728 x 90

رافائل گروسی: غنی‌سازی با درجه بالا در ایران ادامه دارد

رافائل گروسی مدیرکل آژانس
رافائل گروسی مدیرکل آژانس

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز سه‌شنبه دوم بهمن در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ و در حاشیه نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت: «غنی‌سازی با درجه بالا در ایران ادامه دارد. ما نمی‌توانیم کشوری داشته باشیم که غنی‌سازی را در این درجه بالا ادامه می‌دهد من این را با مقامات ایران با پزشکیان رئیس‌جمهور و وزیر خارجه در سال گذشته در تهران صحبت کرده‌ام».
وی در ادامه افزود: «من بشکل واضحی عقیده دارم که باید این را به یک روال عادی قبل برگرداند و در انتظار این هستم که در آینده بسیار نزدیک این موضوع را با با دولت آمریکا در میان بگذارم تا بتوانیم به این هدف برسیم».
وی در مصاحبه خود با اشاره به نقش آمریکا در این رابطه اضافه کرد: «ما در این‌باره با روسیه، چین و کشورهای اروپایی در تماس هستیم ولی برای همه بسیار واضح است که بسیار ضروریست که دولت آمریکا این مجموعه‌یی از موضوعات را به یک وضعیت منطقی بکشاندِ توافقی قبلاً موجود بوده که پرزیدنت ترامپ تصمیم گرفت که این مسیری نیست که او می‌خواهد دنبال کند، در حال حاضر ضروریست که بدانیم چگونه می‌خواهیم با این موضوع برخورد کنیم البته بدون جنگ، ما جنگ بیشتری نمی‌خواهیم و پرزیدنت ترامپ این را گفته است پس چیزی که ما نیاز داریم درک و فهمی است که ایران بتواند اتمی غیرنظامی داشته باشد و این مسأله قابل راستی‌آزمایی و چک باشد، این مأموریت ما در چند هفته آینده خواهد بود».
این سخنان در حالی بیان شد که پیش‌تر، مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا، روز ۲۶ دی در نشست کمیته روابط خارجی مجلس سنای گفته بود: «باید بدانیم هر امتیازی به جمهوری اسلامی بدهیم، در راستای گسترش برنامه هسته‌یی و ایجاد تنش در خاورمیانه استفاده خواهد کرد. تحت هیچ شرایطی نباید بگذاریم جمهوری اسلامی به بی‌ثبات کردن منطقه و پیگیری برنامه اتمی ادامه دهد. تا اکتبر آینده، سه قدرت آلمان، بریتانیا و فرانسه باید تصمیم بگیرند که مکانسیم ماشه را فعال کنند یا خیر».
مارکو روبیو افزود: «جمهوری اسلامی ایران بر اساس شواهد به توافقی که داشته، عمل نکرده است، نباید تحت هیچ شرایطی، ایران هسته‌یی داشته باشیم و نباید اجازه دهیم که جمهوری اسلامی برای تهدید همسایگان و اجرای اهداف بلند‌مدت خود قدرت نظامی داشته باشد».
خاطر نشان می‌شود که سازوکار ماشه که بخشی از توافق سال ۲۰۱۵ یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است، به امضاکنندگان توافق این امکان را می‌دهد که در صورت «عدم اجرای قابل توجه تعهدات»، تحریم‌های سازمان ملل متحد را دوباره علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کنند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1a6af32e-f631-4395-b46f-698fa02547a4"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات