728 x 90

اعتراض عليه مالكي,

موج اعتراضات در عراق علیه کشتار فلوجه - امیر عشایر دلیم: مالکی باید برود

-

تظاهرات عظیم مردم فلوجه علیه مالکی
تظاهرات عظیم مردم فلوجه علیه مالکی
تلویزیون التغییر عراق صحنه‌های سرکوب دیکتاتوری آخوندی در ایران و اقدامات سرکوبگرانه حکومت مالکی در عراق را در برنامه‌ای تحت عنوان اماکن مختلف و حوادث واحد به تصویر کشید.

اعتراضات گسترده به مالکی در پی کشتار مردم فلوجه همزمان با تحصن و تظاهرات الانبار و رمادی به دانشگاه کرکوک هم کشیده شد. دانشجویان در اعتراض به این کشتار دست به تظاهرات و تحصن زدند در شروع تظاهرات دانشجویان دانشگاه کرکوک در روز یکشنبه نیرویی از ارتش مالکی با حمله به تظاهرات دانشجویان تلاش کرد از تظاهرات آنان جلوگیری کند.
به گزارش تلویزیون بغداد دانشجویان در بیانیه‌یی که در تظاهراتشان قرائت کردند گفتند، نیروهای مالکی با چوب و باتون به دانشجویان آزاده دانشگاه موصل حمله کردند. آنها موبایل برخی از دانشجویان را گرفتند و در برابر چشمانشان شکستند.

شورای علمای عراق اعلام کرد کسانی که دستور شلیک به مردم فلوجه را صادر کردند مجرم هستند.
هیأت علمای مسلمین عراق نیز جنایت فلوجه را محکوم کرد. تلویزیون الجزیره گفت، علما، شیوخ عشایر و شخصیتهای دیالی نوری مالکی را مسئول کشتار فلوجه معرفی کردند.
متحصنان در شهر رمادی عراق طی بیانیه‌یی به حکومت مالکی یک هفته مهلت دادند تا مسئولان کشتار فلوجه و در صدر آن مالکی به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح را به دادگاه جنایی استان الانبار تسلیم کند. شورای استان الانبار مسئولیت حمله به تظاهر کنندگان در فلوجه را متوجه مالکی و سرپرست وزارت دفاع دانست.

کمیته‌های مردمی شهرستان علم و علما و مبلغان نینوا نیز هدف قرار دادن تظاهر کنندگان در فلوجه را محکوم کردند و مسئولیت آن را به‌طور کامل متوجه مالکی دانستند.
اهالی حدیثه و مردم تکریت برای بزرگداشت شهدای فلوجه مراسم یادبود برگزار کردند.
تلویزیون البابلیه در گزارشی از فضای مردم فلوجه در مراسم تشییع شهدا گفت، مردم مالکی را مسئول حادثه فلوجه می‌دانند. یک روحانی کشتار مردم فلوجه را محکوم کرد و گفت، امروز این ارتش، ارتش عراق نیست بلکه ارتش مالکی است که به‌صورت شبه‌نظامی و علیه مردم عمل می‌کند. همچنین یکی از شیوخ فلوجه گفت:
امروز دولت مالکی باید بداند که مردم خون در رگهایشان به جوش آمده است و هیچ‌کسی هم نمی‌تواند آنان را متوقف کند.

به گزارش تلویزیون السومریه در پارلمان عراق فراکسیونهای سیاسی مسئولیت حوادث فلوجه را متوجه مالکی دانستند. پارلمانتر فلاح زیدان از العراقیه گفت: مسئولیت فاجعه‌ای که اتفاق افتاده برعهده نوری مالکی به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح است.
محما خلیل نماینده از ائتلاف کردی نیز گفت، قانون اساسی عراق استفاده از نیروهای مسلح علیه مردم عراق را ممنوع کرده است. در همین حال به گزارش خبرگزاری نینای عراق عتاب الدوری نماینده پارلمان از العراقیه خواستار برکناری مالکی شد.

امیر عشایر دیلم اعلام کرد، مالکی باید برود. حتی اگر یک روز از عمر حکومتش باقی مانده باشد. خبرگزاری نینای عراق با مخابره این خبر گفت:
علی حاتم سلیمان امیر عشایر دلیم اعلام کرد. مالکی کسی است که به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح مسئولیت خونی را که روز جمعه در فلوجه بر زمین ریخت برعهده دارد.
سلمان الجمیلی رئیس فراکسیون العراقیه در مجلس عراق و عضو کمیته تحقیق اعزامی مجلس به فلوجه اظهارات مالکی در مورد حمله تظاهر کنندگان به نیروهای امنیتی را تکذیب کرد و گفت: اعتراف صریح از سوی فرماندهان امنیتی و بالاترین فرماندهان امنیتی است که ارتش و نیروهای امنیتی تظاهر کنندگان را مورد حمله قرار داده‌اند.

سلمان الجمیلی رئیس فراکسیون العراقیه در مجلس نمایندگان عراق:
اعتراف صریح از سوی فرماندهان امنیتی و بالاترین فرماندهان امنیتی است که ارتش و نیروهای امنیتی تظاهر کنندگان را مورد حمله قرار دادند.
مسأله دوم این است که هیچ‌یک از نیروهای امنیتی و نیروهای ارتش نه قبل و نه در جریان تظاهرات کشته نشدند. دو نفری را که آقای مالکی گفت که شهید شدند، دو ساعت بعد از تظاهرات و در منطقه بسیار دورتری از تظاهرات شهید شدند.
بنابراین اطلاعات اولیه را به دست آوردیم که از سوی ارتش علیه تظاهر کنندگان حمله صورت گرفت. این تجاوز محکوم است و ما در انتظار اقدامات تحقیقی هستیم. که به تحویل عوامل دست‌اندرکار و مجرمین به دستگاه قضایی عراق منجر می‌شود.

دکتر محمد الشیخلی حقوقدان عراقی و رئیس مرکز عدالت در مصاحبه با تلویزیون الشرقیه گفت: صحنه نشانه‌روی با سلاح از طرف سربازان ارتش برای قتل مستقیم تظاهر کنندگان مرا به یاد موضوعی می‌اندازد، که در هر حال حاضر آن را پیگیری می‌کنم. چیزی که در دادگاه چهارم اسپانیا در جریان است. دقیقاً همین صحنه‌ها را زمانیکه نیروهای نظامی به اشرف در آوریل2011 حمله کردند شاهد بودیم.
ما می‌توانیم مثل همین شکایت کیفری را به دادگاههای اروپایی تقدیم کنیم تا کسانی را که چنین دستوراتی صادر کرده‌اند، مورد حسابرسی قرار دهند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/498c9b6b-b423-4e06-9c87-2232b2b3af36"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات