حوالی ساعت ۱۰ شب به وقت اروپا شورای حکام در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین قطعنامه علیه رژیم ایران را تصویب کرد.
از ۳۵کشور عضو شورای حکام، ۱۹کشور به قطعنامه رای مثبت دادند، ۱۲کشور ممتنع و ۳کشور مخالفت کردند lروسیه و چین و بورکینافاسو سه کشوری هستند که رأی مخالف دادند.
رویترز: شورای ناظر هستهیی سازمان ملل از مدیر کل آژانس میخواهد تا بهار ۲۰۲۵ گزارش «جامع» درباره ایران تهیه کند.
منظور از گزارش جامع، موارد نقض و سرپیچی رژیم ایران و مقدمه برای کشیدن ماشه و فعال کردن ۶ قعطنامهٔ قبلی شورای امنیت در مورد تحریمهای گستردهٔ رژیم ایران است.
به گزارش رویترز شورای حکام مجدداً به رژیم ایران دستور داد همکاری با آژانس را بهبود بخشد.
قدرتهای غربی که متن پیشنهادی را ارائه کردند، قصد دارند ایران را برای ورود به مذاکرات درباره محدودیتهای جدید فعالیتهای هستهایاش تحت فشار قرار دهند.
تردیدهایی در مورد مذاکرات با رژیم ایران وجود دارد مبنی بر اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، پس از روی کار آمدن در ژانویه از مذاکرات با این رژیم حمایت خواهد کرد یا خیر.
قطعنامه عدم شفافیت رژیم در مقابل آژانس، عدم همکاری با آژانس و عمل نکردن به قطعنامههای پیشین آژانس را محکوم میکند.
قطعنامه از همکاری نکردن رژیم در پاسخ به سؤالات در مورد ذرات اورانیوم پیدا شده در ۴ مرکز در ایران و توضیح ندادن رژیم راجع به اینکه این ذرات به کجا منتقل شده است، شدیداً ابراز نگرانی میکند.
گزارش مورد درخواست شورای حکام شامل ارزیابی کامل از برنامه هستهیی رژیم ایران، چگونگی همکاری با آژانس، رعایت تعهدات پادمانی رژیم شامل عدم انحراف مواد هستهیی است.
ابراز نگرانی از پایبند نبودن رژیم ایران به تعهدات پادمانی و تأکید بر ضرورت همکاری کامل و به موقع رژیم ایران با آژانس و شفافسازی برای حل و فصل مسایل پادمانی.
قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قطعنامههای این شورا در ژوئن ۲۰۲۰، ژوئن ۲۰۲۲، نوامبر ۲۰۲۲ و ژوئن ۲۰۲۴ را یادآوری میکند که رژیم ایران به مفاد آن عمل نکرده و هیچ توضیح فنی معتبر نیز در مورد ذرات پیدا شدهٔ اورانیوم که کاربرد نظامی دارد، به آژانس ارائه نکرده است.
در تمامی سه دهه گذشته رژیم آخوندها با پنهانکاری، فریبکاری و دروغگویی پروژه تولید بمب اتمی را ادامه داده است و تاکنون بهخاطر این پروژه ضدمیهنی بیش از ۲۰۰۰ میلیارد دلار هزینه به مردم ایران تحمیل کرده است.
از ۳۳سالی که از افشای برنامه هستهیی رژیم توسط مقاومت ایران میگذرد و بهویژه ۲۲سال پس از افشای مراکز اصلی نطنز و اراک رژیم هیچیک از پروژههای غیرقانونی اتمی خود را داوطلبانه به آژانس اعلام نکرده است.
در یک نمونه مشخص علیاکبر صالحی وزیر خارجه و رئیس سابق آژانس اتمی رژیم در ابتدای سال ۲۰۱۹ در مورد ترفندهای رژیم در اجرای مفاد برجام اعتراف کرد: «غیر از بالاترین مقام ارشد نظام (خامنهای) کس دیگری نمیدانست... حضرت آقا (خامنهای) فرموده بودند که مواظب باشید اینها بدعهد و بدقول هستند... یکسری لوله بود به قطر دو سه سانت به طول سه چهار متر... ما مشابه اون لولهها را هم خریده بودیم به همان تعداد، اون لوله ها را گفتند تویش سیمان بریزید ما اون لولهها را ریختیم... اما دیگه نگفته بودیم که لولههای دیگه داریم چون اگر میگفتیم میگفتند آقا توی آن لولهها هم بایستی (سیمان) بریزید... ما الآن میرویم همان لولهها را (استفاده میکنیم) الآن ما داریم آن لولهها را» (تلویزیون رژیم- ۲ بهمن ۱۳۹۷)
وزارتخارجه و سازمان انرژی اتمی رژیم پس از دریافت ضربهٔ قطعنامه شورای حکام، در یک بیانیه مشترک و ترسان آمادگی خود را برای «تعامل سازنده با جهات ذیربط» در «توسعه برنامه هستهیی صلحآمیز و بومی» اعلام کردند.
در بیانیهٔ خفتبار مشترک آمده است که دولت پزشکیان از ابتدای تشکیل، ادامه و ارتقای همکاریها با آژانس را با هدف حل و فصل موضوعات فی مابین در دستور کار خود قرار داده است!
وزارتخارجه و سازمان انرژی اتمی بهگونهیی ماتمزده اما مسخره اعلام کردند که تصویب قطعنامه شورای حکام ثابت کرد سه دولت اروپایی و آمریکا به هیچوجه صداقت ندارند!
در تلافی قطعنامه، رژیم خط کار قبلی خود را ادامه داده و در بیانیه اعلام کرده است: رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات مؤثر، از جمله راهاندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
وزارتخارجه و سازمان انرژی اتمی رژیم از ترس عکسالعملهای بعدی افزودهاند که راهاندازی سانتریفوژهای جدید در راستای توسعهٔ هر چه بیشتر صنعت هستهیی صلحآمیز، در چارچوب حقوق و تعهدات ایران، وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام میشود.