یلیم پوبلته، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل، راستیآزمایی و رعایت تسلیحاتی، روز سهشنبه ۲۸ اسفند ۹۷ در کنفرانس خلعسلاح گفت برنامه موشکی رژیم ایران منطقه را بیثبات میکند و و خطر بروز مسابقه تسلیحاتی را در منطقه افزایش میدهد.
وی افزود: آمریکا بهشدت با اشاعه تسلیحاتی رژیم ایران در منطقه و برنامه موشکی بالستیک و نقلو انتقال غیرقانونی سلاح توسط این رژیم مقابله خواهد کرد.
این مقام افزوده که ایالات متحده از همه کشورهای مسئولیتپذیر میخواهد که قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص محدود کردن انتقال فناوریهای موشکی به ایران را به اجرا بگذارند.
لازم به یادآوری است که مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه ۲۴ اسفند ۹۷ در دو اظهارنظر جداگانه رژیم ایران را به نقش داشتن در حملات به اسراییل و عربستان متهم کرد.
وی در توئیتی گفت تروریستها که از غزه توسط استادهای عروسک گردان خود در تهران حمایت مالی و تسلیحاتی میشوند بار دیگر شهروندان را هدف قرار دادند.
مایک پمپئو در نشست خبری در وزارتخارجه آمریکا گفت: ما همه میخواهیم درگیری در یمن و وضعیت فاجعهبار به پایان برسد. دولت آمریکا معتقد است حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان راه پایان جنگ یمن است.
وی همچنین افزود: اگر شما نگران جان اتباع آمریکا و دیگر کشورها هستید، اجازه نخواهید داد که رژیم ایران به حوثیها در یمن اسلحه بدهد تا ریاض را هدف قرار دهد.
سفر مایک پمپئو به خاورمیانه
وزارتخارجه آمریکا با صدور بیانیهیی اعلام کرد که سفر دوم مایک پمپئو به خاورمیانه از روز سهشنبه ۲۸ اسفندماه آغاز و تا شنبه دوم فروردین ۹۸ادامه خواهد داشت.
پمپئو قرار است در بیتالمقدس درباره مسائل منطقهای، از جمله مقابله با نفوذ بدخواهانه رژیم ایران،گفتگو کند.
ایالات متحده معتقد است که توافق هستهیی با رژیم ایران در رفتار این رژیم تاثیر مثبتی نداشته است. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هستهیی با رژیم ایران را اعلام کرد. پرزیدنت ترامپ در دو مقطع در مرداد و آبان امسال دستور بازگشت تحریمهای هستهیی علیه رژیم ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید رژیم ایران بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه میدهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
در ماههای گذشته چند نقشه افراد وابسته به رژیم ایران برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف شد و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
همچنین آزمایشهای موشکی رژیم ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از این رژیم خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
لازم به ذکر است که وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال رژیم ایران، ۱۲شرط ایالات متحده برای توافق با این رژیم را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از این رژیم یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزبالله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.