رونامه حکومتی جمهوری اسلامی ۱۸اردیبهشت، با یادآوری شکست فاحش تحریم انتخابات مجلس یازدهم از سوی مردم، به سوت و کوری و فضای بیسابقه و فراگیر بایکوت انتخابات پیش روی رژیم از سوی تمامیت مردم، اعتراف کرد.
این رونامه حکومتی نوشت: بعد از انتخابات کمرونق مجلس یازدهم که یک نقصان برای حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی محسوب شد، همه باید تلاش کنند چنان وضعیتی تکرار نشود و حضور مردم در پای صندوقهای رأی در تمام انتخاباتها چشمگیر باشد تا بتوان عنوان مشارکت حداکثری را بر آن گذاشت.
این رونامه حکومتی افزود: نظرسنجیها اکنون نشان از عدم تمایل اکثریت مردم به شرکت در انتخابات دارند. این، خبر نامطلوبی برای نظام جمهوری اسلامی است... عدم تمایلشان برای شرکت در انتخابات، بهعملکرد دستاندرکاران و کارنامه حکمرانان مربوط میشود.
در همین روز روزنامههای باند مغلوب به قانون ابلاغی شورای نگهبان واکنش نشان دادهاند. بهگفته این روزنامهها اغلب کاندیداهای مطرح این باند با این قانون حذف شدهاند. ولی همه روی کسادی نمایش انتخابات ریاستجمهوری تأکید کردهاند.
«ظریف روی مین رفت» عنوان مطلب روزنامه مستقل است که ضمن آه و ناله برای از دور خارج شدن ظریف از جانب هر دو باند رژیم نوشته است: «انتخابات بهعنوان یک سرفصل مفصل و مهم دغدغههای زیادی را در دل خود دارد که متأسفانه این دغدغهها از تقاضای کف جامعه فاصله گرفته& از جمله مبحث کاهش مشارکت در انتخابات که از اسفند ۹۸ تا امروز نقل مجالس سیاسی است و حتی صدا و سیما هم که عمدتاً در جهت توجیه وضع موجود عمل میکرد به موضوع کاهش مشارکت اشاراتی داشته است و این اتفاق برای حیات سیاسی اصلاحطلبان و اصولگرایان خطر جدیست».
مستقل در مطلب دیگری با عنوان «با شعار یا نصیب و یا قسمت» بر ورشکستگی نمایش انتخابات تأکید کرده و نوشته است: «هنوز هیچ انگیزه و توجهی از جانب مردم دیده نشده است. ظاهراً عملکرد دولت روحانی توانسته با یک زبان ساده و عامیانه برای جامعه رأی دهنده، ناتوانی، ناکامی و ناکارآمدی تمام دولتهای ایرانی را توضیح دهد».
«سرنوشت اصلاحطلبان به شورای نگهبان گره خورده اسـت» عنوان مطلبی است در روزنامه آرمان که در آن آمده است: «شرایط امروز جامعه ایران نشان میدهد بخشهایی از جامعه قصد ندارند با توجه به چالشهای موجود در کشور در انتخابات شرکت کنند. این رویکرد در زندگی روزمره مردم و صحبتهایی که درباره آینده مطرح میکنند مشاهده میشود».
«محدود شدن دایره "انتخابشدن" و "انتخابکردن"» عنوان مطلبی است در ستاره صبح که بهنقل از حسن رسولی، استاندار پیشین خراسان نوشته است: «جامعه ایران متأثر از مصائبی که بر آن گذشته و میگذرد در شرایط سختی است. این شرایط دشوار کشور در حوزههای سیاست داخلی و خارجی و منطقهیی و درگیریهای اقتصادی و گسستهایی که جامعه ما از آن رنج میبرد از جمله چالشهای نسلی و قومی وضعیتی را فراهم کرده که افکار عمومی به طرز بیسابقهای نسبت به امر انتخابات مأیوس و ناامید و رویگردان شدهاند».