در دومین روز کنفرانس بررسی معاهدهٔ منع گسترش تسلیحات اتمی در وین نمایندگان کشورهای مختلف از جمله فرانسه، ایتالیا، اسلواکی، اسپانیا، نیوزلند، مالت، لهستان، رومانی، دانمارک، جمهوری چک و ایرلند، بر لزوم جلوگیری از دستیابی دیکتاتوری آخوندی بهسلاح اتمی تأکید کردند و خواستار توقف توسعهٔ برنامهٔ اتمی و نقض ان.پی.تی. توسط رژیم شدند.
نمایندهٔ فرانسه: «همانطور که آژانس... در جریان بازرسیهای اعلامنشده در ژانویه کشف کرد، (رژیم) ایران در حال انجام فعالیتهای غنیسازی اورانیوم تا ۸۳.۷درصد بوده است، سطحی نزدیک بهسطوحی که عموماً برای ساخت سلاح در نظر گرفته میشود. در عینحال، عدم همکاری (رژیم) ایران با آژانس... بهطور جدی توانایی آژانس... را در ارائه تضمینهایی پیرامون ماهیت منحصراً صلحآمیز برنامهٔ اتمی (رژیم) ایران تضعیف میکند. فرانسه مصمم است از دستیابی (رژیم) ایران بهسلاح اتمی جلوگیری کند».
نمایندهٔ ایتالیا: «ما از (رژیم) ایران میخواهیم بهطور کامل و بدون تأخیر بهاجرای تعهدات خود در چارچوب برجام بازگردد... ما از مأموریتها و تلاشهای حیاتی آژانس... در ایران حمایت کامل میکنیم و بهآن ادامه میدهیم».
نمایندهٔ اسلواکی: «ما از ادامهٔ اقدامات جمهوری اسلامی... در مغایرت با برجام، بهویژه در زمینهٔ فعالیتهای غنیسازی و تولید اورانیوم بسیار غنیشده در ابعاد بیسابقه نگران هستیم».
نمایندهٔ اسپانیا: «ما از (رژیم) ایران میخواهیم بهطور کامل با آژانس... همکاری کند و به موافقتنامههای پادمانی عمل کند».
نمایندهٔ نیوزلند: «سؤالات باقی مانده در مورد برنامهٔ اتمی (رژیم) ایران همچنان ما را نگران میکند».
نمایندهٔ جمهوری مالت: «از (رژیم) ایران میخواهیم فوراً توسعه برنامه اتمی را متوقف کند.
بهغایت فوری است که (رژیم) ایران بهتعهدات قانونی خود عمل کند، تنش در برنامهٔ اتمی خود را کاهش بدهد و اقدامات شفافسازی با آژانس... از جمله بازگشت بهاجرای پروتکل الحاقی را انجام دهد».
نمایندهٔ لهستان: «گزارشها ی مدیرکل آژانس بهوضوح نشان میدهد که (حکومت) تهران به فعالیتهای غنیسازی اورانیوم ادامه میدهد و به این ترتیب، سیستم پادمان آژانس... ، مفاد ان.پی.تی و نظام منع گسترش تسلیحات اتمی را تضعیف میکند».
نمایندهٔ رومانی: «برنامه اتمی (رژیم) ایران خطرات بسیار مهمی در ارتباط با گسترش تسلیحات اتمی دارد. ما قویاً از (رژیم) ایران میخواهیم بهتعهدات خود عمل کند».
نمایندهٔ دانمارک: «(رژیم) ایران در حال گسترش تواناییهای خود برای غنیسازی اورانیوم و تشدید نقض محدودیتهای تعیینشده در برجام است».
نمایندهٔ جمهوری چک: «مسائل بسیار جدی منع گسترش تسلیحات اتمی در رابطه با برنامهٔ اتمی (رژیم) ایران تعیینتکلیف نشده است. بسیاری از پارامترهای آن خارج از محدودهٔ قابل توجیه برای استفادههای صلحآمیز است».
نمایندهٔ ایرلند: «ایرلند همچنان نگران فعالیتهای اتمی (رژیم) ایران در عدم پایبندی به برجام است. این امر خطرات بسیار جدی گسترش تسلیحات اتمی را بههمراه دارد و پیامدهای زیانباری بر توانایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ارائهٔ تضمین نسبت بهماهیت صلحآمیز برنامهٔ اتمی (رژیم) ایران دارد».