به گزارش خبرگزاری رویترز، کل صادرات ایران به مشتریان آسیایی شامل چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در ماه نوامبر به ۶۶۴ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز سقوط کرده است که کمترین میزان طی پنج سال گذشته است. متوسط صادرات رژیم ایران به این کشورها در سال گذشته تقریباً ۱.۷ میلیون بشکه بود.
در گزارش رویترز که روز جمعه ۷دیماه بر اساس آمارهای گمرکی و ردیابی نفتکشها منتشر کرده است، میگوید که خرید نفت رژیم ایران توسط مشتریان آسیایی نسبت به ماه اکتبر نیز نزدیک ۱۳ درصد کاهش نشان میدهد.
لازم به یادآوری است که آمریکا چهارم نوامبر تحریمهای نفتی رژیم ایران را به اجرا گذاشت و به هشت کشور چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، ترکیه، یونان و ایتالیا اجازه داد که برای شش ماه آینده بهصورت محدود نفت از ایران وارد کنند.طی ماه نوامبر ژاپن برای دومین و کره جنوبی برای سومین ماه متوالی نفتی از ایران نخریدهاند و تا اوایل سال آینده قصد خرید ندارند.
از سوی دیگر هنوز گزارشی درباره میزان خرید نفت ایران توسط ترکیه، یونان و ایتالیا منتشر نشده است، اما رویترز مینویسد که انتظار میرود خرید نفت ایران توسط چین و هند در ماه جاری (دسامبر) مقداری افزایش یابد.
کل صادرات نفت رژیم ایران در سال گذشته روزانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه صادرات بود و بنا بر پیشبینی برخی نهادهای بینالمللی مانند بانک جهانی و آژانس بینالمللی انرژی، انتظار میرود در سال آینده میلادی به حدود یک میلیون بشکه سقوط کند. این در حالی است که لایحه بودجه سال آینده ایران بر اساس صادرات روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت تنظیم شده است.
بیشتر بخوانید:
شرکت ملی نفت چین روابط بانکی خود را با رژیم ایران قطع میکند
خبرگزاری رویترز بهنقل از دو منبع آگاه گزارش داد شرکت ملی نفت چین واحدهای بانکی خود را از انجام بسیاری از خدمات مالی مربوط به رژیم ایران منع میکند زیرا که از تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران نگران است.
بنا به این گزارش شرکت ملی نفت چین، با افزایش فشار آمریکا به مؤسسات بینالمللی برای قطع همکاری تجاری با رژیم ایران، مراودات بانک «کونلون»، را متوقف میکند.
چین از دادن تضمین برای خرید نفت رژیم ایران خودداری کرد
دولت چین و پالایشگاههای این کشور از دادن تضمین برای خرید نفت از رژیم ایران خودداری کردند.
خبرگزاری رویتر روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۷ در گزارشی بهنقل از منابع مطلع نوشت:«بهدنبال سفر ظریف به چین برای گرفتن تضمین از این کشور و پالایشگاههای آن برای خرید نفت از این کشور،دولت چین و پالایشگاههای آن از دادن تضمین برای خرید نفت از رژیم ایران خودداری کردند.
رویتر افزود: مدیران این پالایشگاهها به رژیم ایران گفتهاند که از خواسته دولت چین پیروی خواهند کرد و در حال ارزیابی تحریمهای جدید هستند.
- سقوط بهای نفت به پایینترین میزان در یک سال گذشته
- ادگاه فرانسوی غول نفتی توتال را به جرم پرداخت رشوه در ایران محکوم کرد