728 x 90

سوريه,

صد هزار بی‌خانمان بازمانده‌ی زلزله‌یی که در ماه اوت در ایران آمد با یک زمستان سرد مواجهند

-

زلزله زدگان تبریز
زلزله زدگان تبریز
تلویزیون الجزیره [انگلیسی] ، 11دسامبر، 2012:
مقامات دولتی دو ماه‌ونیم قبل وعده دادند که خانه‌های آنها را بازسازی کنند اما اکثر آنها هنوز در چادرها و پناهگاههای موقت زندگی می‌کنند. همان‌طور که ثریا لینی حق [از روستای حیا) گزارش می‌دهد خیلی از مردم، مقاطعه‌کاران فاسد را مقصر در این تأخیر می‌دانند.

گزارشگر - خانه محمد، چندان دور نیست فقط چند متری او می‌باشد اما برای مردی به بردباری محمد همیات هم فشار تحمل آن خیلی سخت است و این به‌خاطر این است که خانه همیات مدتیست یک چادر است که مدت 4ماه است در آن زندگی می‌کند.

محمد همیات: سه تا کاپشن می‌پوشیم می‌خوابیم. حتی حیوانات هم این سرما را تحمل نمی‌کنند چه رسد به ما. چه کسی باید ما را کمک کند؟ هیچ زندگی نداریم، هیچ آبی نداریم، هیچ حمامی نداریم، هیچ پولی نداریم، نه لباسی داریم نه غذایی.

گزارشگر: تا الآن او و همسرش آنطور که دولت ایران در ماه اوت به زلزله‌زدگان وعده داده باید یک خانه می‌داشت. اما روستاییانی مانند او برخی مقاطعه‌کاران را متهم به فساد می‌کنند.

محمد: قسم به خدا دروغ می‌گن آنها برای هر کس که به آنها پول بدهد بهتر کار می‌کنند. ساختن خانه برای ما به‌شدت کند بوده است و مهندسان به ما گفته‌اند اگر بیشتر پول بگیرند بهتر کار می‌کنند اما ما پولی نداریم.

گزارشگر: آنها چندان پولی حتی قبل از این‌که این نقطه، دچار زلزله و این حادثه عظیم طبیعی شود هم نداشتند. حالا که حتی کمتر هم دارند.
زندگی در این بخش از ایران نه تنها ساده است بلکه همچنین دشوار است و زلزله تنها بر سختی زندگی در این روستاها افزوده است. این هم به‌خاطر این است که اکثر مردم در این‌جا کشاورزانی فقیر هستند. آنها برای معیشت خود وابسته به زمین هستند و گفته‌اند حداقل در حال حاضر، زلزله، همین را هم از آنها گرفته است.
یکی از اهالی روستا: ما گندم می‌کاشتیم، همه حیواناتمان را فروختیم حالا هیچ چیز نداریم. حالا نمی‌توانیم کشاورزی کنیم چون مسائلی برای زمین پیش آمده که نمی‌شود. در این فصل، ما گندم می‌کاشتیم اما کسی تابه‌حال نکاشته است...
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fb359754-f4f6-41fb-bb49-8553e41574e1"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات