خبرگزاری رسمی رژیم اسد (سانا) گزارش داد بر پایه توافق صورت گرفته، قرار است ۷۰۰ تن از رزمندگان، از داریا خارج شوند و به شهر ادلب که در کنترل گروههای رزمنده قرار دارد، بروند. علاوه بر آن، ۴ هزار تن از زنان و مردان غیرنظامی به همراه خانوادههایشان، به پناهگاههایی منتقل شوند که هنوز مشخص نیست.
داریا از اولین شهرهایی است که در آن تظاهرات مسالمتآمیز علیه رژیم بشار اسد شروع شد.
این شهر همچنین اولین شهری است که شهدایی تقدیم انقلاب سوریه کرد دهها تن از فرزندان این شهر بهدست نظامیان اسد اعدام شدند.
مرکز اطلاعات هوایی اسد نیز در نزدیکی این شهر است.
نزدیکی این مواضع به شهر داریا باعث شده است که تمامی فشارها بر روی آن وارد شود.
رژیم اسد بعد از بهکار گیری سیاست گرسنگی دادن و محاصره ساکنین، طرح تخلیه شهر را پیاده کرد. شهر داریا آنچنان در محاصره بود که هیچگونه کمکی از طرف سازمان مللمتحد نتوانست واردش شود، بهطوریکه سازمان ملل نسبت به این وضعیت هشدار داد و زمانیکه ورود کمکهای انساندوستانه مورد توافق قرار گرفت تنها یک کامیون توانست وارد شهر شود.
با مقاومت بینظیر، شهر داریا به سمبل انقلاب سوریه تبدیل شد.
شهر داریا عنصر درد آوری برای رژیم اسد بود. شهر داریا سقوط نکرد بلکه تخلیه شد.
پنج بار سازمان ملل قطعنامه صادر کرد که محاصره از روی داریا برداشته شود، آخرین قطعنامه 2254 بود. بر اساس این قطعنامهها رژیم اسد میباید به محاصره داریا پایان میداد اما نه تنها این کار را نکرد بلکه رودرروی جامعه بینالمللی تهدید به نابودی داریا کرد.
بشار اسد منطقه جنوبی دمشق را به رژیم ایران داد تا بر اساس پروژههای 101 و 102، هزار و صد هکتار زمین را در جنوب فرودگاه نظامی مزه در اختیار بگیرد.
بر اساس طرح اسد برای تقسیم سوریه داریا در منطقهیی قرار دارد که میبایست در سلطه این رژیم باشد. این امر باعث شده رژیم اسد این میزان اصرار داشته باشد تا با بیرون راندن و قتل و کشتار داریا را تخلیه کند. بیش از 40 درصد از بشکههای انفجاری که توسط اسد در خاک سوریه پرتاب شده بر روی شهر داریا پرتاب شده. بیش از 5هزار بشکه در این شهر پرتاب شده. هر تسلیحات ممنوعه و غیرممنوعهیی علیه این شهر بهکار گرفته شده، در مقابل چشم جهان از تسلیحات شیمیایی استفاده کردند.
روز گذشته آمریکا با یک هشدار کوتاه باعث شد که هیچ هواپیمایی در آسمان حسکه پرواز نکند، اما در مورد داریا هیچ کاری نکردند. گویی یک اراده جهانی وجود دارد که بافت اجتماعی منطقه دمشق تغییر کند.
نامه ائتلاف ملی سوریه به وزیران خارجه گروه بینالمللی حامیان سوریه برای نجات داریا سمبل انقلاب این کشور
انس عبده رئیس ائتلاف ملی نیروهای انقلاب و مقاومت سوریه طی نامهیی فوری به وزیران خارجه گروه بینالمللی حامیان سوریه، خواهان توقف حملات و بمباران و محاصره شهر مقاوم داریا، سمبل انقلاب سوریه توسط رژیم اسد شد.
وی در نامه خود گفته است: «تلاشهای رسوای رژیم اسد و همپیمانانش مانند حمله و شکنجه و گرسنگی دادن به ساکنان شهر داریا، برای شکستن اراده آنان است که بهصورت کاملاً آشکاری نقض همه قطعنامههای بینالمللی است… که توقف اعمال خصمانه و برداشتن محاصره از شهرها و شهرکها و رسیدن کمکهای انسانی را تصویب کرده است».
انس عبده خاطرنشان کرد که قطعنامه اخیر مللمتحد درباره تعلیق وظایف تیم انساندوستانه یک ضربه کاری به امیدهای هزاران شهروند محاصره شدهیی است که در انتظار دست کمک رسانی هستند.
رئیس ائتلاف ملی مسئولیت کامل این شکست اسفبار مللمتحد را متوجه رژیم اسد دانست و خواستار آن شد که کسانی که از رسیدن کمکهای انساندوستانه به داریا جلوگیری میکنند، بهصورت واضح مشخص شده و محاکمه بشوند.
وی از جامعه بیناللمللی حامی سوریه خواست تا با گرفتن تصمیمهای ضروری و قاطع توقف حملات وحشیانه به شهروندان در داریا را تضمین کرده و رژیم را به دادن اجازه به رسیدن کمکهای انسانی و پزشکی بهصورت فوری و بدون مانع به شهروندان مجبور بکنند.
انس عبده همچنین خواستار تحقیق درباره استفاده رژیم اسد از بمبهای ناپالم و اجرای فوری قطعنامههای شورای امنیت و بهویژه قطعنامههای 2254 و 2268 شد و بر عدم تخلیه داریا که انقلاب سوریه را از همان روزهای نخست با تظاهرات صلح آمیزش نمایندگی میکند؛ تأکید کرد.
سایت ائتلاف ملی سوریه با مخابره این موضعگیری، گزارشهای موثقی که از شهر داریا داده میشوند خاطرنشان میکنند که رژیم اسد حدود 8922 بشکه انفجاری که 218 عدد از آنها بشکه حاوی ناپالم سوزاننده بوده بر روی مناطق مسکونی و کشاورزی پرتاب کرده است و تنها بیمارستان شهر از دور استفاده خارج شده و این تلاشی است برای محروم کردن ساکنان شهر از هر گونه امکان ادامه حیات!
این واقعه در چهارمین سالگرد کشتار داریا در 25 اوت 2012 که طی آن 500تن از شهروندان کشته شدند روی داد. بازماندگان آن، حوادث وحشتناکی را از جنایات جنگی اسد روایت میکنند که رژیم در حق شهروندان از اقشار و سنین مختلف مرتکب شده تا بتواند آتش انقلاب را که ساکنان این شهر برای رسیدن به آزادی و کرامت برافروختهاند خاموش بکند.