728 x 90

حوادث,

همه می‌دانستند سیل می‌آید اما..

-

 -
-
همه می‌دانستند سیل می‌آید، همه می‌دانستند قرار است گروهی از مردممان کشته شوند، خانه‌هایشان ویران و دار و ندارشان نابود شود اما...

 
این خانم معمولاً اخبار وضعیت آب و هوا را از تلویزیون رژیم می‌گوید.

 
این آقا معاون ستاد مقابله با بحران و حوادث طبیعی است.

و این یکی، مسئول ادارهٴ هلال احمر رژیم است که دارد دربارهٴ سیل در مناطق غربی و جنوب کشور می‌گوید.

اینهم عکسی از سایت هواشناسی رژیم که چند روز قبل از وقوع سیلهای اخیر (که به کشته شدن 6نفر و ناپدید شدن 1نفر باضافهٴ میلیاردها تومان خسارت پیش‌بینی شده و قابل پیشگیری منجر شد)، پیشاپیش خبر واقعه را داده بود.

گذر امواج قدرتمند بارشی و بارشهای شدید و خطر سیلاب در دامنه‌های البرز طی ۱۰ روز آتی

ارسال شده توسط... در شنبه، ۷ فروردین، ۱۳۹۵
 
بگذریم که امروزه هر نوجوانی هم با یک مراجعهٴ چند دقیقه‌ای به کافی نتها می‌تواند جدیدترین اخبار هواشناسی را از معتبرترین منابع بین‌المللی مربوطه دریافت کند، اما با این همه ببینیم دستگاه دولتی رژیم قبل از این سیل، چه پیش‌بینی کرده بود؟

روز 8فروردین در اخبار ساعت 1730 گویندهٴ اخبار گفت: در خصوص آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیلها و رودخانه‌ها و لغزنده شدن جاده‌ها هشدار داده شده.

در اخبار روز 9فروردین در همان ساعت 1730 گفته شد: با سیلابی شدن اکثر مسیلها در اکثر نقاط کشور، از مسافران خواسته شده در نزدیک رودخانه‌ها اطراق نکنند.

روز 11فروردین در همان ساعت 1730 گفته شد: سازمان هواشناسی درباره آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیلها و رودخانه‌ها و بارش برف هشدار داد، پیش‌بینی شده در...

این خبرها هم‌چنان ادامه داشت تا در خبرهای ساعت 9 صبح روز 26فروردین یک مسئول سازمان هواشناسی کشور گفت: همونطور که شما هم اشاره کردید امروز روی سامانهٴ ادارهٴ هواشناسی اگر اشتباه نکنم 11 استان کشورمون هشدار آبگرفتگی و سیلابی رو دریافت کردند و فردا هم 15 استان!

در اخبار ساعت 1230روز 27فروردین در حالی‌که سیلاب، بخشهای بزرگی از میهنمان را فراگرفته و خسارتهای جبران ناپذیری به بار آورده بود، این مطلب از تلویزیون رژیم پخش شد: فردا پیش از ظهر و من نگاه می‌کنم، اوج بارندگیها فردا پیش از ظهر در شمال و شمالشرق کشور... تا پدیده سیلاب هست این موج به سمت شرق حرکت می‌کنه و در افغانستان اینها سدو باز می‌کنن و میتونه برای ما خطرناک باشه.

 
روز 28فروردین ساعت 1230 لابلای خبرهای سیل و خسارتهای آن و حرکت سامانهٴ بارشی به سمت شرق ایران گزارش شد: لرستان، خوزستان، ایلام، کهکیلویه وبویراحمدی، چهارمحال و اصفهان رکورددار بارندگی و خسارت، به‌ویژه به مزارع کشاورزی بودند.

همینطور که می‌بینید، همه چیز پیش‌بینی شده بود! هیچ ابهامی در اینکه سیلی ویرانگر در راه است نبود،

امــــــــــــــــــــــــــــــا...

در جنوب کشور خسارتها بیشتر است، پل شناور دزفول را آب قطعه قطعه کرد و با خود برد. زمینهای کشاورزی حوزه آبریز دز عمدتاً زیر آب رفت و نابود شد، دامها و احشام روستاییان از بین رفت و اهالی منطقه تقریباً به خاک سیاه نشستند. بیشتر از سیلی که ناشی از بارندگی روزهای اخیر بود، باز کردن ناگهانی و حداکثری دریچه‌های اطمینان سد دز و آب افزوده‌ای که از این طریق به سیلاب موجود اضافه شد، این منطقه را با ویرانیهای مضاعفی نسبت به دیگر جاها، روبه‌رو کرد. کاری که با توجه به هشدارهای هر روزهٴ هواشناسی، قابل پیش‌بینی بود و می‌شد با باز کردن تدریجی دریچه‌های اطمینان سد دز در روزهای قبل، از افزایش ناگهانی سطح و فشار سیلاب روزهای اخیر کاست نه این‌که به آن افزود!

 
اضافه بر خسارتهای جانی، برآورد اولیه خسارتهای مالی سیل به‌نقل از رسانه‌های حکومتی نزدیک به 500میلیارد تومان است. یک رسانهٴ حکومتی، از تشنه ماندن 85هزار نفر سیلزده در استان لرستان خبر می‌دهد (روزنامه حکومتی وطن امروز 29فروردین 95).

در یک گزارش خبری که تلویزیون رژیم در روز 27فروردین پخش کرد، رئیس ستاد بحران رژیم در ایلام در جواب کشاورزانی که تمامی دار و ندارشان را از دست داده بودند، گفت:
ظاهرا این مزارع بیمه! نبوده و به‌رغم هشدارهای قبلی دولت، برخی عزیزان روستایی زمینهایشان را بیمه نکرده بودند (یعنی خسارتی به آنها تعلق نمی‌گیرد) !

 
یک هموطن با اعتراض به خبرنگار اخبار 1330روز 26فروردین می‌گوید: ما از دیشب 3 نصفه شب، در محاصره سیل هستیم تازه ساعت 6 صبح آمده‌اند می‌گویند تخلیه کنید! بگذریم که تخلیه که با صرفاً یک هشدار و فرمان عملی نمی‌شود! وسیله می‌خواهد و... در برخی مناطق رانندگان کامیونها به کمک مردم و تخلیة آنها شتافتند، در حالی‌که در همانروز دهها فروند هلیکوپتر در تهران در حال تمرین برای رژه و نمایش بودند و...

 
و از همه بدتر وقتی بود که در همان روزهای 27 و 28فروردین و در حالی‌که هنوز سیل در حال پیشروی و ویران کردن مناطق مختلف کشور بود و هواشناسی رژیم هم پیوسته از حرکت سامانهٴ بارشی به سمت شرق کشور و افغانستان خبر می‌داد و حتی کارشناس هواشناسی به گزارشگر تلویزیون رژیم از احتمال وقوع سیل در افغانستان و سر ریز کردن سد هیرمند خبر می‌داد و تهدید سیل مضاعف در حوزه آبریز روز هیرمند در داخل خاک ایران و منطقهٴ زابل را گوشزد می‌کرد، (مشابه کاری که در مورد سد دز، خودیها! کردند و برای حفظ سلامت سد، آب اضافی را روی مردم باز کردند!) باز هم هیچ تدبیری به‌کار بسته نشد تا سیل مناطق شرقی کشور را هم در هم کوبید!

با آن‌که همه می‌دانستند! و کارشناس هواشناسی رژیم هم رسماً از تلویزیون، همین تهدید مشخص را پیشاپیش و در برابر چشم و گوش بینندگان به‌روشنی مطرح کرد اما...

راستی با چنین نظامی چه باید کرد؟

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f3fa7aff-d2c1-4a24-ad0e-f54e1bfb0048"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات