خبرگزاری فرانسه روز دوم تیر در گزارشی از دیدار مایک پنس با خانم مریم رجوی در اشرف ۳ و سخنرانی در جمع مجاهدان اشرفی نوشت: مایک پنس، معاون رئیسجمهور سابق آمریکا روز پنجشنبه دوم تیر از مذاکرات دولت بایدن با رژیم ایران بر سر توافق هستهیی بالقوه انتقاد کرد.
در دوران پنس در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق، کاخسفید موضعی تهاجمی در قبال رژیم ایران اتخاذ کرد و از توافق هستهیی ۲۰۱۵ با تهران خارج شد و تحریمها علیه جمهوری اسلامی را تشدید کرد.
مایک پنس گفت: اکنون پرزیدنت بایدن و دولتش تهدید میکنند که تمام پیشرفتهایی را که ما در به حاشیه راندن رژیم سرکوبگر در تهران به دست آوردهایم، از بین خواهند برد. ما از دولت بایدن میخواهیم که فوراً از تمامی مذاکرات هستهیی با تهران خارج شود.
خبرگزاری فرانسه نوشت: مجاهدین خلق در گذشته حمایت جمهوریخواهان محافظهکار از جمله جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ و نیوت گینگریچ، رئیس سابق مجلس نمایندگان را به خود جلب کرده است.
مجاهدین خلق در انقلاب ۱۹۷۹ که شاه را سرنگون کرد، از آیتالله خمینی حمایت کرد، اما بهسرعت با مقامات جدید اسلامی درگیر شد و کارزاری را برای سرنگونی رژیم آغاز کرد.
آلبانی در سال۲۰۱۳ موافقت کرد که حدود ۳۰۰۰ عضو اپوزیسیون ایرانی تبعیدی را به درخواست واشنگتن و سازمان ملل بپذیرد.
در آوریل ۲۰۲۱، دولت جو بایدن دور جدیدی از مذاکرات با ایران را با هدف بازگرداندن ایالات متحده به توافق هستهای، از جمله از طریق لغو تحریمها علیه ایران، در وین آغاز کرد.
اما گفتگوهای حساس اتمی از ماه مارس متوقف شده است.
توافق ۲۰۱۵، که رسماً بهعنوان برنامه برجام شناخته میشود، به ایران در ازای محدود کردن برنامه هستهیی خود، تضمین میکند تحریمها علیه ایران را تخفیف دهد تا تضمین کند که تهران نمیتواند سلاح هستهیی تولید کند - چیزی که همیشه تمایل به انجام آن را رد کرده است.
اما در سال۲۰۱۸، ایالات متحده در دوران ترامپ از این توافق خارج شد و تحریمهای اقتصادی سنگینی را دوباره اعمال کرد که باعث شد ایران شروع به برگشت از تعهدات خود کند.
اوایل این هفته، وزیر خارجه ایران گفت که با وجود تحریمهای جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی، در مذاکرات با هدف بازگرداندن توافق هستهیی ۲۰۱۵ با قدرتهای جهانی، «قطار هنوز از ریل خارج نشده است».