یکی از اساتید اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره نابودی ذخایر ارزی کشور در سی سال گذشته گفت که در سی سال گذشته تنها ٣٣٠میلیارد دلار ذخایر استراتژیک ارزی کشور برای تثبیت نرخ دلار در بازار سیاه تزریق شد، در حالی که طی همین مدت نرخ ارز در بازار آزاد ایران چهار هزار برابر افزایش یافت.
فرشاد مؤمنی سپس افزود که در نتیجه تضعیف مستمر ارزش پول ملی و آشوب در نظام مدیریت اقتصادی کشور روی هم ٥٨٠میلیارد دلار ذخایر استراتژیک ارزی کشور نابود شده است.
وی گفت که مطابق گزارش شاخص رقابت پذیری مجمع جهانی اقتصاد در سال٢٠١٩ رتبه ایران از نظر ثبات ملی از آخر پنجم بوده است و تنها چهار کشور ثبات مالی بدتری از رژیم ایران داشتهاند.
مؤمنی تصریح کرد: "حتی کشورهایی مثل سودان، افغانستان و سوریه که درگیر جنگ داخلی و نابسامانیهای دیگر هستند رتبه بانکهایشان بهتر از ایران بوده است."
بنا به اظهارنظر مومنی نتیجه سلطه فساد، دلالی، سوداگری و رانت بر اقتصاد کشور است که باعث شده "خود تولید به محملی برای کسب رانت بدل شود"بهطوری که"در سال١٣٩٨ برای اولین بار در تاریخ اقتصادی پنجاه ساله گذشته ایران کل سرمایهگذاریهای صورت گرفته در ماشینآلات و ساختمان مطلقاً قادر به جبران استهلاکات نبوده است. "
سازمان توسعه تجارت رژیم ایران با استناد به آمار بانک مرکزی بهتازگی اظهار داشت که حدود ١٦میلیارد یورو از تعهدات صادرات تجاری که از رانت ارز ٤٢٠٠تومانی بهره برده به کشور بازنگشته است و اتاق بازرگانی نیز تصریح کرده بود که بیش از ١٠میلیارد دلار از ارزهایی که به کشور بازنگشته "مربوط به شرکتهای دولتی است."
به همین خاطر، حسین راغفر، اقتصاددان در ایران، در پاسخ به اظهارات اخیر حسن روحانی که آمریکا را مسبب مشکلات اقتصادی کشور خواند، گفته است: "علت همه مشکلات اقتصادی کشور داخلی است"و سیاستهای داخلی" موجب شده که تحریمها اثربخشتر شود.
راغفر سپس گفته است که مردم از این وضعیت اقتصادی بهشدت عصبانی هستند و هیچ اعتمادی به مسئولان ندارند و بعید است که اعتماد آنان به مسئولان ترمیم و بازسازی شود.