سیودومین جلسه دادگاه قضاییه جلادان با ۱۰۴پرونده علیه مجاهدین
(قسمت دوم)
وکیل شکات:
مستند به نشریه مجاهد شماره ۱۶۱ (۳۰ تیر ۱۳۶۲) و شماره ۲۱۲ (۲۸ تیر ۱۳۶۳)
اعلام جرم علیه متهمان مردم به اتهام محاربه و آدمربایی را از دادگاه خواستارم
قاضی آخوندک:
شکایت واصله را ثبت میکنیم دادگاه پس از بررسیهای لازم، اقدام خواهد کرد
سخنگوی مجاهدین به خوکچهٔ عمامهدار سیرک در نقش وکیل شکات:
در انتساب و منتسب کردن اقدامات گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی رژیم
به شخص اول و دوم پرونده که مجازات آن اعدام است معطل نکن
ای آنکه اعدام شده شعار و کارت، هواپیمای رئیسی و عبداللهیان در انتظارت!
نماینده سازمان هواپیمایی رژیم:
برابر با مستندات مندرج در نشریه مجاهدین به شماره ۱۶۱ و ۲۱۲
ضمن اعلام شکایت سازمان هواپیمایی کشوری محضر دادگاه
رسیدگی، تعقیب و اشد مجازات برای متهمان و مرتکبین
از جمله شخصیت حقوقی سازمان مجاهدین خلق و کادر مرکزی و اعضای آن را استدعا دارم
سخنگوی مجاهدین:
مژده! مژده!
نشریه مجاهد ۱۶۱ پس از ۴۳ سال
و نشریه مجاهد ۲۱۲ پس از ۴۲ سال به هواپیمایی و قضاییه جلادان واصل شد!
پست هواپیمایی رژیم و قضاییه جلادان با سرعت محیرالعقول کار میکند!
قاضی آخوندک:
خساراتی که مد نظر شماست خسارت مادی است یا معنوی؟
نماینده حقوقی سازمان هواپیمایی رژیم:
خواهان مطالبه مادی و معنوی هستم
جبران خسارت و ضرر و زیان مادی حاصل از این اتفاق را خواستارم
صداقت آخوندک کارشناس:
بر اساس قانون مجازات اسلامی هر اقدامی که به قصد مقابله با حکومت اسلامی باشد
مجازات محارب را خواهد داشت
در این قانون هواپیماربایی بهصورت خاص مصداق اقدام تروریستی قرار داده شده
و مجازات تروریسم مجازات محاربه بغی و افساد فیالارض را شامل میشود
اخبار سیمای آزادی ـ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴
سخنگوی مجاهدین
کار سیرک قضاییه جلادان از فرط استیصال
به بازگشایی پرونده هسته مقاومت در ۴۲سال پیش کشیده
که نحوه برخورد با آن از افتخارات تحسینانگیز مجاهدین
و مقاومت ایران است
نشریه مجاهد ۲۳ تیر۱۳۶۲
ماجرای هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ و نقش تعیینکننده
برادر مجاهد مسعود رجوی در آزادی مسافرین،
همه خبرها را در سراسر جهان تحتالشعاع قرار داد
قسمتهایی از بازتاب ماجرای هواپیمای ایرانی در رادیو-تلویزیون
و مطبوعات فرانسه
پیام تحسین رئیس حقوقبشر سوسیالیست (فرانسه)
در مورد نقش برادر مجاهد مسعود رجوی
در حل و فصل جریان هواپیمای بوئینگ ۷۴۷
برادر مسعود عزیز،
آفرین، بهخاطر وساطت دیروزت در جریان فرودگاه اورلی، تو یک رهبر واقعی بودی. یک رهبر بزرگ، محکم و دمکرات. بدینوسیله تحسین، حمایت و همبستگی خود را ابراز میدارم.
اما در مورد این جوانان بگذاریم تا مسأله مسیر خود را طی کند. من در صورت لزوم در دادگاهشان شهادت خواهم داد و یا به دادگاه خواهم نوشت تا عفو کامل آنان بهدست آید. من آنها را نیز بسیار تحسین میکنم.
شجاع و جسور باش. ما پیروز خواهیم شد. نه، ببخشید، شما پیروز خواهید شد. اما ما با شما خواهیم بود. ترا میبوسم
پیر برسی
۸ ژوییه ۱۹۸۳
اطلاعیه دفتر مجاهدین خلق در پاریس
۱۷ تیر ۱۳۶۲
درباره جریان فرود اضطراری هواپیمای (بوئینگ ۷۴۷) هواپیمایی ملی ایران“ هما“ در فرودگاه“ اورلی“ پاریس و نحوه رهایی مسافران و خدمه آن
دو روز پیش، ۵تن از اعضای یکی از هستههای مقاومت مردمی در شهر شیراز، کنترل جامبوجت - بوئینگ ۷۴۷ را که در پروازهای داخلی هواپیمایی ملی ایران، عازم تهران بود، بهدست گرفته و پس از توقف و سوختگیری در کویت عازم اروپا شده و پس از عبور از یونان، یوگسلاوی، ایتالیا و سوئیس، اضطرارا در ساعت ۷و۱۵ دقیقهٔ صبح شانزدهم تیر، در فرودگاه ”اورلی“ پاریس به زمین نشستند.
دولت فرانسه بهرغم آنکه ابتدا به هواپیما اجازهٔ فرود نمیداد، اما سرانجام از آنجا که سوخت هواپیما تمام شده بود، صرفاً بنا بر ملاحظات انسانی، به ناگریز از فرود آن جلوگیری نکرد. دفتر مجاهدین خلق در پاریس جهت اطلاع عموم هموطنان ایرانی و افکار عمومی جهان، مابقی قضایا را مختصراً به شرح زیر به اطلاع میرساند:
۱-سرنشینان هواپیما در مجموع، قریب به ۴۰۰نفر بودهاند که ۱۸۶تن از مسافران آن، شامل کودکان، زنان، مردان پیر و بیماران، در کویت اجازهٔ خروج یافته و ۵نفر دیگر نیز پس از فرود هواپیما در پاریس آزاد شدند، که در میان آنها چند تن از خدمه و همچنین مهندس پرواز هواپیما به چشم میخورد.
۲-هستهٔ مقاومت مردمی که توسط فرماندهای بهنام ”احسان“ هدایت میشد، بنا بر تصریح خود آنها - که قبلاً نیز با مسافران و خلبان هواپیما در میان گذاشته بودند –هیچ رابطهٔ تشکیلاتی خاصی با سازمان مجاهدین خلق ایران نداشته و تنها خود را هواداران (بی رابطه) سازمان مجاهدین معرفی میکردند که با ابتکارعمل و تصمیم خود و بدون اینکه سازمان مجاهدین خلق ایران کمترین اطلاعی داشته باشد، به منحرف نمودن مسیر هواپیما مبادرت ورزیدند.
هدف آنها از این کارجلب افکار عمومی جهانیان نسبت به جنایات رژیم خمینی و اختناق حاکم بر ایران بوده و برخی از افراد خانوادهٔ آنها زندانی و بعضاً بهتازگی در شیراز اعدام شده بودند، بنا به اظهارات فرماندهٔ گروه در مکالماتش با برادر مجاهد مسعود رجوی، که در برج کنترل فرودگاه ”اورلی“ پاریس از طریق ارتباط رادیویی صورت گرفته و تماماً بر روی نوار ضبط شده است، هستهٔ مقاومت مزبور در نظر داشت تا با فرود در پایتختهای مختلف جهان و ترتیب دادن مصاحبههای مطبوعاتی پیرامون جنایات رژیم ضدبشری خمینی و به تنگ آمدن مردم محروم ایران از اختناق و جنگ و بیکاری و آوارگی و... به افشاگری پرداخته و قطع حمایتهای بینالمللی مختلف از رژیم خمینی را خواستار شود. همچنین بنا به اظهارات فرماندهٔ گروه، این هسته واجد هیچگونه ارتباط مشخص تشکیلاتی با سازمان مجاهدین خلق ایران نبود، اما در نظر داشت که حمایت گستردهٔ مردم ایران از شورای ملی مقاومت و مجاهدین خلق ایران را به آگاهی جهانیان برساند.
۳-تنها خواستهٔ اعضاء هسته، دیدار با برادر مجاهد مسعود رجوی بود، تا بهدنبال خلاصی مسافران و خدمهٔ هواپیما، در حضور او کنفرانس مطبوعاتی مورد نظر خود را ترتیب دهند.
۴-حوالی ظهر پنجشنبه ۱۶ تیرماه، وزارتخارجهٔ فرانسه با برادر مجاهد مسعود رجوی تماس حاصل نموده و ماوقع را به اطلاع او رساند.
۵-سپس در بعدازظهر همان روز، در آخرین دقایقی که مهلت تعیین شده توسط هستهٔ فوقالذکر رو به اتمام بود، بنا به درخواست وزیر روابط خارجی فرانسه، مسئول شورای ملی مقاومت ایران در برج کنترل فرودگاه ”اورلی“ حضور یافت و آمادگی خود را برای بذل هر گونه مساعدت در حل و فصل مسالمتآمیز قضایا اعلام نمود.
۶-برادر مجاهد مسعود رجوی در آغاز مکالمه با فرماندهٔ هستهٔ مقاومت در مورد ارتباط هسته با سازمان مجاهدین خلق ایران از او توضیح خواست.
سپس برادر مجاهد مسعود رجوی به او دستور داد تا قبل از هر چیز درهای هواپیما را باز و با معذرت خواهی کلیهٔ مسافران را به خارج هدایت کند. این دستور بلافاصله اجرا شد و یک صد و هشتاد تن مسافران هواپیما تدریجاً از آن خارج و تحویل مقامات فرودگاه شده و برای پذیرایی به یکی از سالنهای فرودگاه رفتند. و به این ترتیب صحت اظهارات فرمانده و اعضاء هسته و اینکه هیچ تبانی و توطئهیی در کار آنها نبوده به اثبات رسید.
سپس برادر مجاهد مسعود رجوی از مقامات فرانسوی خواست تا برای برطرف نمودن هر گونه جو تحریک و ایجاد فضای مناسب، کلیهٔ تیراندازان و پلیس های ضدشورش و گاردهای ویژهیی را که در حوالی هواپیما بودند به کناری بکشد.
در آخرین مرحله، برادر مجاهد مسعود رجوی، مسئول حفاظت خود را به استقبال اعضاء هسته فرستاد و با رادیو به آنها دستور داد که یک به یک از هواپیما خارج شده و توصیههای مقامات را رعایت کنند...
در پایان مقامات فرانسوی تشکرات رسمی خود را به مسئول شورای ملی مقاومت اطلاع دادند. بنا بر تصریح مقامات فرانسوی در تاریخ هواپیماربائی، کمتر حادثهیی به این سهولت و سلامت به پایان رسیده است مقامات فرودگاه نیز از آرامش خیال و رفاه حال مسافران تعجب نموده بودند. ضمناً در بین راه و به هنگامی که هواپیما در آسمان ایران بود، یکی از مسافران هواپیما با اعضاء هسته اعلام پیوستگی نموده و تعداد آنها را به ۶نفر افزایش داده بود.
روزنامه لیبراسیون هشتم ژوییه ۱۹۸۳
رجوی: «تسلیم شوید»
کماندو: «اطاعت، فرمانده»
بعد از سی دقیقه مذاکره رجوی به آنها فرمان داد که تسلیم شوند. آنها نیز اطاعت کردند.
روزنامه لیبراسیون هشت ژوییه ۱۹۸۳
«من به آنها گفتم هر چه را که من میگویم اجرا کنند و آنها گوش کردند».
مسعود رجوی رهبر مجاهدین خلق که پناهنده فرانسه است و بعدازظهر پنجشنبه در اورلی نقش تعیینکنندهای در تسلیم شدن هواپیما ربایان ایرانی ایفا کرده بود، اعلام کرد که آنها برای کشتن نیامده بودند بلکه برای کشته شدن و شهادت دادن این مسأله آمده بودند که در ایران هر روز مخالفان را میکشند.
رجوی که در محل اقامتش مورد سؤال قرار گرفته بود، اظهار داشت که هواپیماربایان از مجاهدین نبودند بلکه هواداران ساده بودند که قربانی خمینی شدهاند. او افزود که آنها فقط میخواستند به گوش جهانیان برسانند که در ایران ۱۰۰هزار زندانی سیاسی وجود دارد و سی هزار نفر اعدام شدهاند که رسماً اعلام شده است.
رجوی یکبار دیگر اظهار داشت که آماده رفتن به داخل هواپیما بوده ولی رئیس شهربانی مانع اینکار شده است و اینکه هواپیما ربایان تنها دو اسلحه کمری اتوماتیک داشته و هیچ ماده منفجرهای همراه با خود نداشتند. او گفت که جان هیچکس در خطر نبوده مگر زندگی خود آنها.
به گفته رجوی هدف هواپیما ربایان فرانسه نبوده بلکه اجرای آکسیونی اعتراضی بر علیه رژیم آیتالله خمینی بوده است. من به آنها گفتم که اگر میخواهند مبارزه کنند باید به آنچه که من میگویم گوش دهند و آنها گوش کردند.
روزنامه لومتن هشتم ژوییه ۱۹۸۳
اورلی: ساعت ۱۷ و ۲۵ دقیقه
هواپیما بهرغم اعلام ممنوعیت مقامات فرانسوی پنجشنبه صبح در فرودگاه اورلی مستقر شد. هواپیماربایان بعد از اینکه رهبر مسعود رجوی به برج مراقبت فرودگاه رفت و برایشان پیام فرستاد، گروگانها را آزاد کردند.
ساعت۱۵۳۰ دقیقه رجوی مثل یک رئیس واقعی وارد صحنه شد. اگر شما از مجاهدین هستید باید متوجه صحبتهای من بشوید من نمیتوانم وارد هواپیما شوم احتمال کشتن من هست.
احسان جواب داد: بله فرمانده اطاعت میشود و رجوی کمی عصبانی جواب داد: تو تمام گروگانها را آزاد کن من بعداً ترا میبینم.
احسان جواب داد: دستوراتت را اجرا میکنم.
احسان از دستورات مسعود رجوی کسیکه از آغاز بعدازظهر همه چیز به او بستگی داشت اطاعت میکرد.
رجوی پرسید شما که هستید بهدنبال این سؤال گفتگوهای طولانی شروع شد که طی آن رهبر هواپیماربایان توضیح داد که مجاهد نبوده بلکه تنها سمپاتیزان جنبش آنها میباشد و خود او و پنج هموطن دیگرش به اراده خودشان برای اینکه جهان متوجه جنایات خمینی شود دست به اینکار زدند.
روزنامه فرانس سوار هشتم ژوییه ۱۹۸۳
مسعود رجوی: هواپیما ربایان قربانیان خمینی هستند
به همت رجوی هواپیما ربایان تسلیم شدند
هشتم ژوییه ۱۹۸۳ روزنامه کوتیدین دوپاری
ایران ناگهان در اذهان ما ظاهر میشود
روزنامه کوتیدین دوپاری هشتم ژوییه ۱۹۸۳
گفتگوی شگفتانگیزی که به تسلیم شدن هواپیماربایان منجر شد
یک صدای غیرمنتظره سخت و خشک وضعیت معلق این بعدازظهر ژوئیه را شکست. اگر شما از مجاهدین واقعی هستید، باید از من اطاعت کنید. رجوی بهمحض ورود از آنها پرسید چه چیزی میتواند به من ثابت کند که شما از مجاهدین هستید؟
اگر واقعاً برادر من هستید آنچه میگویم بکنید و گروگانها را آزاد کنید.
و رهبر کماندوها در برابر حیرت عموم جواب داد: چشم فرمانده
روزنامه فیگارو ۹ ژوییه ۱۹۸۳
۱۰ساعتی که به مجاهدین تعلق داشت
۹ ژوییه ۱۹۸۳ روزنامه لاکروا
اورلی پیروزی رجوی
روزنامه اومانیته ارگان حزب کمونیست فرانسه ۹ ژوییه ۱۹۸۳
اعضای گروه کماندویی در فرانسه محاکمه خواهند شد
روزنامه اومانیته ۸ ژوییه ۱۹۸۳
بوئینگ ایرانایر سرانجامی صلحجویانه
پایان مبارک جریان هواپیما ربایی بوئینگ ایران ایر
پس از برگزاری دادگاه در سالهای ۶۲ و ۶۳ در پاریس
و پایان محکومیت و زندان اعضای هسته مقاومت در فرانسه
۳ تن از آنها به مجاهدین و ارتش آزادیبخش پیوستند
مجاهدان قهرمان محمد حسین حامد و احمد صالحی
در شمار شهیدان عملیات کبیر فروغ جاویدان در مرداد ۱۳۶۷ هستند
مجاهد قهرمان داریوش دهقان
از شهیدان عملیات بهار بزرگ- شماره ۱۴
نشریه مجاهد -۲۸ فروردین ۱۳۸۰