728 x 90

وزیر اقتصاد آلمان: حمایت کامل از شرکتهای آلمانی ممکن نیست

آلتمایر وزیر اقتصاد آلمان
آلتمایر وزیر اقتصاد آلمان

وزیر اقتصاد آلمان روز سه‌شنبه، اول خردادماه، در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی به ناتوانی دولت این کشور و دیگر دولتهای اروپا در «حمایت کامل» از شرکتها در برابر تحریم‌های آمریکا علیه رژیم ایران اذعان کرد. پتر آلتمایر، تأکید کرد دولت این کشور تا حد امکان از کمپانی‌ها حمایت خواهد کرد، اما «قادر به حفاظت کامل از آنها نیست».

وزیر اقتصاد آلمان افزود: امکان برطرف کردن کامل پیامدهای خروج آمریکا از برجام وجود ندارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا دو هفته پیش (۱۸اردیبهشت/ ۸مه) فرمان اجرایی خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را امضا کرد. پس از این اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های تعلیق شده علیه رژیم ایران در دو دوره ۹۰ و ۱۸۰روزه دوباره اعمال خواهد شد.

آلمان: در صورت تحریم نمی‌توانیم از شرکتهای آلمانی حمایت کنیم

به‌دنبال خروج آمریکا از برجام و شروع تحریمها، وزیر اقتصاد آلمان 21اردیبهشت گفت: این کشور به‌لحاظ حقوقی نمی‌تواند به شرکتهای آلمانی فعال در ایران در صورت اعمال تحریم‌های جدید کمک کند. پتر آلتمایر، روز جمعه 21اردیبهشت طی مصاحبه رادیویی اعلام کرد هیچ راهی قانونی برای محافظت از شرکتهای آلمانی در برابر تصمیمات دولت آمریکا وجود ندارد. به‌گفته آلتمایر زمینه‌های قانونی برای امکاناتی چون صندوق مالی دولتی برای جبران هزینه‌های احتمالی شرکتهایی که در ایران فعالیت می‌کنند، وجود ندارد.

شرکتهای خارجی که در حال حاضر یعنی پیش از اعمال تحریم‌های جدید آمریکا در ایران فعالیت داشته‌اند، سه تا شش ماه فرصت دارند که ایران را ترک کنند، در غیراین صورت، آنها از دسترسی به بازار ایالات متحده آمریکا محروم خواهند شد.

تأکید سفیر آمریکا در مورد خروج سریعتر شرکتهای آلمانی از ایران

سفیر جدید آمریکا در برلین از شرکتهای آلمانی خواست که از ایران خارج شوند و تجارت با ایران را متوقف کنند. ریچارد گرنل طی مصاحبه‌یی از اظهارات خود دفاع کرد و گفت:‌ کره شمالی در مسیر تبدیل شدن به یک قدرت اتمی است، در سوریه سالهاست نسل‌کشی اتفاق می‌افتد. من مخالف طرز تفکر برخاسته از یک گروه و جمع در دیپلوماسی هستم. اگر ما بخواهیم جلوی بروز جنگ را بگیریم باید دیپلوماتهایی را داشته باشیم که سرسختانه عمل کنند. وی در پاسخ به این سؤال که تکلیف آن شرکتهای آلمانی که برخلاف تحریم‌های آمریکا در ایران تجارت بکنند، چه خواهد شد؟ دولت آلمان باید پاسخ دهد نه آمریکا.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز چند روز پیش جبران کامل خسارت شرکتهای اروپایی را که به‌دلیل همکاری با رژیم ایران از سوی آمریکا مجازات می‌شوند "توهم" خواند.

با شدت گرفتن تهدیدهای آمریکا برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه رژیم ایران، شماری از شرکتهای مهم اروپایی از جمله کمپانی نفتی توتال فرانسه اعلام کرده‌اند که در صورتی که از شمول تحریم‌ها معاف نشوند به همکاری خود با تهران پایان می‌دهند.

کشورهای اروپایی به صراحت گفته‌اند که برای حمایت از شرکتهای بین‌المللی، به‌خصوص آنها که در آمریکا فعال هستند امکانی ندارند و چنین شرکتهایی باید با توجه به منافع خود تصمیم‌گیری کنند.

روز دوشنبه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به تشریح راهبرد تازه سیاست خارجی این کشور در قبال رژیم ایران پرداخت و تهدید کرد که اگر تهران به خواسته‌های واشینگتن تن در ندهد "شدیدترین تحریم‌های تاریخ" علیه رژیم ایران اعمال خواهد شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b9ca5597-8a16-4a0c-b48d-45a83e95a911"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات