پرونده موضوع هستهیی در کنار پرونده نقض حقوقبشر عملا شرایط بسیار سختتری را برای رژیم ایران فراهم میکند.
حسن بهشتیپور کارشناس حکومتی به پیامدهای قطعنامههای هستهیی و حقوقبشر علیه نظام هشدار داد و در مطلبی نوشت: قطعنامهها علیه «نظام» را جدی بگیرید.
حسن بهشتیپور نوشت: «اکنون به موازات پروندهسازی هستهیی علیه ایران، پروندهسازی علیه حقوقبشر هم در جریان افتاده است. یعنی الآن دارند در دو سطح موازی پیش میروند؛ یک بعد این است که میخواهند مسأله هستهیی را در اسفند یا اواخر بهمنماه آینده که نشست شورای حکام برگزار میشود، یک قطعنامه دیگری علیه ایران صادر کنند و پرونده را به شورای امنیت ارجاع دهند. این قطعنامهها که صادر میشود، درست است که محتوایش ممکن است برای برخی چندان هشداردهنده نباشد اما متأسفانه هر کدام از این قطعنامهها مستندسازی برای ادعاهای نادرست طرف مقابل است».
این کارشناس حکومتی در مورد جدیت قطعنامه شورای حکام علیه نظام تأکید کرد و نوشت: «باید به این قطعنامهها بسیار اهمیت دهیم و اجازه تکرار تجربیات سالهای ۸۴ تا ۹۰ را ندهیم. طرفهای مقابل بهدلیل اینکه میدانند احتمالاً چین و روسیه قطعنامه علیه ایران را وتو خواهند کرد، بنابراین دنبال این هستند که با استناد به این قطعنامهها زمینه را برای فعال کردن مکانیسم ماشه یا ترتیبات اجرایی بازگشت به شش قطعنامه تحت فصل هفتم را فراهم کنند. اینجاست که شرایط برای ایران سختتر خواهد شد».
وی افزود: «در بعد دوم، به موازات این حرکت شاهدیم که در شورای حقوقبشر قطعنامهیی علیه ایران تصویب شده که قرار است یک کمیته بینالمللی حقیقتیاب علیه ایران تشکیل شود. با توجه به تجربه چنین کمیتههایی در مورد سایر کشورها، باید عنوان کنم که اصلاً تجربه خوبی نیست و نخواهد بود. در واقع اگر پروندهسازی مربوط به موضوع هستهیی ایران را کنار پروندهسازی علیه حقوقبشر قرار دهیم، این دو عملاً شرایط بسیار سختتری را برای ما فراهم میکند و زمینهسازی مداخله در امور داخلی کشور ماست. بنابراین باید این قطعنامهها را جدی گیریم و در داخل اقداماتی انجام دهیم تا مانع بهانهجویی شود».