728 x 90

-

تحریمهای رژیم و تأثیر آن بر اقتصاد بنگلادش

-

فرش دست باف
فرش دست باف
جوت یا کنف هندی، گیاهی است که مهمترین مشتری آن ایران می‌باشد. ولی این گیاه هزاران کیلومتر دورتر، در بنگلادش می‌روید.
ابو حسین، کشاورز کنف هندی می‌گوید ما به این ”گیاه طلایی“ می‌گوییم، زیرا این گیاه ما را ثروتمند کرده است. بنگلادش یکی از تولیدکننده عمده جوت در جهان است. فیبر این گیاه برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از کنف هندی برای بافتن فرش، داخل اتومبیل، طناب و گونی استفاده می‌شود. سال گذشته بنگلادش معادل یک میلیارد دلار صادرات کنف هندی داشت که عمده آن به ایران بود. در ایران از این کنف برای بافتن زمینه فرشهای گرانقیمت ایرانی استفاده می‌کنند. اما از زمان تحریمهای اقتصادی علیه رژیم ایران، صادرات این گیاه از بنگلادش هم کاهش یافته است.
ایالات متحده در ماه فوریه سیستم بانکی رژیم ایران را در لیست سیاه تحریمها قرار داد. به عبارت دیگر تبادلات مالی با تمامی بانکهای ایران، خصوصاً بانک مرکزی محدود شده است. رژیم هم پول واردات قبلی کنف هندی را نپرداخته است. سفارشات جدید نیز لغو شده‌اند. انجمن صادرکنندگان جوت اعلام کرده‌اند که به‌خاطر تحریمهای رژیم ایران صدها میلیون دلار ضرر کرده‌اند.
نازمول هوق، از انجمن صادرکنندگان کنف می‌گوید؛ ما محموله‌های زیادی به ایران فرستاده‌ایم، ولی پول آن را دریافت نکرده‌ایم و نمی‌توانیم پول را از ایران خارج کنیم…
برخی از واردکنندگان کنف هندی می‌خواهند با وارد کردن این کنف به‌طور غیرقانونی، تحریمها را دور بزنند. ولی صادرکنندگان بنگلادشی می‌ترسند که این کار باعث رشد بازار سیاه و کاهش قیمت کنف شود، به همین دلیل از آن اجتناب می‌کنند.
صادرکنندگان بنگلادشی دنبال بازارهای جدید هستند و می‌گویند حدود 40 میلیون نفر در بنگلادش از این طریق امرار معاش می‌کنند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/895d6daf-ee17-4658-844b-fe74eb50a0f9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات