728 x 90

وزیر خارجه لهستان: رژیم ایران یکی از ابعاد کلیدی اجلاس ورشو است که مورد بحث قرار می‌گیرد

یاتسِک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان
یاتسِک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان

یاتسِک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره اجلاس ورشو گفت: موضوع رژیم ایران یکی از ابعاد کلیدی این اجلاس است که در اجلاس لهستان مورد بحث قرار می‌گیرد.

وزیر خارجه لهستان امروز دوشنبه ۸بهمن ۹۷ درباره اجلاس ورشو به خبرنگاران گفت: تا جائیکه به کنفرانس ورشو برمی‌گردد، می‌خواهم تأیید کنم همان‌طور که پیش‌بینی شده همراه با آمریکا سازماندهی خواهد شد. موضوع فقط در رابطه با ایران نخواهد بود و مسائل خاورمیانه به‌طور عام مطرح خواهد شد؛ البته رژیم ایران یکی از ابعاد کلیدی آن است که در آنجا مورد بحث قرار گیرد.

 

یاتسِک چاپوتوویچ گفت: در ماه فوریه ما به همراه ایالات متحده کنفرانس بین‌المللی در مورد خاورمیانه را سازماندهی می‌کنیم. در این چارچوب من مایلم تأکید کنم که ما باید موضع مشترک اتحادیه اروپا و آمریکا را در خصوص امنیت جهانی با هم متحد کنیم. ما تجربه مان را با کشورهای اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشتیم. همکاری فوق‌العاده با هلند و سوئد و ما این را در یک سند تجربیات مثبت جمع زدیم که چطور این کشورهای اتحادیه اروپا و همه کشورهای اتحادیه اروپا می‌توانند با هم همکاری کنند. و این همکاری فوق‌العاده را می‌خواهیم در این فرم این پنج کشور به همراه نماینده عالی اتحادیه اروپا در اینجا ادامه دهیم.

 

وزیر خارجه لهستان شرکت وزرای منطقه از کشورهای عربی را عامل موفقیت این کنفرانس دانست و گفت: مهمترین عامل برای موفقیت کنفرانس شرکت وزرای منطقه، یعنی از کشورهای عربی، خواهد بود. من در مورد تصمیمات مشخص از جانب همکاران اروپایی خودم حول شرکت در کنفرانس مطلع نیستم. برخی از آنها تأیید کرده‌اند و ما منتظر تأیید سایر وزرا هستیم.

 

وی افزود: هدف از کنفرانس شروع تفکر در مورد وضعیت در آنجا و نه اتخاذ تدابیر مستحکم است. اما فکر می‌کنیم که شاید زمان آن باشد تا در مورد وضعیت در آنجا فکر کنیم که چگونه می‌توانیم به این مسأله بپردازیم.

از منظر لهستان، مهم است که بتوانیم اروپا را از یک طرف و آمریکا را از طرف دیگر بیاوریم چرا که فکر می‌کنیم تنها رویکرد مشترک ما نسبت به منطقه می‌تواند نتایج مثبتی بهمراه داشته باشد.

 

لازم به یادآوری است وزیر خارجه لهستان دوشنبه اول بهمن ۹۷ در گفتگو با خبرنگاران لهستانی گفت: رژیم ایران کارهایی که می‌کند و حرفهایی که می‌زند در سطوح جامعه بین‌الملل نمی‌گنجد و از نظر لهستان این روند آرام برگزاری کنفرانس را تهدید می‌کند ولی در جریان نتایج کنفرانس قرار خواهند گرفت.

وی در خصوص برگزاری این کنفرانس تأکید کرد: لهستان حامی سیاست‌های اروپاست. و این ضرورت را می‌بینیم که به‌طور جدی با مشکل خاورمیانه‌ روبه‌رو شویم، حد وسطی از رویکرد اروپا و آمریکا. این هدف ماست اما به هیچ‌وجه نمی‌خواهیم یگانگی اتحادیه اروپا را بشکنیم. این موضوع ما نیست.

 

کنفرانس بین‌المللی درباره آینده خاورمیانه با تمرکز بر رژیم ایران که آمریکا میزبانش خواهد بود قرار است در روزهای در ۲۴و ۲۵بهمن ماه در ورشو لهستان برگزار شود.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، گفته است هدف از این اجلاس ارتقای ثبات و آزادی در خاورمیانه با تأکید بر مقابله با نفوذ منطقه‌یی رژیم ایران می‌باشد.

برگزاری این کنفرانس، ادامه کارزار «فشار حداکثری» بر رژیم ایران توصیف شده است و وزارت‌خارجه آمریکا اعلام کرده است دهها کشور در اجلاس لهستان شرکت خواهند کرد، کشورهایی که منافع مشترکی برای ایجاد ثبات در خاورمیانه دارند.

 

هراس رژیم ایران از مجاهدین و اجماع جهانی در کنفرانس ورشو

کارگزاران دستگاه سیاست خارجی رژیم و رسانه‌های حکومتی بی‌وقفه درباره خطر فزاینده مجاهدین و محاصر منطقه‌یی و بین‌المللی نظام ولایت فقیه پس از اعلام اجلاس جهانی ورشو هشدارمی‌دهند.

حسینی سفیر سابق رژیم در ایتالیا با تأکید بر این‌که «ترامپ و تیم او گزینه‌های زیادی را برای دستیابی به تسلیم جمهوری اسلامی مورد توجه قرار داده‌اند»، می‌نویسد: تیم ترامپ با همین تصور رویکرد روابط خود با (مجاهدین) را افزایش داد(و) (اکنون) آمریکا به فکر تجدید یارگیری و تقویت ائتلاف خود با محوریت ضدیت و خصومت با جمهوری اسلامی می‌باشد. و برگزاری نشست لهستان در این راستا قابل تحلیل و ارزیابی است.

 

جهان‌آبادی عضو هیأت‌رئیسه کمیسیون قضایی مجلس ارتجاع نیز گفت: آمریکا...با تقویت مجدد (مجاهدین) به‌دنبال اقدامات میدانی علیه (نظام) است که برگزاری اجلاس امنیتی ضد جمهوری اسلامی در لهستان نیز در همین راستا است.

 

علی خرم سفیر پیشین رژیم در مقر اروپایی ملل ‌متحد نیز در هشداری نسبت به اجماع جهانی علیه رژیم در لهستان نوشته است: « اگر مایک پمپئو موفق شود اجلاس تبلیغاتی لهستان را به اجلاس سیاسی تبدیل نماید، پیش‌درآمد یک ائتلاف نظامی علیه نظام تلقی می‌شود... به‌طور مثال، ارتباط سازمان مجاهدین خلق با دولت افغانستان هشداری جدی در جدا شدن دوستان از نظام است». این کارگزار حکومتی از انزوای رژیم ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است: «همه دارند به سرعت اختلافات خود را به دعوت آمریکا کنار می‌گذارند تا به یک دشمنی یعنی دشمنی با نظام بپردازند. در این میان به‌نظر نمی‌آید نظام حتی یک دوست واقعی داشته باشد که در مقابل این موج سنگین سیاسی بایستد و از نظام حمایت نماید. دوستان (ما) عموماًً در حد ایستادگی تا مرزهای منافع زودگذر خودشان هستند که هرگاه مابه ازای آن را از آمریکا دریافت دارند، دست از دوستی با نظام برمی‌دارند».

 

فریدون مجلسی یک دیپلمات سابق رژیم هم با یادآوری این‌که:«جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ و پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا هم اشاره داشتند که باید تحریم‌ها علیه نظام به قدری ادامه یابد تا (آن) را له کند! آنها از عبارتی استفاده کردند که در عرصه دیپلماتیک مرسوم نیست». این کارگزار در ادامه بر ضرورت عقب‌نشینی و غلط کردم گویی نظام تأکید کرده و نوشته است: « کشورهای اتحادیه اروپا، خواستار این هستند که جمهوری اسلامی سیاست دیگری در سطح بین‌الملل اتخاذ و به‌اصطلاح در ابعاد خود بتواند در سطوح مختلف سیاسی و اقتصادی اقدام کند و از برخی فعالیت‌هایش بکاهد. این مسأله برای غربی‌ها بسیار حساس و حائز اهمیت است. در این باره باید مقامات ایران راهی را اتخاذ کنند تا حساسیتها در این زمینه کاهش یابد».

 

پیش از این هم علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع با اشاره به اجلاس ورشو با سوزوگداز گفته بود: « اخیراً در حوزه اتخاذ سیاست‌های ضد نظام از سوی کشورهای اروپایی تحت فشار آمریکا، شاهد انتقال (مجاهدین)به آلبانی و برخی سناریوسازیهای کشورهای اروپایی بودیم که نشان می‌دهد قرار است این سیاست آمریکا استمرار یابد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/380c7daf-e0c6-4f6d-bd51-cb247ee10fca"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات