728 x 90

ايران اشرف آزادي,اشرف - حمايت بين المللي,اقدامات م

نامه کمیسیون حقوق‌بشر لانتوس به باراک اوباما درباره اشرف

-

کمیسیون حقوق‌بشر لانتوس
کمیسیون حقوق‌بشر لانتوس
آقای بارک اوباما-رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا
آقای رئیس‌جمهور
ما بدین وسیله نگرانی خود را از تصمیم اخیر دولت عراق مبنی بر بستن کمپ اشرف، محل استقرار بیش از ۳۰۰۰ ایرانی مخالف رژیم حاکم، در ۳۱دسامبر۲۰۱۱ اعلام می‌کنیم. ما از شما می‌خواهیم نگرانی ما را به نخست‌وزیر نوری مالکی که در تاریخ ۱۲دسامبر با او ملاقات می‌کنید ابلاغ کنید. ما هم‌چنین از شما می‌خواهیم نخست‌وزیر نوری مالکی را وادار کنید که اقدامات لازم را در جهت اطمینان از رعایت حقوق انسانی ساکنان کمپ اشرف به‌عمل آورد، و بگذارد که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای انجام پروسه پناهندگی ساکنان اشرف به کمپ دسترسی داشته باشد.
ایالات متحده آمریکا ساکنان کمپ اشرف را تحت کنوانسیون چهارم ژنو در سال ۲۰۰۴ به‌عنوان ”افراد حفاظت‌شده“ طبقه‌بندی کرده و تا سال ۲۰۰۹که آمریکا کنترل کمپ را به دولت عراق تحویل داد، تحت این قانون با آنان رفتار کرده است. اما از آن پس، ساکنان کمپ اشرف 2بار توسط نیروهای عراقی مورد حمله گرفته‌اند. وقتی نیروهای عراقی در ژوئیه سال ۲۰۰۹ به کمپ هجوم آوردند ۹نفر کشته و بیش از ۳۰۰تن زخمی شدند. در آوریل امسال نیز نیروهای عراقی دوباره به کمپ هجوم بردند که ۳۶ کشته و صدها تن زخمی بر جا گذاشت.

فیلمهای گرفته شده از هر 2حمله نشان می‌دهد که نیروهای عراقی علیه ساکنان بی‌سلاح اشرف خشونت و زور مفرط به‌کار می‌بردند که موجب کشته و زخمی شدن شهروندان شده است. این نقض آشکار ماده‌های ۷ و ۹ حقوق سیاسی و شهروندی منشور بین‌المللی حقوق‌بشر است که عراق نیز به آن ملحق شده است.
با توجه به حملات سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ علیه ساکنان اشرف، ما بسیار نگران هستیم که در هنگام بستن کمپ حمله دیگری به ساکنان صورت گیرد. نگرانی ما با در نظر گرفتن خروج نیروهای ارتش آمریکا از عراق در تاریخ ۳۱دسامبر که ساکنان کمپ را در مقابل حمله‌های ناگهانی آینده آسیب‌پذیر می‌کند دوچندان می‌شود. هم‌چنین آقای مالکی قاطعانه اعلام کرده است که کمپ اشرف بسته خواهد شد و ساکنانش در داخل عراق به مکان دیگری منتقل خواهند شد، جابه‌جایی ساکنان کمپ در داخل خاک عراق واقعاً نگران‌کننده است و آنها ممکن است توسط نیروهای عراقی یا نیروهای قدس و یا دیگر نیروهای تهدید کننده مورد حمله قرار گیرند.
بر همین اساس، ما بسیار نگران هستیم که ممکن است برخی از ساکنان بر خلاف میلشان به ایران بازگردانده شوند. بنا بر ماده ۷ منشور حقوق‌بشر سازمان ملل، دولت عراق باید از اصل «نان رفورمان» تبعیت کند. ما از شما می‌خواهیم نخست‌وزیر مالکی را متعهد کنید که مطابق اصل نان‌رفورمان با ساکنان کمپ اشرف برخورد خواهد کرد.
در پایان، ما از این‌که ساکنان کمپ مجبور شوند بدون حفاظت برای انجام پروسه پناهندگی و ملاقات با کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل، به خارج از کمپ اشرف بروند ناخشنود هستیم. ما از شما می‌خواهیم که مالکی را وادار کنید که ضرب‌الاجل برای بستن کمپ را برای دادن زمان کافی به کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل در جهت انجام پروسه پناهندگی متقاضیان، عقب بیندازد و بگذارد کارمندان کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل با ساکنان کمپ اشرف در یک مکان امن ملاقات کنند و آن پروسه را به انجام برسانند... .
همزمان با خروج نیروهای آمریکا از عراق باید مطمئن شد که حقوق انسانی ساکنان کمپ اشرف نیز رعایت می‌شود.
از توجه شما به این موضوع متشکریم و منتظر پاسخ شما هستیم.
رؤسای مشترک کمیسیون حقوق‌بشر لانتوس
جیمز مک گاورن – نماینده کنگره فرانک ولف- نماینده کنگره.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bf3e1fdf-6d52-4375-8e39-da24e08d6f40"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات