728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی در روز۲۵فروردین ۱۳۹۵

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها
گفته‌ها و ناگفته‌ها
در صفحات اول روزنامه‌های دو باند حکومتی در روز 25فروردین، تناقض عنوانهای مربوط به ملاقات علی خامنه‌ای با نخست‌وزیر ایتالیا که طی آن جنگ خانگی  در حضور مهمان خارجی رو شده است، جنگ قدرت در رأس نظام به نمایش گذاشته است:


آرمان: خامنه‌ای: نگاه ایران به ایتالیا خوش‌بینانه است

حمایت: مشکل رفت و آمدهای اروپاییها محسوس نبودن نتایج مذاکرات است

رسالت: رهبرمعظم انقلاب در دیدار نخست‌وزیر ایتالیا: برخی کشورهای اروپایی طبق دیکته آمریکا عمل می‌کنند

وطن امروز: مشکل رفت و آمدها محسوس نبودن نتایج مذاکرات است


روزنامه‌های باند رفسنجانی-روحانی با کلی گویی به ملاقاتهای خارجی انعکاس داده‌اند:


آرمان: روحانی: سفر ایتالیا به ایران پیام روشنی دارد- سلام بهاری رم به تهران

اعتماد: خنده‌های پسا برجام

ابتکار: ایتالیا دروازه همکاری ایران و اتحادیه اروپا

تعادل: 250 تاجر ایتالیایی در تهران


روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع فضای منفی از نتیجه مذاکرات و ملاقاتهای خارجی داده‌اند:


رسالت: اتحادیه اروپا تحریمهای حقوق‌بشری را تأیید کرد- کارشکنی پسا برجامی اتحادیه اروپا

جوان: روحانی که به صراحت اعلام و اعتراف می‌کند که تحریم‌ها در عمل هم‌چنان پابرجاست ولو این‌که روی کاغذ برداشته شده باشد. خواه این ماندگاری تحریم‌ها ناشی از «جو روانی» به تعبیر ایشان باشد یا کارشکنی و فشار غربی‌ها در مسیر اجرای برجام. آنچه که در عمل دیده می‌شود این است که تا کنون از برجام و در باغ سبزهایی که نشان داده می‌شد، خبری نیست و برخلاف وعده‌های داده شده در زندگی مردم گشایشی حاصل نکرده است.


روزنامه‌های هر دو باند حکومتی هم‌چنان فساد رو شده در مجلس ارتجاع را به یکدیگر نسبت می‌دهند، در این دعوا، در خلال اذعان به ماهیت یکدیگر و روشهای حذف باندی، گوشه‌هایی از اندرون نظام ولایت را بیرون ریخته‌اند و نسبت به پیامدهای اجتماعی آن به یکدیگر هشدار داده‌اند:


وطن امروز: پس از به قدرت رسیدن دوباره کاست سیاسی جمع‌شده در اطراف هاشمی رفسنجانی... مجوز برای ارتکاب هر عملی در جهت کوبیدن غیرها صادر شد. روزی نیست که یک فساد چندده‌هزار میلیاردی به دولت سابق نسبت داده نشود... صحنه به طنز، شبیه دعوای کودکان است که یکدیگر را با این جمله می‌ترسانند که اگر مردی به محله ما بیا! و ایران امروز اکنون محله اعتدال و امید و چماق است... اما چه چیزی به غیر از آبرو و حیثیت یک جریان و یک فرد بر باد می‌رود؟
در جامعه‌ای که بیکاری در آن بسیار است و مردمان بیشماری با درآمد کمتر از یک میلیون تومان در ماه زندگی می‌کنند، آیا «دمیدن به دروغ» در بوق وجود دزدیها و اختلاس‌ها و لفت و لیس‌ها جز ایجاد یأس و سرخوردگی و دامن زدن به تنشهای اجتماعی ثمره دیگری خواهد داشت؟


روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی با یادآوری تحولات منطقه ضرورت و فوریت خوردن جام زهر موشکی و منطقه‌یی را گوشزد کرده‌اند:


آرمان: حسین موسویان گفت: عربستان و امارات با همکاری فوق‌العاده‌ای در حال پایه‌ریزی یک تهدید بزرگ و درازمدت علیه امنیت ملی ایران هستند و می‌خواهند ناتو را به‌طور رسمی و تعهدآور در خلیج فارس در مقابل ایران قرار دهند.
ریاض با ترفند جدید به‌دنبال این است که کل ناتو را در قالب یک تعهد الزام‌آور در خلیج فارس در مقابل ایران قرار دهد لذا ما هم باید درک کنیم که برای دفع این توطئه بزرگ رزمایش نظامی کافی نیست... پیشنهاد من این است که دولت ایران از پنج عضو دائمی شورای امنیت فوراً بخواهد که جلسه مشترکی بین اعضای دائم شورای امنیت وهشت کشور حاشیه خلیج فارس تشکیل شود و بر اساس قطعنامه ۵۹۸ «سیستم همکاریهای منطقه‌یی در حوزه خلیج فارس» با حضور ایران و عراق و شش کشور عرب حاشیه خلیج‌فارس در دستور کار قرار گیرد.

شرق: در میان ١٥ کشور برخوردار از بالاترین بودجه نظامی، عربستان سعودی با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۸۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ پس از آمریکا و چین در مقام سوم قرار دارد... و امارات عربی متحده- دیگر همسایه جنوبی کشورمان- با حدود ۲۳ میلیارد دلار بودجه دفاعی در مقام چهاردهم قرار دارد... ارقام یاد شده تصویری کوچک از شرایط منطقه‌یی است که ما در آن زندگی می‌کنیم... این سؤال مطرح است که تهدیدهایی که دو کشور همسایه جنوبی ما را به صرف چنین هزینه‌هایی کشانده، از کجاست و هدف آنان از تبدیل کشور خود به انبار بزرگ‌ترین ذخایر تسلیحات چیست؟ دغدغه امروز دلبستگان به ایرانی آباد و تأثیرگذار در عرصه‌های بین‌المللی این است که چگونه باید از بازگشت کشور به شرایطی که ایران را به‌عنوان خطر در جهان مطرح می‌کرد، جلوگیری کرد؟ یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای برجام، خنثی‌کردن و شکست پروژه «ایران‌هراسی» بود... به نظر می‌رسد تکمیل این روند و جلوگیری از بازگشت پروژه ایران‌هراسی نیازمند الزاماتی است که دولت روحانی ناچار باید در اولویت کاری خود قرار دهد.


روزنامه‌های دو باند حاکم ضمن ابراز وحشت از تشدید انزوای منطقه‌یی در اثر پیامدهای کنفرانس سازمان همکاری کشورهای اسلامی در استانبول به کشورهای همسایه چنگ و دندان نشان داده‌اند:


کیهان: با حرکتهای وحدت شکن توسط برخی کشورها در سازمان همکاری اسلامی مواجهیم

جام جم: سناریوی عربی- عبری علیه حزب‌الله

جمهوری اسلامی: بدون رودربایستی بایستی از ترکیه، میزبان کنونی اجلاس سران، عربستان، امارات، اردن و قطر به‌عنوان بانیان و حامیان ریز و درشت جنایتکاران تروریست در منطقه نام برد که... همین طیف بی‌اعتبار و فاسد بودند که در هفته‌های اخیر حزب‌الله لبنان (را)، تروریست معرفی کردند. حامیان منطقه‌یی تروریسم این روزها در اسلامبول با تهدید و تطمیع این و آن درصدد تکرار همان موضع از تریبون جهان اسلام هستند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0373f9f7-9acb-4582-a3b4-9dd653da35d7"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات