مجلس ارتجاع در جلسه نوبت دوم روز شنبه ۱۶ اسفندماه در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰، سازوکار افزایش حقوق کارکنان دستگاههای اجرایی همچون اعضای هیأت علمی دانشگاهها، کارکنان کشوری و لشکری، نیروهای مسلح و حقوق بازنشستگان را مشخص کرد.
خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) در گزارشی درباره جلسه امروز مجلس ارتجاع نوشت:
«بر اساس بند۳ تبصرهٔ۱۲ لایحه بودجه سال۱۴۰۰؛ پس از اعمال افزایش ضریب ریالی حقوق برای گروههای مختلف حقوق بگیر موضوع جزء یک این بند و معادل افزایش ضریب ریالی برای افزایش حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مجموع مبالغ مندرج در حکم کارگزینی برای کارکنان رسمی و پیمانی و مبلغ قرارداد منعقده ماهانه برای کارکنان قرارداد کار معین و کارکنان طرح خرید خدمت پزشکان و پیراپزشکان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نسبت مدت کارکرد و حکم حقوق بازنشستگان متناسب سنوات خدمت قابلقبول از سی و پنج میلیون (۳۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال کمتر نباشد».
خاطرنشان میشود وبسایت حکومتی دنیای اقتصاد در تاریخ یکشنبه ۱۷ اسفند۹۹ درباره خط فقر ۱۰میلیونی نوشت: حمیدرضا امامقلیتبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور با بیان اینکه خط فقر در جامعه برای خانوار ۴ نفره ۱۰میلیون تومان است، گفت: بسیاری از کارگران توان خرید گوشی موبایل برای ادامه تحصیل فرزندانشان را ندارند.
وی افزود: در این شرایط توانایی تأمین مخارج دیگری چون تحصیل فرزندان خود را ندارند، زیرا عوامل فوق منجر به سقوط این قشر به پایینتر از خط فقر و فقر مطلق شده است. این موضوع از این حیث مورد تأکید است که بر اساس تعریف سازمانهای جهانی خط فقر را حداقل درآمدی میداند که یک نفر بتواند در یک کشور زندگی کند و با توجه به برآورد حدود ۱۰میلیون تومانی خط فقر کشورمان برای یک خانواده ۴نفره و دریافت خوشبینانه حقوق ماهانه سه میلیون تومان بهراحتی میتوان ثابت کرد که کارگران (بیش از نیمی از جمعیت کشورمان) در فقر مطلق به سر میبرند.
همچنین خبرگزاری نیروی تروریستی قدس (تسنیم) روز ۵ آذر۹۹ نوشت: زهرا کریمی، عضو هیأت علمی دانشگاه درباره روند رو به رشد فقر در ایران گفت: طبق تحقیقی که مرکز پژوهشهای مجلس انجام داده و نتایج آنرا منتشر کرده است خط فقر در سالهای ۹۷و ۹۸به شکل چشمگیری افزایش داشته است. در سال ۹۸ خط فقر در تهران ۴میلیون و ۵۰۰هزار تومان اعلام شده و در سایر نقاط کشور هم خط فقر ۲میلیون تومان بیان شده است. این در حالی است که حداقل حقوق کارگری حتی در سال ۹۹ هم زیر ۲میلیون تومان است. بسیاری از افراد شاغل در شهرستانها عملاً با دریافت حداقل حقوق کارگری در زیر خط فقر زندگی میکنند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: در سال ۹۹ بسیاری از پژوهشها نشان داده که خط فقر در تهران به ۱۰میلیون تومان رسیده است. هزینه اجاره مسکن و خوراک و... شرایط را به سمتی برد که شاهد مهاجرت افراد به حومه شهر هستیم، که همین امر هم علاوه بر هزینه اجاره، هزینه دوری راه و حمل و نقل و... را نیز بر خانوادهها تحمیل کرده و تقریباً شاهد هستیم طبقه متوسط در حال نزدیک شدن به طبقه فرودست است. طبق آمارهای منتشر شده بیش از ۵۰درصد از خانوادههایی که زیر خط فقر قرار دارند حداقل یک نفر مشغول به کار دارند اما مشکل، درآمد پایین این فرد شاغل است که درآمدش کفاف هزینهها را نمیدهد و خانواده در زیر خط فقر قرار گرفته است.