فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۷۸شهر از ۲۰۳هزار و ۸۰۰نفر بیشتر است
- رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: در بهمنماه با یک پیک عجیب مواجه می شویم و قطعاً عده زیادی فوت میکنند.
- محرز: برخی مسئولان برای بازگشاییها عجولانه برخورد کردند. کادر درمان بسیار خسته است. مگر واکسنی به ایران رسیده که اینگونه بازگشاییها رخ داده است.
- زالی، در دو هفته اخیر با افزایش بستریها در افراد ۵ تا ۱۷سال و افزایش مرگ و میر در افراد زیر ۱۰سال مواجه بودهایم. در چند روز اخیر اولین بار رقم بستریها از ۱۹۰۰نفر بیشتر شده که حدود ۷۶۰نفر آنها در ICU هستند.
- دانشگاه پزشکی اهواز: بیماران۶۴ درصد، بستریها ۳۱درصد و مرگ ۷درصد افزایش یافته، اگر وضع به همین روال باشد در بهمنماه شاهد پیک خواهیم بود.
- فرماندار آمل: وضعیت ۱۳روستا بهعلت تعداد مبتلایان نگرانکننده است. ۵ تا ۶روستا در قرنطینه کامل قرار گرفته است.
- رئیس دانشگاه پزشکی کرمان: بیش از ۸۰درصد کسانی که زیر دستگاه ونتیلاتور میروند فوت میکنند.
سازمان مجاهدین خلق ایران بعدازظهر امروز سهشنبه ۳۰دی۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۷۸شهر از ۲۰۳هزار و ۸۰۰نفر بیشتر است. شمار قربانیان در اردبیل به ۲۵۲۲نفر، در اصفهان به ۱۲۸۴۰نفر، در تهران به ۴۹۵۹۶نفر، در قم به ۷۹۲۵نفر، در کردستان به ۳۴۹۱نفر، در گلستان به ۵۱۲۵نفر، در گیلان به ۷۲۲۱نفر، در لرستان به ۸۲۴۸نفر، در مازندران به ۸۰۸۷نفر، در هرمزگان به ۲۱۳۵نفر، در همدان به ۴۸۰۳نفر و در یزد به ۳۷۱۷نفر رسیده است.
شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ارتجاع گفت: «در بهمنماه با یک پیک عجیب از ابتلا مردم به ویروس کرونا مواجه میشویم و قطعاً عده زیادی جان خود را از دست خواهند داد» (خبرگزاری نیروی قدس ۳۰دی).
مینو محرز عضو علمی ستاد کرونا گفت: «به عقیده من هنوز برای بازگشاییها بسیار زود بود زیرا باعث میشود دوباره شاهد افزایش موارد بیماری باشیم. برخی مسئولان برای بازگشاییها عجولانه برخورد کردند. تاوان رفتارهای ضدونقیض مسئولان را مردم با جانشان پس میدهند. چهبسا کادر درمان آمادگی پیک بعدی کرونا را ندارد. کادر درمان بسیار خسته است. مگر واکسنی به ایران رسیده که اینگونه بازگشاییها رخ داده است» (جهان صنعت ۳۰دی).
در تهران، زالی رئیس ستاد کرونا نسبت به افزایش تعداد بستریها و میزان مراجعات سرپایی بیماران کرونا در روزهای اخیر هشدار داد و گفت: «میزان مراجعان سرپایی اولین زنگ خطری است که میتواند نشاندهنده موج جدید بیماری باشد. در دو هفته اخیر با یک روند رو به رشد اما با شیب نسبتاً ملایم بستریها در گروه سنی پنج تا ۱۷سال روبهرو بودهایم. اگر چه قدر مطلق مرگ و میر در افراد زیر ۱۰سال پایین است، اما حتی در این گروه نیز شاهد افزایش مرگ و میر بودهایم. در چند روز اخیر اولین بار رقم بستریها از ۱۹۰۰نفر بیشتر شده است. حدود ۷۶۰نفر در ICU هستند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۳۰دی).
در خوزستان، معاون دانشگاه پزشکی جندی شاپور گفت: «در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن موارد بیماری حدود ۶۴درصد، موارد بستری ۳۱درصد و موارد مرگ ۷درصد افزایش یافته است. اگر وضع به همین روال ادامه یابد، شاهد پیک بیماری در بهمن خواهیم بود و اگر این بار کرونا اوج بگیرد، شدیدتر خواهد بود. حتی اگر واکسن مؤثری وجود داشته باشد، شاید یک تا دو سال طول بکشد تا همه مردم به آن دسترسی پیدا کنند» (ایسنا ۳۰دی).
در مازندران، وضع کرونا بدتر از گذشته است و «هر روز شهر و روستایی به مناطق قرمز افزوده میشود. شمار بیماران روستایی در بخشهای بستری رو به افزایش است و روستاها گوی سبقت را از شهرها ربودهاند. فرماندار آمل وضعیت ۱۳روستا را را نگرانکننده اعلام کرد و گفت: ۵ تا ۶روستا اکنون در قرنطینه کامل قرار گرفته است» (خبرگزاری حکومتی مهر ۳۰دی).
در کرمان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به افزایش موارد تست مثبت نسبت به دو هفته پیش گفت: «تعدادی از این افراد ممکن است در بیمارستان و یا ICU بستری شوند و آمار فوتی بیشتر شود لذا پیشبینی میشود در بهمن و اسفند دچار پیک سنگین شویم. بیش از ۸۰درصد کسانی که زیر دستگاه ونتیلاتور میروند فوت میکنند» (خبرگزاری نیروی قدس ۳۰دی).
در فارس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: «افزایش نگرانکننده آمار بیماران بهویژه در شهرهای گرمسیری، زنگ خطر موج چهارم را به صدا درآورده است» (خبرگزاری حکومتی مهر ۳۰دی).
در خراسان جنوبی، دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری کرونا گفت: «روند موارد بستری و ابتلا افزایشی شده است. اگر رعایت نشود، به روزهای اوج شیوع ویروس بر میگردیم» (خبرگزاری حکومتی مهر ۳۰دی).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۳۰دی۱۳۹۹ (۱۹ژانویه۲۰۲۱)