728 x 90

مسائل اجتماعي ايران,

سقوط ۲۱پله‌ای تولید خودرو در ایران

-

خودروسازان و قطعه‌سازان ایران در آستانه ورشکستگی
خودروسازان و قطعه‌سازان ایران در آستانه ورشکستگی
روزنامه حکومتی جهان صنعت در اول مهرماه نوشت ایران به رده 21 آمار تولید جهانی خودرو سقوط کرده است. همین روزنامه به‌نقل از سازمان بین‌المللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری در گزارشی از تولید خودرو جهان در نیمه نخست سا ل2013 اعلام کرده است، که تولید خودرو ایران در با افت ۵.۳۸ درصدی و به رده 21 در میان خودروسازان جهان سقوط کرد. بر اساس این گزارش تولید خودرو در ایران در سال 2012 با کاهش 40 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است.
بنابراین، در ایران تحت حاکمیت ولایت‌فقیه و در اثر سیاستهای ضد‌مردمی و تخریب اوضاع اقتصادی و صنعتی در طول دوسال، صنعت خودروسازی تولید خودرو ۴۵.۳۸ درصد یعنی چیزی نزدیک نصف افت تولید داشته است.
خبرگزاری حکومتی ایسنا نیز روز ۲۳ مرداد گراش داد: بر اساس جدیدترین آمارهای رسمی، تولید انواع خودرو طی ماه جاری نیز نسبت به تیرماه سال گذشته با افت ۳۰٫۶ درصدی مواجه شده و از ۸۸ هزارو ۶۳۸ دستگاه به ۶۱ هزارو ۵۳۴ دستگاه کاهش یافته است.
رژیم آخوندی به جای این‌که بنیه صنعت خودرو سازی را تقویت کند و نگذارد صنعت ملی سقوط کند، در راستای بند بست و امتیاز دهی به چین در جهت دفاع از این رژیم در مجامع بین‌المللی خصوصاً شورای امنیت، سیاست درهای باز برای کالاهای بنجل چینی از جمله خودروهای چینی را در پیش گرفته است. با توجه به افت نزدیک به 50 درصدی تولید خودرو در ایران تحت حاکمیت آخوندی، هم‌اکنون 11 درصد خودروها از چین وارد می‌شود.
روزنامه حکومتی آرمان در مورد وارد کردن خودروهای دست دوم و قطعات خودرو باکيفيت پايين از چين وکره در22مرداد نوشت: ”بعد از اخباری که روزهای گذشته در خصوص واردات کامیونهای دست دوم به کشور مطرح شد، اکنون یکی از مقامات مسئول در انجمن قطعه‌سازان از واردات قطعات دست سوم چینی و کره‌ای به کشور خبر داده است.
این مقام مسئول دلیل روی آوردن به واردات قطعات بی‌کیفیت چین و کره را الزام خودروسازان به افزایش حجم تولید از یک طرف و فقدان نقدینگی از طرف دیگر ذکر کرده است. این مقام مسئول در انجمن قطعه‌سازان با اشاره به این‌که در حال حاضر عمده قطعه‌سازان امکان تأمین مواد مورد نیاز خود را از شرکتهای صاحب‌نام خودروساز دنیا ندارند، اظهار کرد: اعمال محدودیتهای جدید برای صنعت قطعه‌سازی کشور باعث شده تا این بخش برای تأمین قطعات مورد نیاز خود به سمت شرکتهای چینی و کره‌ای رفته و با خرید قطعات درجه 3 نیازهای خود را تأمین کنند. روزنامه آرمان در ادامه گزارش خود می‌افزاید: این روزها صنعت خودروسازی کشور برای افزایش حجم تولید باید قطعات بی‌کیفیت خودرو را با قیمتهای بالا وارد بازار کند. متأسفانه در شرایط فعلی صنعت خودروی کشور به عقب افتاده‌ترین شرکتهای چینی وابسته شده که این بسیار ناراحت‌کننده است“.
در مورد تصاحب بازار خودرو ایران توسط شرکتهای چینی روزنامه حکومتی اعتماد روز 30مهرنوشت: ”در سالهای اخیر و با تحمیل شرایط تحریمی در اقتصاد ایران، کالاهای چینی هر روز روندی رو به رشد‌تر در بازار ایران داشته و در دوره‌های مختلف بازار‌های متنوعی در اختیار کالاهای چینی قرار گرفته است. اما در چند سال اخیر، خیابانهای شهر‌های بزرگ ایران هم با خودروهای چینی آشنا شده‌اند و روند تولید و واردات این خودرو‌ها رو به رشد گذاشته است. بر اساس آمارهای موجود، در بازار خودرو ایران 25 مدل خودرو (از 8 خودروساز چینی) عرضه شده و 6 شرکت داخلی هم در عرضه آن به بازار فعالیت می‌کنند. به گواهی آمارهای این حوزه، میزان تولید و واردات خودروهای چینی در سال 90 نسبت به سال 89، 140 درصد افزایش و در سال 91 نسبت به سال 90 هم 105 درصد افزایش یافته است“.
رسانه‌های حکومتی اعتراف می‌کنند که استفاده از کامیونهای فرسوده چینی، سهم قابل توجهی در تصادفات جاده‌یی بیرون شهری داشته است.
بدین ترتیب حکومت آخوندی با پیش گرفتن یک سیاست ضدمردمی در مورد صنعت خودروی ایران، نه تنها صنعت ملی را با رکود مواجه ساخته است، بلکه با بازکردن بازار ایران برای کالاهای دست چندم چینی از جمله خودرو، امتیاز ویژه‌یی برای چین در اقتصاد وصنعت ایران قائل شده است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/220543d1-cd6a-4f7e-b11e-0ed4f2f3e8bb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات