نتایج انتخابات آمریکا تا ظهر جمعه ۱۸ آبان
آرای الکترال و سراسری
ترامپ: ۳۰۲ با بیش از ۷۳ میلیون رأی - هریس: ۲۲۶ با بیش از ۶۹ میلیون رأی
سنای آمریکا
جمهوریخواهان: ۵۳ کرسی (اکثریت)
دموکراتها: ۴۵ کرسی
مجلس نمایندگان
جمهوریخواهان ۲۱۱
دموکراتها ۱۹۹
کامالا هریس:
وقتی در انتخابات شکست میخوریم ما نتایج را قبول میکنیم
این اصل دموکراسی را از سلطنت و حکومت استبدادی متمایز میکند
هریس: یک اصل اساسی در دموکراسی آمریکا این است که وقتی در انتخابات شکست میخوریم، ما نتایج را قبول میکنیم. این اصل، مانند بسیاری دیگر، دموکراسی را از سلطنت و حکومت استبدادی متمایز میکند و هرکس که بهدنبال اعتماد مردم است باید به آن احترام بگذارد.
جو بایدن
شکستها اجتنابناپذیر هستند اما تسلیم شدن غیرقابل بخشش است
دیروز با رئیسجمهور منتخب ترامپ صحبت کردم و پیروزی او را به وی تبریک گفتم. به او اطمینان دادم که به تمام دولتم دستور دادهام که با تیم او همکاری کنند تا انتقال قدرت بهصورت مسالمتآمیز و منظم انجام شود.
من وظیفه خود را بهعنوان رئیسجمهور انجام خواهم داد. من سوگند خود را انجام خواهم داد و قانون اساسی را محترم خواهم شمرد. در ۲۰ ژانویه، ما یک انتقال مسالمتآمیز قدرت در آمریکا خواهیم داشت.
دوستان، همه شما در زندگی خود میدانید که شکستها اجتنابناپذیر هستند اما تسلیم شدن غیرقابل بخشش است.
تبریک پوتین به ترامپ
رویترز گزارش داد: ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا را تبریک گفت، از او بهخاطر شجاعت در زمانی که یک فرد مسلح قصد ترور او را داشت تمجید کرد و گفت که مسکو آماده گفتگو با رئیسجمهور جمهوریخواه منتخب است.
رویترز:
رئیسجمهور منتخب خانم سوزی وایلز را بهعنوان رئیس کارمندان کاخسفید معرفی کرد
برایان هوک مسئول انتقال در وزارتخارجه:
ترامپ بهخوبی میداند که موتور محرک اصلی بیثباتی در خاورمیانه رژیم ایران است
من هیچ تصور دیگری جز اینکه ترامپ همان روش قبلی را
در قبال رژیم ایران در پیش بگیرد ندارم چرا که در آن بسیار موفق بود
برایان هوک در مصاحبه با سی.ان.ان:
پرزیدنت ترامپ هیچ علاقهیی به تغییر رژیم در ایران ندارد
آینده ایران توسط مردم ایران تعیین خواهد شد
برایان هوک که بهعنوان مسئول تیم انتقال از دمکراتها به جمهوریخواهان در وزارتخارجه آمریکا معرفی شده است، روز پنجشنبه ۱۷ آبان در مصاحبه با تلویزیون سی.ان.ان گفت: من فکر میکنم بسیاری از مشکلاتی که الآن وجود دارد، بهخاطر عدم وجود یک سیاست بازدارندگی در قبال رژیم ایران است. اگر آمریکا در کار مشترک با متحدان خود در خلیجفارس و اسراییل قادر به متوقف کردن رژیم ایران و نیابتیهایش نباشند، حتماً شاهد جنگ و خشونت و خونریزی در خاورمیانه خواهید بود... . اگر ترامپ بهجای همان سیاست و فرمول برنده قبلی خود که تضعیف نظامی و اقتصادی رژیم ایران و نیابتیهایش بود، سیاست دولت بایدن را در پیش بگیرد، آنوقت با خاورمیانهای مواجه خواهید بود که الآن وجود دارد.
برایان هوک در پاسخ به این سؤال که سیاست ترامپ در مقابل رژیم ایران چگونه خواهد بود گفت: خیلی واضح است. ترامپ در دور قبلی رژیم ایران را ایزوله و اقتصادش را ضعیف کرد... بنابراین من هیچ تصور دیگری جز اینکه ترامپ همین روش را در قبال این رژیم در پیش بگیرد، ندارم، چرا که بسیار در این کار موفق بود.
وی افزود: ترامپ بهخوبی میداند که موتور محرک اصلی بیثباتی در خاورمیانه امروز، رژیم ایران است... تجربه شخصی هم به من میگوید وقتی ما سیاست بازدارندگی را در مقابل این رژیم بکار میگیریم، کشورهای خلیجفارس هم که در خط مقدم هستند، این سیاست بازدارندگی را دنبال خواهند کرد. پرزیدنت ترامپ هیچ علاقهیی به تغییر رژیم در ایران ندارد. آینده ایران توسط مردم ایران تعیین خواهد شد. اما چیزی که ترامپ قبلاً نیز در کنفرانس ریاض گفت این بود که رژیم ایران را بهلحاظ دیپلماتیک ایزوله و اقتصاد آنرا تضعیف میکند تا قادر به تأمین مالی خشونتهایی که توسط حوثیهای یمن، حماس، حزبالله و حشدالشعبی و دیگر نیابتیهایش در عراق و سوریه صورت میگیرد نباشد.