728 x 90

جواد لاریجانی: گزارشگر ویژه حقوق‌بشر از (مجاهدین) دفاع جانانه‌یی کرده است

جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور نقض حقوق‌بشر در ایران
جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور نقض حقوق‌بشر در ایران

جواد لاریجانی تئوریسین شکنجه و اعدام در رژیم آخوندی روز ۷دی۹۷ خشم خود را نسبت به گزارش گزارشگر ویژه حقوق‌بشر در امور ایران نشان داد.

وی در مصاحبه با تلویزیون رژیم تحت نام دستخط در رابطه با گزارش جاوید رحمان از جمله گفت:‌ «گزارش اولی که نوشته است همان گزارش قبلی است و حتی ادبیاتش را اصلاح نکرده است و مدعی استادی است. ضمناً در همین گزارش دفاع جانانه‌ای از (مجاهدین) کرده است! اصلاً به‌نظر من گزارشگری که با (مجاهدین) فالوده بخورد و در گزارش از (مجاهدین) دفاع کند، این به‌طور اتوماتیک از حیثیت افتاده است. لازم نیست بحثی درباره این کنیم».

 

لازم به یادآوری است جواد لاریجانی روز چهارشنبه ۲۷مهر۹۷ طی سخنانی در دانشگاه علوم قضایی نسبت به گزارش گزارشگر حقوق‌بشر سازمان ملل سوزوگداز کرد و گفت:‌ «در گزارشی که دو هفته پیش منتشر شد جاوید رحمان که خود را مجتهد و فقیه می‌داند رسماًً از (مجاهدین) به‌عنوان فعالان حقوق‌بشری حمایت کرد.»

وی افزود: «سؤال اول این است این همه آدم در ایران هست شما با (مجاهدین) صحبت کردی؟

این نامردی است که فقط با (مجاهدین) صحبت می‌کند.»

 

بیشتر بخوانید:

اعدام و شکنجه در ایران را متوقف کنید، گزارش جاوید رحمان گزارشگر ویژه ملل متحد

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور نقض حقوق‌بشر در ایران، در نخستین گزارش خود از نقض حقوق‌بشر در ایران ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی زندانیان سیاسی و دستگیر ‌شدگان تظاهرات اخیر و همچنین خواهان تحقیق در مورد قتل‌عام سال ۶۷و مرگ مشکوک زندانیان در ماههای اخیر شد.

وی در گزارش خود به نقض حق حیات (اعدام‌ها)، اعدام نوجوانان، شکنجه، نقض حق آزادی تجمع، نقض آزادی بیان و عقیده، نقض حقوق زنان، نقض حقوق پیروان ادیان و عقاید مختلف مذهبی توسط حکومت آخوندی پرداخته است. جاوید رحمان بار دیگر بر خواست دبیرکل سازمان ملل در مورد آزادی معترضان دستگیر شده تأکید کرد و خواستار آزادی تظاهر کنندگانی شده که در ماههای اخیر دستگیر شده‌اند.

 

مأموریت گزارشگر حقوق‌بشر در ایران

گزارش جاوید رحمان گزارشگر حقوق‌بشر سازمان ملل:‌

نقض حق حیات مشخصاً اعدام مجرمان نوجوان؛ نقض ممنوعیت شکنجه و سایر بدرفتاریها؛ نقض حق آزادی عقیده، بیان و تجمع؛ نقض حقوق زنان و دختران؛ نقض حقوق اقلیتهای مذهبی و قومی.

گزارشگر ویژه قصد دارد به‌دنبال اطلاعات بیشتر در مورد این موضوعات مورد نگرانی برود و با دولت و دیگر طرف حسابها به‌منظور دستیابی به این هدف تعامل کند.

بر اساس ارزیابی اولیه وی گزارشگر ویژه همچنین قصد دارد که در دوره مأموریتش رابطه بین نقضهای حقوق شهروندی و سیاسی و نقضهای حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران را بازتاب دهد.

علاوه بر این گزارشگر ویژه در حال حاضر قصد دارد در میان چیزهای دیگر به وضعیت مدافعان حقوق‌بشر، اتباع خارجی و دو تابعیتیها، اعدامهای ادعایی بدون تشریفات قانونی سال ۱۹۸۸، و همچنین حقوق گروهها به‌طور مشخص گروههایی بر اساس معلولیت، سمت‌گیری جنسی و هویت جنسی بپردازد.

گزارشگر ویژه در انجام مأموریتش با مقررات نحوه رفتار شورای حقوق‌بشر برای گزارشگران ویژه هدایت خواهد شد همان‌طور که در قطعنامه ۲/۵شورای حقوق‌بشر اعلام شد. مطابق با نحوه رفتار، گزارشگر ویژه در یک ظرفیت مستقل عمل خواهد کرد و مأموریتش را از طریق یک ارزیابی حرفه‌یی و بی‌طرفانه فاکتها مبتنی بر استانداردهای حقوق‌بشری به‌صورت بین‌المللی به‌رسمیت شناخته شده و عاری از مداخله و فشار خارجی انجام خواهد داد.

گزارشگر ویژه متعهد است که مأموریت خود را به شیوه‌ای عاری از سیاسی شدن انجام دهد و فقط با هدف کمک کردن به کشور در پایبندی به تعهدات حقوق‌بشری بین‌المللی خود به شیوه‌ای تدریجی و سازنده اما قوی هدایت خواهد شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1d09b258-4de2-4e7d-bcff-4fd6c521ae4d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات