روزنامه حکومتی رسالت روز دوشنبه ۲۰مردادماه در مقالهای به موضع اطلاعات نادرست که این روزها توسط کارگزاران دستاندرکار رژیم بر سر ابتلا به ویروس کرونا یا فوتیهای آن داده میشود پرداخته و اینکه نسبت به عواقب این پیامهای اشتباه به شهروندان هشدار داده است.
در این مقاله آمده است: برخی این روزها چشمهایشان را رویهم گذاشتهاند و دوست دارند تصور کنند که شیب ابتلا به کرونا نزولی شده اما اینگونه القائات، مخابره پیام نادرست به شهروندان و سادهانگاری صورتمسأله است، عادی پنداری شرایط ما را به عقب بازمیگرداند. کما اینکه در حال حاضر هم وضعیت مبتلایان و قربانیان هنوز نگرانکننده است.
در مقاله بهگفته ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت رژیم اشاره شده که گفت: «با بیان اینکه کاهش آمار مرگومیر کرونا از اعداد بالاتر از ۲۰۰ به حدود ۱۵۰ چندان خوشحالی ندارد؛ زیرا هنوز هم آمار فوتیها سهرقمی است،
عنوان کرده، هیچ پیشبینی در ایران وجود ندارد که در آینده نزدیک به زیر ۱۰۰عدد مرگ در روز برویم، معتبرترین پیشبینیها حتی تا ۹۰۰ را هم اعلام کردهاند. اما توجه کنید از هر کسی که در بیمارستان بستری میشود ۵ تا ۱۰درصد فوت میکند».
یکی از اعضای کادر درمان شاغل در بیمارستان نیز با تأکید بر روند افزایشی مبتلایان و قربانیان، واقعیتهایی که وجود دارد را بهرغم پردهپوشیها عنوان کرد و گفت: «کاهش اندک آمارها نباید ما را فریب بدهد، زیرا همچنان ضریب اشغال تختها خیلی بالاست، گاهی پیش میآید که اصلاً تخت خالی نداریم، ظرفیت اورژانس تنفسی هم پرشده و بیماران مبتلا به کرونا را به اورژانس بزرگسال میبریم. بخش جراحی زنان و مردان به بیماران کرونا اختصاص داده شده و باز هم پاسخگوی حجم بیمار نیست، و تقریباً در تمام ساعات روز پر است. زمانی که بیماری مرخص شود هم بهسرعت بیمار بعدی جایگزین او میشود، در مواقعی هم مجبور به ادغام بخشها هستیم تا تختهای خالی بیشتری برای بیماران مبتلابه کوید۱۹ فراهم شود. متأسفانه روزانه شاهد بدحال شدن و فوت بیماران کرونایی هستیم. اعلام کد احیا، درد کشیدن بیماران و در آخر جان دادنشان خیلی تلخ و عذابآور است».
او با اشاره به اینکه بسیاری از نیروهای اورژانس بهخاطر کرونا خانهنشین شدهاند، ادامه میدهد: «این مدت فشار کاری و استرس ما خیلی بیشتر شده، البته طبیعی است که با توجه به افزایش بیمار و همینطور مرگومیرها و شرایط بد جامعه ما نیز تحت تأثیر قرار بگیریم خصوصاً اینکه ما مستقیماً با بیماران و یا خانوادههای آنان در ارتباط هستیم».
و در ادامه آمده است: «روزانه مراجعه خیلی زیادی به بیمارستان داریم که درصد بالایی درگیر کرونا هستند. بهدلیل حجم بالای مراجعات، گاهی اوقات ظرفیت اورژانس تکمیل میشود و ناگزیر به پذیرش بیمار بدون تخت میشویم! علاوه بر این کمبود پرستار مشکل بزرگی است، چون پرسنل از آخر سال۹۸ تا امروز بیش از ۵ماه است که شدیداً مشغول کار هستند، با این فشار کاری و خستگی، و افزایش موارد مثبت کرونا در میان پرسنل از لحاظ روحی نیز شرایط مناسبی نداریم».
از سوی دیگر «مسعود مردانی» متخصص بیماریهای عفونی و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید میکند که برخی منتظر نشستهاند و دلخوشاند به اینکه به فرض مثال، طی چند روز حدود ۱۰ تا ۲۰نفر از تعداد قربانیان کاسته شده، در حالیکه کرونا، مسأله سادهای نیست و اگر اینطور بود، قویترین کشورهای جهان با سیستمهای درمانی مجهز خود، زودتر از این حرف و حدیثها، ویروس را از پای درمیآوردند. از اینرو به همه رسانهها تأکید میکنم که در مورد کاهش آمارها ننویسند چون هنوز این کاهش قابلاتکا نیست و اعداد و ارقام فوتیها و مبتلایان آنقدر پایین نیامده که بهعنوان یک دستاورد از آن نام ببریم.