728 x 90

مصاحبهٔ اختصاصی سیمای آزادی با جان برکو رئیس و سخنگوی پارلمان انگلستان ۲۰۱۹-۲۰۰۹ و فرانسواز اسکپمانز نمایندهٔ پارلمان بروکسل

فرانسواز اسکپمانز نمایندهٔ پارلمان بروکسل -جان برکو رئیس و سخنگوی پارلمان انگلستان ۲۰۱۹-۲۰۰۹
فرانسواز اسکپمانز نمایندهٔ پارلمان بروکسل -جان برکو رئیس و سخنگوی پارلمان انگلستان ۲۰۱۹-۲۰۰۹

مصاحبهٔ اختصاصی سیمای آزادی با جان برکو رئیس و سخنگوی پارلمان انگلستان ۲۰۱۹-۲۰۰۹

هم‌زمان با تظاهرات بزرگ ایرانیان در بروکسل

مردم در چنین ابعاد گسترده‌یی حضور یافته‌اند تا بار دیگر نشان بدهند:

نه به دیکتاتوری، چه از سوی یک شاه و چه از سوی استبداد مذهبی

 

فردی که به قضاوت من بهترین صلاحیت را برای رهبری

در راستای بهبودی برای مردم ایران دارد کسی است که زندگی خود را

وقف مبارزه برای یک دموکراسی کثرت‌گرا کرده است

و آن شخص مریم رجوی است

جان برکو - رئیس و سخنگوی پارلمان انگلستان ۲۰۱۹-۲۰۰۹:

مجری: آقای برکو، از این‌که در تظاهرات ایران آزاد با ما هستید بسیار سپاسگزارم. نظر شما درباره این تظاهرات و حضور مردمی برای جنبش ایران آزاد چیست؟

جان برکو: این نمودی شکوهمند از قدرت حمایت برای تغییر در ایران است که هزاران هزار نفر امروز داوطلبانه در اینجا حضور یافته‌اند و به نظر من، این کار را به دو دلیل انجام داده‌اند. نخست، آنها می‌خواهند شصتمین سالگرد تأسیس سازمان مجاهدین خلق را جشن بگیرند و این سازمان سابقه‌ای از خدمت، فداکاری و مبارزه برای یک ایران آزاد دارد و دوم این‌که، من فکر می‌کنم مردم در چنین ابعاد گسترده‌یی حضور یافته‌اند تا نشان بدهند که خواهان تغییر هستند، خواهان تغییر به‌سوی دموکراسی هستند و این تغییر را همین حالا می‌خواهند. آنها می‌خواهند یک بار دیگر نشان بدهند: نه به دیکتاتوری، چه از سوی یک شاه و چه از سوی استبداد مذهبی. نه به دیکتاتوری، نه به استبداد، نه به سرکوب. آری به آزادی، آری به دموکراسی و آری به این اصل ساده که مردم ایران باید حکومتی از مردم، توسط مردم و برای مردم داشته باشند. از این واضح‌تر نمی‌توان گفت.

مجری: نکات اصلی که شما در سخنرانی‌تان در تظاهرات امروز مطرح کردید چه بود؟

جان برکو: من بر تعهد به مبارزه‌یی که سازمان مجاهدین خلق در طول شش دهه به نمایش گذاشته است، تأکید کردم. تأکید کردم که یک آلترناتیو برای رژیم حاکم وجود دارد و می‌خواستم بر این نکته تأکید کنم که هیچ راه نجاتی برای ایران با آنچه من آن‌را «شاه جایگزین»، یک «شاهزاده قلابی» می‌نامم، وجود نخواهد داشت؛ یک جایگزین خودخواه برای تعصب حاکم فعلی، کارساز نخواهد بود. جایگزینی رژیم حاکم باید جایگزینی توسط گروهی از مردم، یعنی شورای ملی مقاومت ایران، باشد که توسط مردم انتخاب بشود. بنابراین در این مقطع حساس بسیار مهم است که هیچ خودفریبی، هیچ توهم و هیچ سوءتفاهمی وجود نداشته باشد که گویا فردی وابسته به رژیم سابق می‌تواند در لحظه آخر به ایران بازگردد و کشور را نجات دهد. این‌طور پیش نمی‌رود. فردی که به قضاوت من بهترین صلاحیت را برای رهبری در راستای بهبودی برای مردم ایران دارد، کسی است که زندگی خود را وقف مبارزه برای یک دموکراسی کثرت‌گرا کرده است و آن شخص مریم رجوی است.

مجری: من در سخنرانی‌هایتان شنیده‌ام که سیاست مماشات را محکوم می‌کنید. نظرتان در مورد این سیاست چیست و چه سیاستی باید جایگزین آن شود؟

جان برکو: مماشات، سیاست یأس، ناامیدی و تسلیم در برابر مستبدانی است که به مماشات احترام نمی‌گذارند. دیکتاتورها، متعصبان و بنیادگرایان مذهبی فقط یک چیز را می‌فهمند و آن قدرت و مقاومت است. مماشات نقطه مقابل آن است. مماشات یعنی تسلیم‌شدن و امید داشتن به این‌که دیکتاتورها با ما مهربان خواهند بود. مماشات، تکرار می‌کنم، یک سیاست مبتنی بر ناامیدی است. ما این‌را در طول تاریخ آموخته‌ایم. کشور من، انگلستان، آن‌را در دهه ۱۹۳۰ آموخت. اگر می‌خواهید دیکتاتورها را شکست بدهید، باید با آنها مقابله کنید، باید در برابرشان بایستید، باید تا پایان با آنها بجنگید و این همان کاری است که شورای ملی مقاومت ایران متعهد به انجام آن است. پیام من به مردم ایران این است: رژیم سرکوبگر است، اما در عین‌حال ضعیف است و دلیلی که در نهایت ضعیف است این است که هیچ حمایت مردمی ندارد. شما که از تغییر حمایت می‌کنید، سرانجام به تغییر دست خواهید یافت. من مشتاقانه در انتظار آمدن به تهران هستم تا فرا رسیدن آزادی و دموکراسی را جشن بگیرم. ایمانتان را حفظ کنید، امیدوار بمانید، به مبارزه ادامه بدهید و شما پیروز خواهید شد.

مجری: از شما بسیار سپاسگزاریم.

 

مصاحبهٔ اختصاصی سیمای آزادی

با فرانسواز اسکپمانز نمایندهٔ پارلمان بروکسل

نایب‌رئیس پیشین مجلس فدرال:

فرانسواز اسکپمانز – نمایندهٔ پارلمان بروکسل، نایب‌رئیس پیشین مجلس فدرال
اسکپمانز: من فرانسواز اسکپمانز هستم، سال‌های بسیاری است که نماینده پارلمان بروکسل هستم. هم‌چنین شهردار منطقه مولنبک بوده‌ام و امروز ۳۰ سال است که در دنیای سیاست فعالیت می‌کنم.
مجری: به نظر شما پیام اصلی تظاهرات امروز چیست؟
اسکپمانز: من از این گردهمایی بزرگ بسیار تحت تأثیر قرار گرفته‌ام. به‌واقع جمعیت بسیار زیادی حضور دارند و این در حمایت از اپوزیسیون ایران است زیرا آنچه در آنجا می‌گذرد باور نکردنی است، وحشتناک است و بنابراین من کاملاً راضی هستم، همان‌طور که سال‌هاست این کار را می‌کنم، که می‌توانم در این نوع گردهمایی‌ها شرکت کنم. من هرگز چنین گردهمایی بزرگی را حداقل در بروکسل ندیده‌ام.
مجری: می‌توانید کمی در این مورد توضیح دهید. گفتید که هرگز چنین تظاهرات بزرگی را در بروکسل ندیده‌اید.
اسکپمانز: بله، کاملاً. من سال‌هاست، از ۱۵ سال پیش، در جلساتی که توسط مجاهدین سازماندهی می‌شود شرکت می‌کنم، اما هرگز این همه جمعیت را ندیده‌ام که گردهم بیایند. بنابراین من این را بسیار مثبت می‌دانم زیرا این نشان‌دهنده عزم اپوزیسیون و تسلیم‌نشدن آن است و مریم رجوی یک زن استثنایی است مقاومت باید البته تغییری را رهبری کند که یک تغییر دموکراتیک باشد و من فرصت داشته‌ام که بارها به او گوش بدهم و او، یک زن بسیار قوی در اعتقاداتش است و سال‌هاست که همین حرف را می‌زند.
مجری: نظر شما در مورد نقش زنان ایرانی در این مبارزه چیست؟
اسکپمانز: خب این کاملاً ضروری است. زیرا زنان ایرانی اولین اهداف حکومت آخوندها هستند و بنابراین آنها باید در خط مقدم باشند و این کاری است که آنها به‌خوبی انجام می‌دهند.
مجری: پیام شما برای مردم ایران، به‌ویژه زنان ایرانی که بعداً مصاحبهٔ شما را تماشا خواهند کرد چیست؟
اسکپمانز: خب، ببینید، ادامه بدهید، به مبارزه خود ادامه دهید. تحت تأثیر قرار نگیرید زیرا همه شما را نگاه می‌کنند و همه شما را تحسین می‌کنند. شما زنان فوق‌العاده و الگویی برای بشریت هستید.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f5405309-e143-418d-8d59-5576bb651c21"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات