728 x 90

مصر,ليبي,

حمله تظاهر ‌کنندگان به کنسولگری آمریکا در لیبی و سفارت آمریکا در قاهره

-

حمله تظاهرکنندگان به کنسولگری آمریکا در بنغازی
حمله تظاهرکنندگان به کنسولگری آمریکا در بنغازی
تلویزیون سی.ان.ان 12سپتامبر: تظاهرات در برابر کنسولگری آمریکا (در بنغازی) ابتدا صلح‌آمیز بود، ولی رفته‌رفته خشمگینانه شد و یک مقام که در کنسولگری کار می‌کرد، کشته شد. تظاهر کنندگان هنوز در زمین کنسولگری هستند.

در قاهره نیز سفارت آمریکا مورد حمله قرار گرفت. تظاهر کنندگان بنیادگرا پشت دیوار سفارت بست نشسته‌اند. آنها از دیوار مقر بالا رفته و به داخل محوطه یورش بردند. پرچم آمریکا را پایین کشیدند و یک پرچم سیاه با نوشته‌های اسلامی به جای آن قرار دادند. تقریباً همه کارمندان سفارت قبل از حمله محل را ترک کردند. تنها یک گروه از تفنگداران آمریکایی در سفارت مستقر هستند و در نزدیکی نیز نیروهای امنیتی مصری مستقرند…

ایان لی، خبرنگار سی.ان.ان از صحنه: … تظاهر کنندگان عمدتاً از گروه‌های بنیادگرا هستند که به‌خاطر فیلمی توهین‌آمیز از (حضرت) محمد خشمگین شده‌اند… حدود هزار نفر تظاهرات کردند، ولی تعداد کمی به سفارت آمریکا حمله کردند و پرچم آمریکا را پاره کردند. نیروهای امنیتی در نزدیکی بودند و سرانجام موفق شدند تظاهر کنندگان را از سفارت دور کنند. این اقدام قدری با تأخیر انجام شد، موضوعی که باعث سؤال بسیاری شده است. مقامات مصری در حال بررسی علت این تأخیر هستند.

خبرنگار سی.ان.ان از لیبی: … نیروهای امنیتی لیبی با اعضای یک گروه مسلح به نام انصار الشریعه درگیر بودند. این گروه افراطی به دیوار کنسولگری در بنغازی آر پی جی شلیک کردند. نیروهای امنیتی به محل اعزام شدند و مسیرها به سوی کنسولگری را بستند. مقامات دولت لیبی می‌گویند ارتش لیبی امنیت را به ساختمان بازگردانده است. ولی به گزارش یک شاهد عینی اعضای این گروه به ساختمان کنسولگری حمله کردند و ساختمان را به تصرف خود درآوردند و آن را غارت کردند. این اقدام از سوی برخی محافل محکوم شده، ولی روی تلفنهای همراه برای ادامه تظاهرات پیامک آمده است.

فرانسیس تاونزند تحلیلگر امنیتی سی.ان.ان: نقض امنیت یک سفارتخانه یا یک کنسولگری در هر روز از سال، یک خبر بسیار مهم است. این وقایع به ندرت اتفاق می‌افتد. این خبر مردم آمریکا را به یاد تسخیر سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۹ می‌اندازد. ولی این‌جا در سالروز 11سپتامبر و این‌که در دو نقطه مصر و لیبی اتفاق افتاده است، مقامات آمریکایی را به این فکر می‌اندازد که آنها چه درسی باید از این بگیرند و آیا این دو واقعه با هم ربط دارند؟ همزمانی این با سالروز 11سپتامبر و این‌که از قبل فراخوان به این تظاهرات داده شده بود، را نباید دست‌کم گرفت… این یک گروه افراط گراست… هرچند ارتباط این دو واقعه با هم تأیید نشده، ولی باید دید که آیا این دو تظاهرات با هم ربط دارند یا نه؟ …

مونا التهاوی، نویسنده مصری؛ باید دید چه کسانی پشت برگزاری این تظاهرات هستند و به آن فراخوان داده‌اند؟ چرا سفارت آمریکا انتخاب شده است؟ چرا سالروز 11سپتامبر را انتخاب کرده‌اند؟ البته هفته‌هاست که برای برگزاری این تظاهرات روی اینترنت فراخوان داده شده. این ما را به یاد کاریکاتورهای دانمارکی علیه اسلام می‌اندازد که کاریکاتورها در اکتبر ۲۰۰۵ منتشر شد، ولی تظاهرات علیه آن تا ژانویه ۲۰۰۶ شروع نشد. و بسیاری از تظاهراتها و خشمهای ساختگی که برای اهداف سیاسی درست شده بود، توسط رژیمها و گروه‌های اسلامی تولید شده بود. ما نمی‌خواهیم همان داستان در مصر هم تکرار شود… .
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/84866dfe-0a1d-4e7e-8922-f0348e9c5340"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات