728 x 90

رویترز: آمریکا گفت مکانیزم تجاری اتحادیه اروپا با رژیم ایران هیچ تاثیری ندارد

کنفرانس مطبوعاتی وزرای کشورهای اروپایی
کنفرانس مطبوعاتی وزرای کشورهای اروپایی

خبرگزاری رویترز به‌ نقل از دو دیپلمات گزارش داد آلمان فرانسه و انگلستان رسماًًً ساز ویژه اروپا را برای تسهیل بازرگانی غیردلاری با رژیم ایران و دور زدن تحریمهای آمریکا اعلام کردند.

رویترز امروز پنجشنبه ۱۱بهمن ۹۷افزود بعید است این ساز و کار که ماههاست توسط اتحادیه اروپا تهیه شده طی چندین ماه عملیاتی شود و این نهاد بعید است تجارت با رژیم ایران را که در شروع با تمرکز اصلی بر غذا، دارو و کمکهای انسان‌دوستانه و تبادلات مالی اندک طراحی شد احیا کند.

 

این خبرگزاری افزود:

این نهاد برای تبادلات مالی مربوط به نفت که به‌شدت تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته، استفاده نخواهد شد.

یک دیپلمات اروپایی گفت: این اقدام به‌طور چشمگیری اوضاع را تغییر نمی‌دهد.

پیش از این رسانه‌های حکومتی نوشته بودند ساز و کار ویژه مالی اتحادیه اروپا بسیار شبیه برنامه نفت در برابر غذا است که برای دولت سابق عراق اجرا شده بود.

 

خبرگزاری حکومتی فارس نوشت:

دیپلمات لهستانی گفته است: ساز و کار مالی اتحادیه اروپا با ایران از هیچ اهمیتی برخوردار نیست.

اس پی وی نوعی ژست نمادین برای حفظ وجهه اتحادیه اروپا است.

 

خبرگزاری رویترز در خبر دیگری به‌ نقل از سفارت آمریکا در برلین نوشت: آمریکا گفت مکانیزم تجاری اتحادیه اروپا با ایران هیچ تاثیری ندارد.

سخنگوی سفارت آمریکا در برلین همزمان با راه‌اندازی ساز و کار مالی اتحادیه اروپا تهدید کرد هر نهاد و شرکتی که با رژیم ایران معامله کند عواقب سختی در انتظارش خواهد بود. سفارت آمریکا در آلمان طی بیانیه‌یی اعلام کرد نهادها و شرکتهایی که با رژیم ایران تعامل کنند در خطر از دست دادن دسترسی خود به آمریکا و شرکتهای آمریکایی هستند.

 

لازم به یادآوری است اروپا از ۸ماه پیش به رژیم ایران قول راه‌اندازی این ساز و کار را داده و تا امروز نیز ۴بار آن‌را عقب انداخته بود.

 

به گفته خبرگزاری فرانسه،‌ این ساز و کار ابتدا قرار بود به رژیم امکان فروش نفت بدهد، اما اکنون تأکید شده که اروپا عملاً خریدار نفت رژیم ایران نخواهد بود.

 

عراقچی، معاون وزیر خارجه رژیم نیز بی‌درنگ با سرخوردگی گفت: امیدواریم این ساز و کار «ناقص نباشد» و «به مبادله کالاهایی چون غذا و دارو محدود نشود!»

این در حالیست که روز سه‌شنبه، «هایکو ماس»‌ وزیر خارجه آلمان تأکید کرد: «SPV از معاملاتی حمایت می‌کند که از سوی آمریکا تحریم نشده باشد!»

 

روزنامه حکومتی سیاست روز نیز امروز درباره ساز و کار اروپا تیتر زد: «SPV ناکارآمد!». آنگاه با حمله به باند روحانی و تأکید بر بی‌حاصل بودن این ساز و کار، از آن با عنوان «نفت در برابر غذا»‌ یاد کرد.

 

همچنین منابع اروپایی اضافه‌ شدن بندهایی درباره نگرانی از برنامه موشکی، دخالت منطقه‌یی و به‌ویژه محکومیت تروریسم رژیم علیه اپوزیسیون ایران را،‌ پیامی قوی به تهران توصیف کردند.

روزنامه‌های حکومتی امروز پنجشنبه ۱۱بهمن در رابطه با ساز و کار مالی اروپا نوشتند:

 

سیاست روز نوشته است: « در حالی اروپایی‌ها هم‌چنان برای اجرایی کردن ساز و کار مالی با ایران امروز و فردا می‌کنند که یک روزنامه آلمانی با تیتر اس.پی.وی کارایی ندارد و چندان جدی گرفته نمی‌شود، مهر دیگری بر بی‌صداقتی اروپا در انجام تعهدات برجام زد».

 

رسالت هم ابراز ناامیدی فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع را انعکاس داده که از جمله گفته است: «باید متن SPV و هم روند اجرایی شدن آن را ببینیم؛ باید مدت زمانی از اجرایی ساز و کار ویژه مالی اتحادیه اروپا برای حفظ برجام بگذرد و سپس در این باره نظر دهیم؛ روند اجرایی SPV ممکن است گرفتار چالشهای مبتنی بر قدرت شود».

 

آرمان از باند شرکای روحانی هم ضمن تأیید مواضع روزنامه‌های باند رقیب تلویحا به رفتارهای تروریستی رژیم در خاک اروپا علیه مقاومت ایران اشاره کرده و نوشته است: « به‌نظر می‌رسد در شرایط فعلی سه مسأله در اجرایی شدن این ساز و کار سایه افکنده؛ یکی، فشار بیش از حد ایالات متحده آمریکاست که به‌نظر می‌رسد اروپایی‌ها هم تا حدی حاضر به تحمل این فشارها باشند. دوم، نگاه اتحادیه اروپا به داخل ایران به‌خصوص درباره این لوایح چهارگانه. سوم، رفتار ایران در اتحادیه اروپا که از دید این اتحادیه ممکن است ایران یک نگرانی‌های امنیتی را درون اتحادیه اروپا برای اتحادیه به وجود آورده باشد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d81437e2-4fcd-40a0-99e0-7b763c79dbf0"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات