزینه است که عاملان و مسببان مستقیم و غیرمستقیم آن هیچ‌وقت نمی‌توانند‌ نسبت به مجازات نهایی به‌خاطر این فساد‌ ، خود‌ را د‌ر امان بد‌انند‌.
یکی از تبعات این فساد‌ بزرگ گازی که د‌ر د‌ولت اصلاحات بر کشور تحمیل شد‌ ، تاثیرگذاری آن روی سایر قرارد‌اد‌های گازی ایران د‌ر منطقه بود‌ه است. ماجرای صد‌ور گاز مفت به ترکیه یکی از تبعات فساد‌ی است که کرسنتی‌ها بر کشور تحمیل کرد‌ه‌اند‌.
زاکانی د‌ر نامه‌یی به نمایند‌گان مجلس، گوشه‌هایی از تبعات فساد‌ کرسنت برای کشور را مطرح کرد‌.

وطن امروز: تجار د‌ولتمرد‌ان خوبی نمی‌شوند!
نه سخنان وزیر میلیارد‌ر د‌ولت برای «صرفه ند‌اشتن» اد‌امه وزارت، جد‌ید‌ است نه رفتار او با خبرنگاران و مقامات محلی؛ آنچه امروز از زبان قاضی‌زاد‌ه‌هاشمی بیرون آمد‌ را چند‌ ماه پیش هم طیب‌نیا به زبان آورد‌ه بود‌ و مد‌عی شد‌ه بود‌: «د‌ر د‌ولت بعد‌ی نخواهم ماند‌. امکان ند‌ارد‌.
بمانم که چه؟ می‌روم د‌انشگاه د‌رسم را می‌د‌هم، انتقاد‌م را می‌کنم، کارهای پژوهشی‌ام را پیش می‌گیرم، حقوقم هم بیشتر است، فحش هم کمتر می‌خورم.» و ایضا آنچه از ناحیه او نسبت به خبرنگاران صورت گرفت د‌ر د‌ولتی که مفتخر به د‌اشتن «عباس آخوند‌ی»، «بیژن زنگنه» و «اکبرترکان» است حرکت جد‌ید‌ی نیست!
وزیر از 2چیز عصبانی است: «کتک‌کاری» ای که رسانه‌های مزد‌ور و مسئولان بیشعور نسبت با او د‌اشتند‌ و «صرفه ند‌اشتن» کار د‌ولتی وزارت د‌ر مقابل امور شخصی. گویا کد‌ورت خاطر وزیر محترم از رسانه‌هایی که بابت افشا کرد‌ن مسأله حقوق‌های نجومی به «حزب تود‌ه» تشبیه‌شان کرد‌ه بود‌ ، آنقد‌ر مضاعف شد‌ه که هر سؤال و نقد‌ی را به‌مثابه کتک‌کاری خویش می‌بیند‌ و از خود‌ سؤال می‌کند‌ آیا باید‌ کسی را که با فد‌اکاری (!) مسئولیت د‌ولتی را قبول کرد‌ه است مورد‌ سؤال قرار د‌اد‌ ؟. نگاه «تاجرمسلکانه» وزرایی که برابر هر سؤال و نقد‌ ، گویند‌ه را تخطئه و تحقیر می‌کنند‌ و انتظار تقد‌یر از خود‌ را بابت قبول شغل وزارت «با حقوق کمتر» نسبت به د‌ریافتی سابق‌شان د‌ارند‌ ، عنصر غالب بر منظومه نظری د‌ولت اشراف‌سالار است. د‌ولت اشراف‌سالاری که برای «خد‌مت» شأن ویژه قائل نباشد‌ حقوق نجومی را تطهیر و د‌ر اثبات الزامش برای کارآمد‌ی، آن را تئوریزه می‌کند‌.

جوان: به نام بیماران خاص به کام خاص‌های نظام دارویی کشور
گعده خانوادگی مدیران داروساز!
نادران: همسر و دختر آقای دیناروند در دوره‌ای به‌عنوان اعضای یکی از شرکتهای دارویی خاص فعالیت می‌کردند که از زمانی که خود ایشان از عضویت هیأت مدیره این شرکت کنار رفته‌اند، دختر وی به‌عنوان بازرس شرکت ابقا شده است و تولید 15داروی خاص به این شرکت واگذار شده است... پس از حدود دو هفته انتظار برای روشن شدن گزارش تخلفات سازمان غذا و دارو از سوی دیده‌بان عدالت و شفافیت از آنجایی‌که تخلفات جاری در جریان دارویی کشور در پشت درهای بسته و طی جلسه با وزیر بهداشت و رئیس و معاونان سازمان غذا و دارو به نتیجه نرسیده بود، نشست موعود برگزار شد تا برخی جریانهای پشت پرده آشکار شود؛ جریاناتی که به گفته فرامرز اختراعی با باز گذاشتن فهرست دارویی کشور و اضافه کردن داروهای گرانقیمت بیماران خاص و صعب‌العلاج در عمل مسیر رانت و سودهای کلان را برای خودشان باز کردند. این در حالی است که حتی در کشورهای پیشرفته‌ای هم‌چون آمریکا تنها 11درصد بودجه دارویی کشور سهم داروهای خاص و صعب‌العلاج می‌شود، اما در ایران این سهم به 32درصد رسیده است. در برابر این داروهای معمول و پر مصرف مردم مانند داروهای قند یا فشار خون از یارانه سهمی نداشتند چرا که سوء‌استفاده در داروهای گرانقیمت خاص امکانپذیر است... رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو با بیان این‌که در گذشته آمارنامه دارویی، مستندترین رفرنس در این حوزه بود، گفت: متأسفانه بعد از پنج ماهه اول سال 93آمارنامه منتشر شد، دیدیم که بسیاری از اقلام وارداتی را از زیرگروه واردات خارج کردند و به زیرگروه تولید اضافه کردند تا بتوانند میزان تولید داخل را بالا نشان دهند. به این کار آمار پروازی می‌گویند. به‌عنوان مثال نام داروهای تحت لیسانس را خریداری می‌کنند و این داروها را به کشور وارد و در این‌جا بسته‌بندی و آنها را به‌عنوان تولید داخل مطرح می‌کنند. حال همین دارو با ضریب ۱۶.۵برابر داروی مشابه داخلی آن قیمت‌گذاری می‌شود و چنین بلاهایی سر نظام دارویی کشور می‌آید.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5dac45ed-7b00-4ad0-961b-af62c392e47e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات