بهمناسبت 8مارس روز جهانی زن، کنفرانسی به دعوت انجمن زنان متحد علیه بنیادگرایی تحت عنوان مقابله جهانی زنان با بنیادگرایی در دانشگاه جورج میسون واشینگتن برگزار شد گزارشی داریم از این کنفرانس
ماندانا روشن
در شروع این کنفرانس، ماندانا روشن به حاضرین خوشآمد گفت و برنامه کنفرانس را اعلام کرد.
شیرین نریمان
سپس شیرین نریمان رئیس انجمن زنان متحد علیه بنیادگرایی به سخنرانی پرداخت. وی در سخنان خود گفت: زنان ایران از آغاز حکومت آخوندها در ایران برای احقاق حقوق خود با این رژیم چنگ در چنگ هستند. و همچنان به مبارزه خود ادامه میدهند.
وی با اشاره به گسترش تهدید بنیادگرایی در کشورهای منطقه، بر ضرورت افشای عملکرد رژیم بهعنوان پدرخوانده تروریسم و بنیادگرایی تأکید کرد.
فرح آتاسی
فرح آتاسی بنیانگذار انجمن ملی زنان سوریه سخنران دیگر این کنفرانس بود وی در سخنانش گفت: زنان سوریه در کنار مردان در مبارزه علیه اسد طی 7سال گذشته شرکت جدی دارند. مردم سوریه علیه دیکتاتوری و بنیادگرایی از سال ۲۰۱۱ در حال جنگ هستند. اکنون مردم سوریه باید در چندین جبهه برای آزادی خودشان بجنگند آنها در حال جنگ با رژیم اسد و مزدوران اعزامی توسط رژیم ایران هستند
وی با اشاره به جنایتهای رژیم اسد بهویژه در غوطه شرقی افزود: این روزها زنان و کودکان زیادی کشته میشوند. اما ما سوریهایها از اهداف خودمان کوتاه نخواهیم آمد. زنان بزرگترین بها را در زندانها و جبهههای جنگ میپردازند. و امید دارند که سوریه روزی آزاد خواهد شد. من امروز اینجا هستم تا بگویم ما یک دشمن اصلی داریم که همان رژیم آخوندی است. من زنان ایرانی را میبینم که چگونه ایستادگی و مقاومت میکنند. مردم ایران همیشه در حال مبارزه علیه این رژیم هستند. ما هم برای آزادی و صلح در کنار شما میجنگیم.
دکتر صوفی سعیدی
دکتر صوفی سعیدی از اعضای شورای ملی مقاومت ایران سخنران بعدی این کنفرانس بود. وی ضمن مرور تاریخچه مبارزه زنان ایران علیه دیکتاتوری و نقش آنان در مقاومت ایران در برابر رژیم زنستیز آخوندی گفت:
من با زنان مبارز و آزادیخواه بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین از جمله السالوادر و کوبا و نیکاراگوئه در کارهای تحقیقاتی و نوشتههایم صحبت کردم. من همچنین شخصاً زنان عضو مقاومت ایران را از نزدیک دیدهام. در مقایسه با بقیه کشورها آنها را بسیار منظم و سازماندهی شده دیدم. حضور و نقش فرماندهی و رهبری کننده آنها در مقاومت ایران بسیار کلیدی است. این نشاندهنده تضمین دموکراسی در ایران آزاد آینده است.
وی سپس با برشمردن اقدامات زنستیزانه رژیم ولایت فقیه علیه زنان ایران، از جمله دستگیری آنها به بهانه خمینی ساخته بدحجابی و اعدام شمار زیادی از آنها در دوران آخوند روحانی به قیام دیماه و نقش زنان در این قیام پرداخت و تأکید کرد: واقعیت این است که مبارزه مردم ایران برای تغییر رژیم به مرحله نهایی خود رسیده است و سرمایهگذاری بر روی این رژیم بیهوده است. این سیاست شکست خواهد خورد. زمان آن رسیده که جهان در کنار مردم ایران بایستد و از خواستههای آنان حمایت کنند.
نجیبا خلیل
سخنران دیگر این کنفرانس نجیبا خلیل خبرنگار و فعال حقوق بشر از افغانستان بود. وی در سخنانش موقعیت زنان در افغانستان و محدودیتها و فشارهایی که بنیادگرایی برای زنان افغان ایجاد کرده را مورد بررسی قرار داد.
وی ضمن تأکید بر ضرورت حمایت بینالمللی از حقوق زنان در افغانستان در مورد مبارزه زنان در ایران گفت: به دوستان ایرانی خودم باید بگویم که شماها شکست ناپذیر هستید جنگیدن با رژیم حاکم بر ایران کار سادهای نیست اما شما در حال انجام آن هستید. شما به همه زنان در منطقه و از جمله در افغانستان یاد میدهید که میتوان با بنیادگرایان جنگید و آنها را شکست داد. این البته یک جنگ طولانی است اما مطمئناً شما موفق خواهید شد.