به گزارش یورونیوز روز جمعه ۲۷فروردین، نشست کمیسیون مشترک برجام که در گراند هتل وین جریان داشت، نمایندگان رژیم ایران، روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا شرکت داشتند و بعدازظهر پنجشنبه، با توافق طرفهای حاضر در جلسه در مورد ادامه گفتگوهای فنی در نشستهای کارشناسی پایان یافت.
در ادامه نیز مذاکرهکننده ارشد آمریکایی با نمایندگان کشورهای عضو برجام (به غیر از رژیم ایران) برای نخستین بار نشستی غیررسمی برگزار کرد.
دومین جلسه نشست کمیسیون مشترک برجام در حالی برگزار شد که تصمیم رژیم ایران برای آغاز غنیسازی ۶۰درصدی اورانیوم و وقوع حادثه در تأسیسات غنیسازی نطنز بر آن سایه افکنده بود. گفتنی است که پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا گفته بود: «هیچ توجیه غیرنظامی معتبر و قابل قبولی برای چنین اقدامی وجود ندارد».
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، عصر چهارشنبه در مورد آغاز غنیسازی ۶۰درصدی اورانیوم توسط رژیم ایران تصریح کرد: «ما این اقدام تحریکآمیز را بسیار جدی میگیریم». اقدامی که به تعبیر او «جدی بودن» ایران در مذاکرات هستهیی را با «تردید» مواجه کرده است.
عباس عراقچی، ریاست هیات رژیم در آغاز این نشست، شروع غنیسازی ۶۰درصدی را اقدامی در چارچوب حقوق رژیم ایران ذیل بند ۲۶ و ۳۶ برجام و با هدف تأمین نیازهای دارویی و پزشکی را اعلام کرد.
معاون وزیر خارجه رژیم ایران همچنین از واکنش به تعبیر او «ضعیف» کشورهای اروپایی به حادثه «خرابکاری» اخیر در تأسیسات نطنز گلایه کرد و از اعضای برجام خواست تا این اقدام را بهعنوان «مصداق تروریسم هستهیی و تخطی فاحش از قوانین بینالمللی»، محکوم کنند.
عباس عراقچی، در پایان روز نخست دور دوم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین پایتخت اتریش گفت، در این مرحله از مذاکرات ضروری است که فهرست تحریمهایی که آمریکا میبایست رفع کند و اقداماتی که ایران باید انجام دهد، مشخص شود. وی تصریح کرد، همزمان ما آمادهایم که فهرست مشابهای از سایتهای هستهیی و اقداماتی که ایران میبایست انجام دهد، تهیه کنیم.
نشریه فارین پالیسی روز پنجشنبه گزارش داده است که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکرهکننده ارشد آمریکا در وین، در حال تدوین یک نقشه راه پیشنهادی برای احیا توافق برجام و بازگشت ایالات متحده و رژیم ایران به تعهدات برجامی است.
رژیم ایران میگوید که ایالات متحده باید «۱۵۰۰ تحریم» دوره دونالد ترامپ را لغو کند ولی آمریکا گفته که آماده است تحریمهای ناسازگار با برجام را لغو کند.
بر اساس توافق هستهیی بین رژیم ایران و شش قدرت جهانی موسوم به برجام در سال۱۳۹۴، این رژیم پذیرفت بسیاری از فعالیتهای اتمی خود را متوقف کند و در مقابل، تحریمهای بینالمللی علیه آن لغو یا تعلیق شود.