728 x 90

شرکتهای هواپیمایی ایران در آستانه تعطیلی

شرکتهای هواپیمایی ایران در آستانه تعطیلی
شرکتهای هواپیمایی ایران در آستانه تعطیلی

با توجه به گزارش‌ها درباره افزایش دو یا سه برابری قیمت بلیط پروازها در ایران، معاون وزیر راه رژیم اعلام کرد شرکتهای هواپیمایی به‌دلیل پرداخت نشدن ارز دولتی از سوی بانک مرکزی در حال تعطیل شدن هستند.

مهرداد تقی‌زاده روز یکشنبه ۲۱مرداد این خبر را داد که بانک مرکزی اعلام کرده که دیگر نمی‌تواند به شرکتهای هواپیمایی ایران ارز دولتی پرداخت کند.

وی اعتراف کرد که شرکتهای هواپیمایی باید با ارز آزاد مخارج خود را تأمین و یا این‌که فعالیت‌شان را تعطیل کنند.

گفته می‌شود که بانک مرکزی در پی بحرانهای اقتصادی، پرداخت ارز دولتی به شرکتهای هواپیمایی را از حدود یک ماه پیش متوقف کرده است.

 

کمبود ارز مشکل شرکتهای هواپیمایی

بر اساس بسته ارزی بانک مرکزی، همه صادرکنندگان غیرنفتی می‌توانند ارز خود را به «بازار ثانویه» عرضه کنند و در مقابل همه واردکنندگان به غیر از واردکنندگان کالاهای اساسی می‌توانند ارز مورد نیاز خود را از این بازار تأمین کنند.

حرمت‌الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی روز ۱۹مرداد خبر داده بود که نرخ بلیت هواپیما برای مسیرهای خارجی پس از اجرای سیاستهای ارزی جدید دولت روحانی، دو تا سه برابر افزایش یافته است.

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت هنوز شرکتهای هواپیمایی «محاسبات جدید نرخ بلیت‌ را انجام نداده و بلیتهایی که با قیمت‌های جهشی‌ به فروش می‌رسند غیرقانونی هستند».

 

تلاطم در اقتصاد ایران

با اعلام تصمیم نهایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای خروج از برجام اقتصاد بحرانی رژیم با تلاطم و تنشهای شدیدتری روبه‌رو شده‌ است. در این مدت، ارزش ریال به‌طور چشمگیری در برابر دلار سقوط کرده است، بهای سکه و کالاهای دیگر افزایش یافته و موجی از اعتراضات در شهرهای مختلف ایران شکل گرفته‌ است.

خروج آمریکا از برجام همچین باعث لغو قرارداد فروش هواپیماهای جدید به رژیم ایران شده است. مقامات رژیم گمان می‌کردند که با تحویل هواپیماهای جدید مشکل ناوگان فرسوده ایران حل شود.

 

بیشتر بخوانید:

خبرگزاری فرانسه:‌ تحریمهای آمریکا علیه بخشهای خودرو و هواپیمایی رژیم ایران

خبرگزاری فرانسه روز سه‌شنبه ۲۵اردیبهشت ۹۷ به‌نقل از یک منبع نزدیک به دولت فرانسه گزارش داد:‌«آمریکا تحریم‌هایی را بشکل تدریجی علیه رژیم ایران مجدداً برقرار خواهد کرد. بنا‌ به این گزارش این تحریمها با تحریم‌هایی علیه بخشهای خودرو و حمل‌‌ و نقل هوایی شروع خواهد شد. بخشهای انرژی و مالی به‌دنبال آن خواهد بود، درصورتی‌که کمپانیها به معاملات خود با رژیم ایران ادامه دهند با مجازات مواجه خواهند بود...

به‌گفته این منبع نزدیک به دولت فرانسه ۶ماه اوت (۱۵مرداد۹۷) شاهد معرفی مجدد تحریمهای علیه بخشهای خودرو و حمل‌‌ و نقل هوایی خواهد بود. تحریمهای بخشهای انرژی شامل نفت، گاز و پترو شیمی به‌دنبال آنها در تاریخ ۴نوامبر (۱۳آبان) خواهد بود.

این منبع گفت « التزاماتی برای کاهش واردات نفت خام ایران و به‌طور عامتری تحریم‌هایی علیه تبادلات و معاملات تجاری بخش[انرژی] با رژیم ایران وجود خواهد داشت،». به‌گفته این منبع همان روز تحریمها به بخش مالی «با ممنوعیت معاملات با تعدادی از بازیگران اصلی مالی شامل بانک مرکزی» گسترش خواهد یافت.

این منبع نزدیک به دولت فرانسه گفت امتیازاتی مصطلح به «‌اجازه نامه عمومی اچ "General Licence H"» که به شرکتهای تابعه کمپانیهای ایالات متحده اجازه معامله با رژیم ایران می‌دهد لغو خواهد شد...

 

شرکت هوایی «ماهان ایر » تأمین کننده سلاح نیرو برای جنگ بیرحمانه بشار اسد

هیل نشریه کنگره آمریکا در مطلبی به نقش مخرب رژیم ایران در جنگ سوریه و کشتار و ویرانی این کشور توسط دیکتاتور بیرحم بشار اسد پرداخته است. یکی از ابزارهای این رژیم که نقش تأمین سلاح و نیرو را برای دیکتاتور سوریه ایفا می‌کند شرکت هوایی ماهان ایر رژیم است.

پیرامون همین مسأله این نشریه به‌نقل از امانوئل اتو لنگی کارشناس ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها نوشت: وزارت خزانه‌داری آمریکا به درستی« بالهای ماهان ایر را می‌چیند» این جمله اشاره به تحریمها خزانه‌داری آمریکا علیه این شرکت هوایی رژیم می‌باشد.

 

انتقال سلاح و نیرو به سوریه توسط شرکت هوایی ماهان ایر

«ماهان ایر»، خط هوایی تجاری ایران، نقشی حیاتی در انتقال تسلیحات و نیروی انسانی به سوریه و دامن زدن به جنگ بی‌رحمانه دیکتاتوری بشار اسد ایفا می‌کند.

آمریکا سال ۲۰۱۱«ماهان ایر» را زیر تحریمهای تروریستی قرار داد، با این وجود این خط هوایی به پروازهایش به اروپا، خلیج‌فارس و جنوب شرقی آسیا ادامه می‌دهد.

اما وزارت دارایی آمریکا در ۹ژوییه امسال با ارسال پیامی صریح روشن کرد که مؤسسات طرف همکاری با «ماهان ایر» بهای همکاری با آن شرکت را خواهند پرداخت. دولت ترامپ «شرکت مسافرتی و توریستی ماهان» که درمالزی مستقر است و نقش نماینده فروش «ماهان ایر» را ایفا می‌کند به فهرست تحریمها اضافه کرده است.

«ماهان ایر» به هر کجا پرواز کند، به یک رشته خدمات دهنده نیاز دارد. بدون کمک آنها عملاً هیج پرواز تجاری قابل انجام نیست.

شرکتهای بزرگ خدمات فرودگاهها باید نهایتاً تصمیم بگیرند که آیا سود حاصل از مبالادت با «ماهان ایر» به خطر گرفتار شدن در تور تحریمهای آمریکا می‌ارزد یا نه. انتخاب سختی نباید باشد.

دست کم ۶۷شرکت در اتحادیه اروپا، روسیه، ترکیه، خلیج‌فارس، هند، چین و خاور دور به «ماهان ایر» خدمات ارائه داده‌اند. وزارت دارایی آمریکا اکنون به تمام این شرکتها هشدار داده است.

 

مسدود شدن تمام اموال و منافع مربوط به هواپیمایی ماهان توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه ۱۸تیر ۹۷اعلام کرد:‌‌ تمام اموال و منافع مربوط به آژانس مسافرتی و گردشگری ماهان ایر مستقر در مالزی که در حوزه قضایی ایالات‌متحده قرار دارد مسدود شد.

استیو منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت:‌ تحریم جدید نشان می‌دهد که دولت آمریکا کماکان به هدف قرار دادن کسانی که به تروریسم پشتیبانی می‌رسانند، متعهد هستیم.

ماهان ایر به‌خاطر نقل و انتقال نیرو و سلاح برای سپاه پاسداران در لیست تحریمهای خزانه‌داری قرار گرفته بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش از این دو تن از عوامل رژیم را به اتهام ارتباط با خطوط هوایی دنا و یک تاجر زن ترکیه‌یی و سه شرکت همکار ماهان ایر را تحریم کرده بود. شرکتهای مرتبط با هواپیمایی رژیم ایران هدف تحریمهای جدید خزانه‌داری آمریکا وزارت خزانه‌داری آمریکا روز ۳خرداد ۹۷نام ۹فرد و شرکت مرتبط با رژیم ایران را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد. به گزارش خبرگزاری رویتر این تحریم‌ها شرکتهایی را در ترکیه و ایران که با هواپیمایی ماهان ایر و معراج در ارتباط هستند، مورد تحریم قرار می‌دهد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e061600a-288b-4478-adc1-a849e4dc601a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات