رافائل گروسی در کنفرانس مطبوعاتی در تهران
با توجه به تنشهای بینالمللی که الآن وجود دارد و شرایطی که الآن تنش زاست
فضا برای دیپلماسی کوچک و کوچکتر شده چرا که تنشها افزایش پیدا کرده است
این که ایران انتصاب بازرسها را لغو کرد برای کار ما خوب نیست
با برداشتن گامهای عملیاتی میتوانیم به دولت جدید آمریکا نشان بدهیم
که قادریم در مسائل هستهیی به راهحل برسیم
تلویزیون رژیم ۲۴ آبان ۱۴۰۳
گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
در حوزه راستیآزمایی همه چیز مهم هست که ما به ازاء اش وجود داشته باشه اینکه مواد هستهیی سیاههشان موجود باشه و اینکه چه قابلیتهایی توسعهیافته پیدا شده باید همه چیز روشن و شفاف باشه نه تنها در خصوص ایران بلکه در خصوص کل کشورها روال به همین صورت است.
آژانس باید این فرصت و ظرفیت را داشته باشه که راستیآزمایی خودش رو در خصوص فعالیتهای هستهیی کشورها انجام بده بهویژه در خصوص ایران که امکان نیل به یک توافق محکم در آینده بین ایران و جامعه بینالمللی وجود داره و برای این کار میبایست که دانش و اطلاعات قابل اعتماد را داشته باشیم.
خبرنگار: خیلی متشکرم از شما البته فکر کنم ایران تا الآن حسننیت و تعامل کامل خودش رو نشون داده و برخی از اظهارنظرهای مسئولان میتواند خدشه وارد بکنه به این حسننیت متقابل.
خبرنگار: سلام وقتتون بخیر خیرمقدم میگم خدمت آقای گروسی، آقای اسلامی سؤال من از شماست. با توجه به روی کار آمدن ترامپ و مباحث مطرح شده در خصوص اتخاذ رویکرد فشار حداکثری و از طرف دیگه فشارهایی که از سوی برخی کشورها بر آژانس اعمال میشه آیا شما مذاکرات فنی و سیاسی با آژانس را به نتیجه منجر میدونید یا اینکه خیر و با توجه به اینکه نشست آتی شورای حکام هم پیش رو هست اخباری حاکی از این هست که سه کشور اروپایی در تلاش هستند قطعنامه علیه ایران صادر کنند شما اشاره کردید که اگه قطعنامه صادر بشه ایران پاسخ به هنگام خواهد داد پیام شما به این کشورها که در تلاش هستند برای صدور قطعنامه علیه ایران چیه متشکرم.
اسلامی رئیس بینالمللی آژانس انرژی اتمی: بله ببینید موضوع اصلی اینه که اگر که مسیر تقابل رو و صدور قطعنامههای مداخلهجویانه و اخلال در برنامه هستهیی جمهوری اسلامی ایران را در پیش بگیرند جمهوری اسلامی ایران هم بلادرنگ بهصورت متقابل پاسخ خواهد داد و اقدامات لازم رو صورت میدهد.
مجری: متشکرم در خدمت خانم معصومی هستیم از پایگاه خبری جماران دعوت میکنم و یوسف جلالی از شبکه خبری راشا تودی هم آماده باشند.
پاسخ گروسی به سؤال خبرنگار: با توجه به تنشهای بینالمللی که الآن وجود داره و شرایطی که الآن تنشزا هست فضا برای دیپلماسی کوچک و کوچکتر شده چرا که تنشها افزایش پیدا کرده.
گروسی: اما آنچه که من میتونم در نقش خودم به شما اعلام بکنم این است که سیاستها و تصمیمات نتایج شرایط هستند و ما در این شرایط میتوانیم گامهای عملیاتی را برداریم که به همه به کل دنیا و از جمله آمریکا و دولت جدید آمریکا و جامعه بینالملل نشون بده که ما میتونیم بر روی روشی تفاهم بکنیم شفافسازی بکنیم راهحل ارائه بدهیم و بر پایه این راهحل امکان پیشرفت وجود خواهد داشت.
خبرنگار راشاتودی: بعد از حدود ده سال که از برجام گذشته هنوز این توافقنامه بهصورت کامل اجرایی نشده و در معرض تهدید قرار داره و هنوز تحریمهای آمریکا علیه ایران در جریان هستند آیا به نظر شما این تحریمها قابل توجیه هستند ادامهشان و اینکه نظر جنابعالی در خصوص اظهارات اخیر وزیر دفاع جدید اسراییل که گفته ما نزدیک هستیم به حمله به تأسیسات هستهیی ایران آیا شما این اظهارات را محکوم میکنید؟
ترجمه صحبتهای گروسی: مسأله الآن این هست که تنشهایی وجود داره و ایران و برنامه ایران در مرکز این تنش واقع شده و وظیفه من این است که یک راهحلی را برای این تنش پیدا بکنم هدف من پیدا کردن این راهحل هست و من مطمئن هستم که این راهحل قابل دسترسی است.
اگر این راهحل پیدا بشه ما میتونیم احتمال جنگ را از بین ببریم و اجتناب بکنیم از وقوع هر گونه خصومتی در این زمینه از جمله حمله به تأسیسات من در سخنرانیهایم در شورای امنیت در خصوص حمله به تأسیسات اتمی بهویژه در اوکراین صحبت کردم و این تأسیسات وفق حقوق بینالملل که فراوان هم هستند نباید انجام بشه و این غیرقانونی است ولی در کل فکر میکنم که ما قادر هستیم که راهحلی را پیدا بکنیم و بدون هیچگونه خستگی باید در این مسیر تلاش بکنیم.
این حق رو داره که تصمیم بگیره که چه کسی بازرسی میکنه تأسیسات اش رو اما اینجانب هم این حق رو دارم که بگم این کار برای فعالیت خود من خوب هست یا نه و اینکه ایران انتصاب بازرسها را لغو کرده خوب نیست برای کار ما.
باید این فعالیتهای هستهیی مهم که در ایران هم در حال انجام هست در معرض بازرسی قرار بگیره این روشی هست که مرسوم هست.
اسلامی: یک جملهای من عرض بکنم خیلی ممنون آقای گروسی وجه تفاوتی که بین ایران و سایر کشورها وجود دارد در بحث هستهیی بهانهیی بوده که بر اون مبنا مرتب بر مبنای اون بهانه مرتب ایران تحت تحریم بوده تحریمهای شدید و بهقول خودشون فلج کننده طبیعی است وقتی که شما تحت تحریم هستید کشورهایی که میتونند با شما همکاری بکنند همکاری نمیکنند.
اسلامی: خب شما ببینید برای مقابله با این برنامه هم فشار به آژانس هم اقدامات تروریستی که مرتکب شدند ترور دانشمندان، انفجار، خرابکاری صنعتی همه اینها در این بیست سال گذشته اتفاق افتاده ما از بیست سال پیش خرابکاری صنعتی رو باهاش مواجه بودیم همه این اقدامات را انجام دادند که جمهوری اسلامی ایران به این ظرفیت نرسه ولی امروز رسیده و تحت نظارت آژانس هم همه فعالیتها داره صورت میگیره.
اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم:
جریان افراطی تلاش نکند با صدور قطعنامههای مداخلهجویانه
روابط ایران و آژانس را تحت تأثیر قرار بدهد
هر گونه قطعنامه مداخلهجویانه حتماً با اقدامات متقابل بلادرنگ مواجه خواهد شد
پاسدار اسلامی - رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم- ۲۴ آبان ۱۴۰۳
اسلامی: ملاقات ما و دیدار امروز آقای گروسی در این مقطع زمانی که نظام استکباری با حمایت بدون قید و شرط از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و نسلکشی که داره انجام میده در این مقطع زمانی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
ما از مدیرکل که برای ایفای نقش سازنده میتونه گامهای مؤثر برداره این تفاهم را داریم که کمک بکنیم که این جریان افراطی تلاش نکند که با صدور قطعنامههای مداخلهجویانه در برنامه و منافع ملی ایران بتونه روابط ایران و آژانس را تحت تأثیر قرار بدهد.
مکرر اعلام کردیم که هر گونه قطعنامه مداخلهجویانه در امور هستهیی جمهوری اسلامی ایران حتماً با اقدامات متقابل بلادرنگ مواجه خواهد شد.
صدور قطعنامه بهطور طبیعی برای جمهوری اسلامی ایران این حق را ایجاد خواهد کرد که ما اقدامات متقابل و بهنگام داشته باشیم.
عراقچی پس از دیدار با گروسی
خدمت ایشان اعلام کردم که ایران آماده مذاکرات هستهیی هست
آماده همکاریهای هستهیی در چارچوب توافقات قبلی با آژانس هست
بستگی به این دارد که طرفهای مقابل چقدر در این قضیه جدی هستند
گروسی:
من به اینجا آمدهام تا ابتدا بشنوم
و بعد از آن بتوانم کمکی در راستای کاهش تنش انجام دهم
تلویزیون رژیم ۲۴ آبان ۱۴۰۳
عراقچی: من اعلام کردم خدمت ایشون که جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکرات هستهیی هست آماده همکاریهای هستهیی در چارچوب توافقات قبلی با آژانس هست بستگی به این داره که طرفهای مقابل چقدر در این قضیه جدی هستند.
رافائل گروسی: آنچه اهمیت دارد این است که کسانی که بهدنبال صلح هستند با هم همکاری داشته باشند من به اینجا آمدهام تا ابتدای بشنوم و بعد از آن بتوانم کمکی در راستای کاهش تنش انجام دهم.
رویترز
دیپلماتها میگویند که قدرتهای اروپایی
در حال فشار برای تصویب قطعنامه علیه ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستند
رویترز: ۲۳ آبان ۱۴۰۳
دیپلماتها اعلام کردند: در حالی که جهان در انتظار بازگشت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده است، قدرتهای اروپایی در هفته آینده بهدلیل همکاری ضعیف این کشور با آژانس علیه آن فشار میآورند.
این کشور با تشدید فعالیتهای هستهیی خود و ممانعت از بازرسان ارشد آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به تلافی انتقادات قبلی و دیگر انتقادات شورای حکام ۳۵ کشوری آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نگرانیهای غرب را در مورد اهداف خود افزایش داده است.
این قطعنامه از آژانس بینالمللی انرژی اتمی میخواهد تا علاوه بر گزارشهای سه ماهه عادی خود، یک «گزارش جامع» درباره فعالیتهای هستهیی ایران نیز منتشر کند، که با جزئیات بیشتر توضیح میدهد و تمرکز بیشتری بر موضوعات مشکلدار مانند عدم موفقیت مداوم ایران در توضیح آثار اورانیوم یافت شده در سایتهای اعلامنشده دارد.
یک مقام ارشد ایرانی گفت: واکنش تهران به این قطعنامه میتواند محدودیت در همکاریهای دیپلماتیک و فنی (با آژانس بینالمللی انرژی اتمی) باشد.