در ادامه کشمکش باندهای حکومتی بر سر تندادن رژیم به شرایط FATF و سردرگمی رژیم در این بحران گریبانگیر رژیم نگاهی به رسانههای رژیم میاندازیم.
رسانههای رژیم روز چهارشنبه متن دو نامه پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس ارتجاع به آخوند هاشمی شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آخوندی را انتشار داده دادند که در آنها رئیس مجلس رژیم لوایح اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و الحاق به کنوانسیون ملل متحد برای مبازره با جرایم سازمانیافته فراملی (کنوانسیون پالرمو) به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده است.
نامههای رئیس مجلس رژیم در روز ۱۹مهر یک روز پس از نامههای کدخدایی درباره عدم تأیید این دو لایحه ارسال شده بود.
کدخدایی در این نامهها عدم اعمال نظرات مجمع تشخیص نظام مبنی بر مغایرت برخی از مواد این مصوبات با سیاستهای کل نظام را مطرح کرده بود.
یک رسانه سپاه پاسداران نوشت: بر این اساس، سرنوشت این دو لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص خواهد شد.
پس از این نامهها، مجمع تشخیص مصلحت رژیم در غیاب آخوند هاشمی شاهرودی رئیس، لوایح مربوط به اف.ای.تی اف را بار دیگر به مجلس رژیم برگرداند. کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان ارتجاع اعلام کرده بود که ایرادات این شورا در این لوایح برطرف شده اما هیأت عالی نظارت مجمع این مصوبات را به مجلس باز گردانده ا ست.
صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت رژیم گفت: لوایح مرتبط به اف.ای.تی.اف در هیأت عالی نظارت با عجله و بدون حضور هاشمی شاهرودی مطرح شده و نظرات بقیه اخذ نشده است.
در همین حال، شماری از عوامل بسیج در حوزه قم تحت عنوان بسیج اساتید حوزه طی نامهیی به شورای نگهبان ارتجاع اعلام کردند که FATF در تضاد با قانون اساسی رژیم و منافع نظام آخوندی است
در این نامه با حمله به روحانی و باند او آمده است: متأسفأنه با وجود مخالفت صریح مراجع و جامعه مدرسین حوزه قم با تصویب لایحه(FATF) برخی از نفوذیهای دشمن و جمعی از روی غفلت زمینه تصویب این لایحه را فراهم آوردهاند که در نهایت، امکان حضور و نفوذ بیگانگان در مراکز حیاتی و اشراف اطلاعاتی و سیاسی را فراهم میآورد.
در نامه شماری از عوامل بسیج در حوزه قم همچنین آمده است: کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم(CFT) که در راستای تعهدات دولت به نهاد(FATF)است، از نظام میخواهد هیچگونه حق شرطی را مطرح نکند، دست از حمایت از تروریستها بردارد، در صورت محکومیت (کسانی) چون قاسم سلیمانی توسط دادگاههای کشورهای غربی، با آنها همکاری کامل قضایی داشته و حتی مسأله استرداد نیز مطرح شده است.
یک رسانه باند خامنهای نیز نوشت: درباره اف.ای.تی.اف اشتباه نکنیم. این توصیهها هدف نیست. یک ابزار است که اتحادیه اروپا و دولت روحانی روی استفاده از آن برای امتداد تحریمها به داخل طواف کردهاند. پروژه خود تحریمی تا این جا بهخوبی در جمهوری اسلامی پیش رفته است. در تاریخ سابقه ندارد که دولتی برای انتفاع جامعه مصرفی خود از تجارت خارجی، بازوهای اقتدارش را فلج کند.با سازو و کار اتحادیه اروپا برای مبادلات پولی با ما حتی قطعات خودرو هم نمیتوان از اروپا خرید. دشمن قصد دارد بخش اقتصاد نظام را که عبارتست از حوزههای صنعتی، دفاعی، امنیتی، فرهنگی و قضایی، از بخش غیرتحریمی که عبارتست از جامعه مصرفی، تفکیک کره و به یک دوگانگی و شکاف در داخل دامن بزند. بهنحوی که از طریق اف.ای.تی.اف اطمینان حاصل شود که هیچ بخش تحریمی از تجارت خارجی منتفع نمیشود. سازو کار اروپا یک ترجمه دیگر برای پروژه نفت در برابر غذاست.
از سوی دیگر، نجفی، سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس رژیم گفت: بسیاری از کشورها این نکته را بهصورت شفاف به ما گفتهاند که اگر به FATF نپیوندید روابط دوجانبه ما با شما دچار مشکل میشود و این کشورها الزاماً کشورهای غربی نبودند و بعضاْ کشورهایی همانند چین و روسیه که روابط خوبی با آنها داریم نیز این مطلب را به ما گفتهاند.
بیشتر بخوانید
سردرگمی رژیم ایران در پیوستن به کنوانسیونهای FATF
در حالیکه اجلاس اف.ای.تی.اف (FATF) در پاریس به پایان خود نزدیک میشود، بحران درونی رژیم بر سر تندادن به کنوانسیوهای اف.ای.تی.اف (FATF) همچنان ادامه دارد.
موضعگیری رسانهها و کارگزاران این رژیم بهخوبی این سردرگمی و تشتت آراء را نشان میدهد.
کیهان خامنهای بار دیگر پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم را بهخاطر نامه به خامنهای در مورد CFT مورد سرزنش قرار داد و نوشت: همانگونه که در برجام، خطوط قرمز ترسیمی و راهنماییهای رهبری رعایت نشد، در تصویب FATF نیز چنین شد!. با این وجود مگر کنوانسیون دیگری در مجلس مطرح بود که حرف خامنهای نیاز به تفسیر و استفساریه داشته باشد؟ این استفساریه از سوی رئیس مجلس بدون تعارف در حقیقت بهمعنی این بود که «ما بهرغم رایی که از مردم گرفتیم، نمیتوانیم و ظرفیت رعایت مصالح مردم و کشور را نداریم». (کیهان ۲۶/۷/۹۷)
از سوی دیگر، روزنامه مردمسالاری از باند روحانی به باند رقیب در مورد خطر قیام در صورت عدم پذیرش اف.ای.تی.اف هشدار داد و نوشت: بحران اقتصادی فراگیر شده و اکثریت افراد جامعه در مشکلات مادی و تأمین معاش درماندهاند... هنوز (کسانی هستند که)شرایط بحران را درک نکردهاند. (مردمسالاری ۲۶مهر ۹۷)
همچنین پاسدار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام آخوندی درباره تصویب CFT گفت: مجمع تشخیص در چارچوب وظایف خود عمل میکند و باید اجازه دهیم در مجمع بحث شود.
محمود صادقی: موافقت خامنهای با تصویب لوایح FATF
محمود صادقی، عضو مجلس رژیم در حساب توئیتر خود به تاریخ پنجشنبه ۱۵شهریور ۹۷فاش ساخت؛ خامنهای، ولیفقیه ارتجاع، با تصویب لوایح مبارزه با پولشویی موافقت کرده است.
وی نوشت: «از منابع موثق شنیدم که (خامنهای) نظر موافق خود را با لوایح مبارزه با پولشویی اعلام کرده است».
با FATF اطلاعات انتقال پول قاسم سیلمانی و سپاه پاسداران را باید به آمریکا تحویل داد