728 x 90

اعتراض عليه مالكي,

اظهارات شدیداللحن نخست‌وزیر ترکیه علیه نوری مالکی

-

رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه
رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه
رجب طیب اردوغان: نمی‌خواهم به او فرصت نمایش بدهم و او نمی‌تواند ترکیه را از مردم عراق جدا کند

بیانیه وزارت‌خارجه ترکیه:
مالکی به جای نسبت دادن مشکلات به دیگران بهتر است به قانون اساسی و گرایشهای سیاسی عراق احترام بگذارد

گزارش از العربیه – 22آوریل ۲۰۱۲- 3اردیبهشت ۱۳۹۱: رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه روز یکشنبه گفت نوری مالکی از راه ایجاد تنش با ترکیه و توصیف این کشور به‌عنوان دشمن در منطقه، تلاش می‌کند نفوذ بیشتری را برای خود دست و پا کند.
نخست‌وزیر ترکیه با انتقاد شدید از مالکی گفت: ”بیانیه وزارت‌خارجه ترکیه برای پاسخ به مالکی کافی است و نمی‌خواهم فرصت بیشتری برای نمایش و تبلیغ و جلب توجه دیگران به او بدهم.
اردوغان افزود: ”ترکیه همواره در بدترین شرایط و بحرانها و بدون هیچگونه تبعیضی بین شیعه و سنی در کنار عراق ایستاده بوده و هست“ و ”موقعیت کنونی مالکی به‌عنوان نخست‌وزیر، هرگز نمی‌تواند ترکیه را از مردم عراق جدا کند“.

در همین حال وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانه‌ای از مالکی خواست تا به جای جستجو کردن علل مشکلات سیاسی در خارج از عراق، سیاستی واقع‌بینانه اتخاذ کند و به قانون اساسی عراق و همه گرایشهای سیاسی مردم این کشور احترام بگذارد.
مالکی نخست‌وزیر عراق، روز گذشته طی سخنانی که بر صفحه سایت خود منتشر کرده بود، ترکیه به رهبری اردوغان را کشوری ”ستیزه‌جو“ قلمداد کرد که اهدافی فرقه‌گرایانه در منطقه دنبال می‌کند.
سخنان نخست‌وزیر عراق در پاسخ به اظهارات هفته گذشته اردوغان نخست‌وزیر ترکیه ایراد شده که گفته بود مالکی با سیاستهای خودخواهانه به تنشهای فرقه‌ای میان شیعیان، سنی‌ها و کرد‌ها و عربها در عراق دامن می‌زند.
تنش و جنگ لفظی مالکی و اردوغان از زمان اختلاف بر سر حوادث سوریه و موضعگیری متفاوت آنها در برابر انقلاب مردم سوریه آغاز شده و ادامه یافته است.

دینا الشبیب روزنامه‌نگار عراقی در مورد سخنان دیروز مالکی می‌گوید: ”سخنان مالکی در مورد ترکیه فقط از سوی هواداران او در حزب‌الدعوه مورد تأیید قرار می‌گیرد و در واقع بقیه مردم عراق دیدگاهی مثبت در برابر موضع‌گیریهای سیاسی ترکیه دارند و ترکیه را دوست دارند. سخنان مالکی و حمله تند لفظی او به ترکیه در این شرایط حساس منطقه را می‌توان در راستای سفر امروز او به تهران و در جهت خشنود کردن هم‌پیمانان خود در ایران تلقی کرد“.
این خبرنگار عراقی می‌افزاید: ”طی دو سه سال گذشته، ما همیشه شاهد آن بوده‌ایم که هر بار مالکی به ایران سفر کرده، پیش از سفر از او سخنانی باب طبع رژیم تهران شنیده‌ایم و هنگام بازگشت، او را با دیدگاههای متفاوتی یافته‌ایم“.
دینا الشبیب سپس به موضعگیری حکومت مالکی نسبت به سوریه اشاره کرد و گفت: ”حکومت مالکی تا قبل از آغاز اعتراضات در سوریه از مخالفان شدید بشار اسد در منطقه به‌شمار می‌رفت و به کرات، سوریه را به عبور دادن تروریستها به داخل عراق متهم کرده است. اما پس از آغاز تظاهرات مردم سوریه و پیدایش صف آرایی منطقه‌یی جدید، در یک موضعگیری متناقض، به پیروی از رژیم ایران پرداخت و از حزب بعث سوریه و دولت تروریستی حاکم بر دمشق حمایت کرد“.
دینا الشبیب افزود ”مالکی پس از خروج آمریکاییها از عراق در تمام کارها با حکام تهران مشورت می‌کند و تلاش دارد که پلی بین آمریکا و حکومت ایران باشد. ولی توسعه طلبی و نفوذ بیش ازحد رژیم تهران، به او اجازه ایفای این نقش را نمی‌دهد“.
این خبرنگار ادامه می‌دهد ”حکومت ایران و حکومت مالکی در منطقه منزوی هستند برای همین تلاش می‌کنند از نظر سیاسی به یکدیگر اعتبار بدهند و درخواست رژیم ایران برای آغاز دور آتی مذاکرات اتمی با نمایندگان گروه 1+5 در بغداد، در چارچوب همین سیاست بوده است“.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d35d1445-d3f8-40a6-9d2f-8282f3f1426e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات