سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به قطعنامه گروهی از کشورها علیه جمهوری اسلامی در نشست چهل و ششم شورای حقوقبشر اظهار داشت: این قطعنامه، با رأیگیری به تصویب رسیده فاقد اجماع و مقبولیت بینالمللی است.
تعدادی از کشورهای اروپایی، عامل اصلی تصویب این قطعنامه بوده و به آن رأی دادهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه آنچه طی ۱۰سال اخیر در قطعنامههای شواری حقوقبشر اتفاق افتاده است عملاً اتهام زنی یکطرفه از سوی بانیان این قطعنامه و حامیان دستور کار گزارشگر ویژه علیه جمهوری اسلامی بوده، اظهار داشت: کشورهایی که خود ناقض حقوق دیگر ملتها هستند، نمیتوانند در مقام مدعی و یا قاضی وضعیت حقوقبشر در یک کشور بنشینند
تعیین گزارشگر ویژه کشوری در زمینه حقوقبشر برای ایران اساساً غیرموجه و غیرسازنده میباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه رویکرد مخرب حامیان این قطعنامه را واجد اشکالات و ایرادات متعدد از جمله عدم توجه به واقعیتها در نتیجه تاثیر پذیری از فضای رسانهای و تبلیغاتی" خواند.
و تلاشهای این چنینی برای عوض کردن جای متهم و شاکی نتیجهای را عاید بانیان این قطعنامه نخواهد کرد.
خطیبزاده طرح قطعنامه وضعیت حقوقبشر در چهل و شمشین اجلاس شورای حقوقبشر توسط ایسلند با حمایت برخی کشورهای اروپایی را را مردود شمرد.
خبرگزاری سپاه پاسداران همچنین نوشت:
قطعنامه تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوقبشر در ایران در طول ۱۰سال اخیر توسط سوئد بهنمایندگی از تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس ارائه میشد، اما امسال با تغییر تقسیم کار بین کشورهای اروپایی، این کار توسط ایسلند انجام شد. جاوید رحمان که تابعیت انگلیس داشته و در این کشور مقیم است، در سه سال اخیر بهعنوان گزارشگر ویژه حقوقبشر ایران بوده است.
اسماعیل بقاییهامانه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در ژنو طی سخنانی در این نشست گفت: ادعای بانیان قطعنامه در دلسوزی برای حقوقبشر مردم ایران هیچ اعتباری ندارد.(خبرگزاری فارس رژیم ۴ فروردین )