اف.ای.تی.اف گروه ویژه اقدام مالی رسما رژیم آخوندی را بهخاطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم در لیست سیاه قرار داد.
رویترز گزارش داد: دیدهبان جهانی پولشویی روز جمعه ۲اسفند۹۸ رژیم ایران را بعد از آن که این رژیم نتوانست از معیارهای مالی ضدتروریسم بینالمللی تبعیت کند در لیست سیاه خود قرار داد.
رویترز افزود: این تصمیم بعد از سه سال هشدار از جانب نیروی گروه ویژه اقدام مالی مستقر در پاریس گرفته میشود که از رژیم تهران خواستار اجرای کنوانسیونهای مالی تروریسم بوده است.
اف.ای.تی.اف در بیانیه خود با اشاره به ریسک بالای هر گونه معامله با رژیم ایران بهدلیل پولشویی و تأمین مالی تروریسم اعلام کرد: در ماه ژوئن ۲۰۱۶، رژیم ایران متعهد شد که نواقص استراتژیک خود در زمینه پولشویی و تأمین مالی تروریسم را رفع کند. در فوریه ۲۰۲۰ اف.ای.تی.اف تعیین کرد که رژیم ایران این برنامه را تکمیل نکرده است.
بیانیه اف.ای.تی.اف تأکید میکند: با توجه به تصویب نکردن کنوانسیونهای پالرمو و تأمین مالی تروریسم توسط رژیم ایران، اف.ای.تی.اف خواستار اقدامات مقابلهجویانه بیشتر اعضا با رژیم ایران است. این رژیم در لیست سیاه باقی میماند تا زمانی که استانداردهای مقابله با تأمین مالی تروریسم را بپذیرد. اف.ای.تی.اف نگران تهدیدهای رژیم ایران برای سیستم مالی جهانی است.
در ادامه بیانیه اف.ای.تی.اف آمده است: رژیم ایران باید تروریسم مالی را جرم اعلام کند و معافیت برای گروههای نامگذاری شده را لغو کند و «تلاش کند به اشغال خارجی و استعمار و نژادپرستی خاتمه دهد».
رژیم ایران باید داراییهای تروریستی را همسو با قطعنامههای مربوطه شورای امنیت سازمان ملل شناسایی کرده و آنها را مسدود نماید.
رژیم ایران باید نشان دهد ول غیرمجاز برای گروههای تروریستی را شناسایی و تحریم میکند.
رژیم ایران باید لوایح پالرمو و کنوانسیونهای مربوطه را تصویب کند.
سردمداران رژیم بارها تصریح کردهاند که انجام چنین تعهداتی با سیاستهایی که ادامه بقای آن را تضمین میکند تعارض دارد و پذیرش آن برای رژیم بهمعنی خودکشی است.
در حالی که باند غالب نظام آخوندی پذیرش کنوانسیونهای اف.ای.تی.اف را معادل خودکشی برای رژیم دانسته و از آن سرباز زدند و در نتیجه رژیم اکنون به لیست سیاه برگردانده شد، در جنگ گرگها در مرحله پایانی رژیم، باند روحانی و ظریف بارها هشدار دادند که تن ندادن به کنوانسیونها پالرمو وسی اف تی و قرار گرفتن در لیست سیاه برای رژیم مرگبار و بهمعنی خفگی کامل بانکی و مالی رژیم است.
جواد ظریف روز ۱۵مهر۹۷ در مجلس آخوندی پس از حرفهای باند غالب راجع به شکست برجام و لاینحل بودن مشکلات مالی رژیم، گفت:
ظریف در مجلس رژیم –۱۵مهر۹۷:
«نه بنده و نه آقای رئیسجمهور نمیتوانیم تضمین بدهیم که با پیوستن به لایحه عدم حمایت مالی از تروریسم مشکلات ما حل خواهد شد. اما میتوانیم تضمین بدهیم که با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانه مهمی را برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد».
ظریف افزود:
«شورای عالی امنیت ملی در دبیرخانه ساعتها برای بررسی این ۴لایحه زمان گذاشته علاوه بر اینکه در دولت و کمیسیونهای مجلس به این موضوع پرداخته شده است.
ما وقتی که که با چینیها صحبت میکنیم چینیها که دیگر مشکل نیات استکباری علیه ایران ندارند و از لحاظ مواضع بینالمللی با ایران مواضع مشابهی دارد و چین و روسیه شریک راهبردی جمهوری اسلامی محسوب میشوند.
اما رئیس بانک مرکزی روسیه ۳روز گذشته به آقای همتی گفته بدون FATF نمیتوانیم کار شما را انجام دهیم، همچنین چینیها در این رابطه نظر مشابه داشتند بنابراین به من نگویید که اگر این کنوانسیون و شرایط FATF را اجرا کردیم همه مشکلات حل میشود اما یکی از مهمترین بهانهها برداشته میشود و نمیتوانند در این زمینه جلوی کارهای جمهوری اسلامی را بگیرند.
همکاران دوستان عزیز نمایندگان محترم مردم، ما توانستهایم آمریکا را به حدی منزوی کنیم که اتحادیه اروپا با وجود شریک راهبردی آمریکا بوده، هست و خواهد بود اما همین اروپاییها آمدهاند یک مقرراتی و مکانیزمی را ایجاد کردهاند که بتواند تحریمهای آمریکا را دور بزند. مقرراتی که توسط اروپاییها در حال طرح است بهعنوان نقطه شروع و پایان حکومت دلار بر اقتصاد جهانی شناخته میشود دست کم نگیریم خودمان را. هر چند که نمیگویم این سریع انجام میشود اما باید بدانیم جمهوری اسلامی و برجام چه توانسته بکند. اروپاییها به ما میگویند برای اینکه بتوانیم این سازوکار ویژه مالی را درباره ایران اجرا کنیم نیازمند عضویت ایران در کنوانسیونها هستم و شرایط FATF را بپذیریم، این موضوعات واقعیات محسوب میشود».
از هفته گذشته با نزدیک شدن تصمیمگیری اف.ای.تی.اف قیمت دلار و سکه در بازار تهران سیرصعودی داشت و حکومت آخوندی بهشدت نگران وضعیت است.
واعظی رئیس دفتر آخوند روحانی پیشاپیش در صبح جمعه دوم اسفند اعلام کرد اف.ای تی.اف رژیم را از حالت تعلیق درآورده و به لیست سیاه ارگان جهانی ضدپولشویی اضافه میکند.
وی گفت: «بر اساس آن چه که تا الآن به من اعلام شده، عملاً از تعلیقی که در آن قرار داشتیم خارج میشویم و به شرایطی که در گذشته بودیم بازمیگردیم و شرایط از آن چه امروز هست، بدتر میشود و وضعیت جدیدی پیش خواهد آمد».
آخوند روحانی ۲۷بهمن ۹۸ گفت:
«دیگر از توان دولت بهنظر من خارج است. اما اینکه گروه ویژه اقدام مالی چه نظری خواهند داد، چه مشکلاتی پیش میآید، به هرحال ما امیدواریم که همه تلاشمان را انجام میدهیم که ما برنگردیم به لیست سیاه در این اجلاسیه».
وال استریت ژورنال روز دوم اسفند ۹۸ نوشت: قرار گرفتن رژیم ایران در لیست سیاه اف.ای.تی.اف بعد از آن که دولتهای اروپایی به آمریکا پیوستند صورت گرفته است. با قرار گرفتن رژیم ایران در فهرست سیاه «اف.ای.تی.اف»، مبادلات مالی با این رژیم دشوارتر خواهد شد و بانکها و مؤسسات مالی بینالمللی بیشتر از گذشته، بهمنظور مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم از سوی حکومت ایران، تحت نظارت و فشار قرار میگیرند.
به این ترتیب رژیم ایران به کره شمالی میپیوندد یعنی تنها کشوری که بهخاطر عدم اجرای مقررات مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پولشویی توسط سازمانهای تبهکار، نامگذاری شده است.
وال استریت ژورنال افزود: انتظار میرود با قرار گرفتن نام رژیم ایران در فهرست سیاه «گروه ویژه اقدام مالی»، بهای ارزهای خارجی در برابر ریال ایران افزایش پیدا کند.