728 x 90

جلسه نمایندگان پارلمان و جامعه دانشگاهیان ایرانی مقیم انگلستان در مجلس اعیان

جلسه نمایندگان پارلمان و جامعه دانشگاهیان ایرانی مقیم انگلستان در مجلس اعیان
جلسه نمایندگان پارلمان و جامعه دانشگاهیان ایرانی مقیم انگلستان در مجلس اعیان

جلسه نمایندگان پارلمان

و جامعه دانشگاهیان ایرانی مقیم انگلستان

در مجلس اعیان

 

بارونس اولون

طرح ۱۰ماده‌ای خانم رجوی چشم‌اندازی جامع

برای آینده ایران به ما ارائه می‌دهد

او راهی به سوی دموکراسی، حقوق‌بشر و عدالت اجتماعی دارد

 

دکتر یانا سولیکوا

در جریان قیام در سال ۱۴۰۱

دانشگاههای ایران نقش محوری در اعتراض علیه رژیم ایران داشتند

دانشجویان ایرانی هم‌چنان در تلاش برای آزادی هستند

 

در یک جلسه در مجلس اعیان انگلستان شماری از اعضای هر دو مجلس انگلستان و نمایندگانی از جامعه دانشگاهیان ایرانی مقیم این کشور نقش دانشگاه و دانشجویان ایرانی در قیام مردم برای آزادی و جمهوری دموکراتیک در ایران مورد بحث قرار گرفت. سخنرانان در این جلسه تأکید کردند پایداری و اراده‌ای که مردم ایران، به‌ویژه جوانان و دانشگاهیان در مبارزه علیه حاکمان خون‌ریز در ایران نشان می‌دهند، الهام‌بخش است و دانشگاهها را به مراکز حیاتی برای فعالیت و مقاومت تبدیل کرده است.

 

بارونس اولون عضو مجلس اعیان انگلستان

بارونس اولون عضو مجلس اعیان انگلستان که به مدت ۲۰سال به تدریس حقوق در دانشگاه پرداخته و به مدت ۱۰سال، ریاست دانشگاه ملی ایرلند، را برعهده داشته به‌عنوان کارشناس امور دانشگاهی، نویسندگی و تحقیق، ریاست این جلسه را برعهده داشت.

بارونس اولون در سخنرانی خود با اشاره به تحریم نمایش انتخابات اخیر رژیم توسط مردم گفت: این تحریم، گواهی است بر شجاعت بزرگ، و بر خواست فزاینده برای تغییر و استقرار یک جمهوری دموکراتیک در ایران.

وی افزود: ما به‌عنوان دانشگاهیان و روشنفکران، مسئولیت داریم که در همبستگی با مردم ایران در سمت تلاش برای آزادی و دموکراسی بایستیم.

 

لرد ویتی- عضو برجسته مجلس اعیان و وزیر سابق

لرد ویتی، عضو برجسته مجلس اعیان و وزیر سابق در سخنان خود گفت: مقاومت دانشجویانی که در معرض خطر قرار دارند و در بسیاری موارد زندانی و شکنجه و کشته شده‌اند بسیار چشمگیر است.

لرد ویتی با اشاره به تحریم گسترده نمایش انتخابات اخیر توسط مردم گفت: شکست به‌اصطلاح انتخابات در رژیم ایران، به اعتراف رژیم، نشان می‌دهد که حتی بخشهای منفعل مردم ایران به خیابان‌ها نمی‌روند، و به توانایی رژیم برای بهبود وضعیت اعتقادی ندارند. حتی رژیم نیز دریافته است که نتایج انتخابات ناامید کننده است.

 

مارتین دی - نماینده مجلس عوام از حزب ملی اسکاتلند

مارتین دی نماینده مجلس عوام از حزب ملی اسکاتلند سخنران دیگر این کنفرانس بود وی گفت: ما در موقعیتی قرار داریم که می‌توانیم صدای خود را در حمایت از کانون‌های شورشی بلند کنیم. می‌توانیم از دولت خود بخواهیم که موضع درستی اتخاذ کند. و این کاری است که من و دیگران، از همه احزاب، انجام داده‌ایم. باید سپاه پاسداران را لیست‌گذاری کنیم و باید به‌طور کامل از اپوزیسیون حمایت کنیم و با این کار افراد در صحنه را تشویق کنیم که بدانند دوستانی در سراسر جهان دارند.

 

جیم شانون – نماینده پارلمان انگلستان از حزب اتحاد ملی ایرلند

جیم شانون، نماینده پارلمان انگلستان از حزب اتحاد ملی ایرلند به نقش دانشگاهها در شکل دادن یک مسیر دموکراتیک در کشورها پرداخت و در ادامه گفت:

من زنان ایران را تحسین می‌کنم، من شما را به‌خاطر مواضعی که می‌گیرید تحسین می‌کنم، زیرا اغلب، این زنان هستند که قیام را رهبری می‌کنند. اقدامات رژیم یک حمله سیستماتیک به حقوق و آزادیهای اساسی مردم ایران است. در مواجهه با چنین ظلمی، ضروری است که ما در همبستگی با مردم ایران بایستیم و از آرزوهای آنها برای یک ایران آزاد و دموکراتیک حمایت کنیم.

جیم شانون در ادامه سخنان خود گفت:، طرح ۱۰ماده‌ای خانم رجوی نقشه راه بسیار دقیق و جامعی برای استقرار یک جمهوری دموکراتیک در ایران است که مبتنی بر اصول دموکراسی، حقوق‌بشر، عدالت اجتماعی، آزادی مذاهب و حامی جنبش مقاومت ایران است. من معتقدم که ما باید پشت این طرح متحد شویم و از اجرای آن دفاع کنیم در این راستا، من می‌خواهم از کانون‌های شورشی که فعالانه در مبارزات بایکوت انتخابات در سراسر کشور شرکت کردند، حمایت کنم که به این تحریم بی‌سابقه دست پیدا کردند. ما هم‌چنین باید از حق مشروع دفاع در برابر حملات وحشیانه سپاه حمایت کنیم و من درخواست شما را تکرار می‌کنم، ما برای یک هدف اینجا هستیم هدف این است که سخت بجنگیم. و تضمین کنیم که روزی ایران آزاد خواهد شد و آن روز، روز خاصی خواهد بود.

 

رابرت وارد - معاون شورای شهر سلدون و ادینگتن

رابرت وارد معاون شورای شهر سلدون و ادینگتن در بخشی از سخنان خود به لزوم حمایت از آلترناتیو دموکراتیک شورای ملی مقاومت اشاره کرد و گفت:

رژیم ایران یک چالش بسیار مهم برای جهان است. خوشبختانه، یک جایگزین وجود دارد، شورای ملی مقاومت و رئیس‌جمهور منتخب آن. در برنامه ده ماده‌ای چیزی است که باید مد نظر قرار گرفته شود. این یک جایگزین دموکراتیک قابل دوام است، و ما باید از آن حمایت کنیم.

 

دکتر یانا سولیکوا - رئیس بخش تحقیقات و توسعه دانشگاه لندن

دکتر یانا سولیکوا، رئیس بخش تحقیقات و توسعه دانشگاه لندن در قسمتی از سخنان خود درباره مبارزات دانشجویی در قیام ۱۴۰۱ گفت:

در جریان قیام در سال ۱۴۰۱، دانشگاههای ایران نقشی محوری در اعتراض علیه رژیم ایران داشتند. در پاسخ، رژیم دست به سرکوب زد. این رژیم از سازمانهای اطلاعاتی و سرکوبگر در دانشگاهها استفاده کرده و همزمان فشار بی‌سابقه‌یی را بر دانشجویان وارد می‌کند.

اما علی‌رغم اقدامات سرکوبگرانه رژیم، دانشجویان ایرانی هم‌چنان برای آزادی و عدالت مبارزه می‌کنند. آنها رژیم را به چالش می‌کشند و در مواجهه با ناملایمات عزم تزلزل ناپذیری از خود نشان می‌دهند. جامعه جهانی و فعالان حقوق‌بشر باید حمایت بی‌دریغ از دانشجویان ایرانی داشته باشند. این حمایت از طرق مختلف از جمله حمایت از مقاومت سازمان‌یافته مردم ایران قابل نشان دادن است.

 

ولادیمیر

ولادیمیر فعال سیاسی از اوکراین در این جلسه با تأکید بر این‌که همه کشورهایی که با دیکتاتوری روبه‌رو هستند بایستی به مبارزه با آن بپردازند گفت:

امروز، ما گردهم آمده‌ایم تا به موضوعی فوری بپردازیم که نه تنها در میان مردم ایران، بلکه در میان هر ملتی که برای دموکراسی تلاش می‌کنند، اهمیت دارد. دانشگاهیان ایرانی در تبعید، هم‌سو با شورای ملی مقاومت ایران، این نشست را برای روشن کردن نقض حقوق‌بشر در ایران و نقش محوری دانشگاهیان در دفاع از اصول دموکراتیک تشکیل داده‌اند. اهمیت این گردهمایی فراتر از ایران است. این به مبارزات مشترک ملل در سراسر جهان از جمله اوکراین مربوط می‌شود. مردم ایران با وجود مواجهه با سرکوب وحشیانه بارها و بارها تمایل به تغییر را نشان داده‌اند، شجاعانه در خیابان‌ها تظاهرات کردند و حقوق خود را مطالبه کرده‌اند. به‌عنوان اعضای جامعه بین‌المللی، بر ما واجب است که در همبستگی با مردم ایران بایستیم و از تلاش آنها برای تغییر دموکراتیک حمایت کنیم.

 

مهدی صفارمنش ـ مدیر روابط عمومی دانشگاهیان در تبعید

مهدی صفارمنش مدیر روابط عمومی دانشگاهیان در تبعید در سخنان خود با اشاره به سرکوب دانشجویان در دانشگاهها توسط هر دو دیکتاتوری شاه و شیخ، تأکید کرد:

از زمان انقلاب ۱۳۵۷، دانشگاههای ایران همواره با فشار و تنشهای رژیمهای دیکتاتوری مواجه بوده‌اند. در سال ۱۳۵۹ رژیم به‌طور همزمان به دانشگاهها حمله کرد که منجر به کشته و زخمی شدن صدها دانشجو و تعطیلی مؤسسات آموزشی شد. این تعطیلی در پاسخ به مخالفتهای دانشجویان و تلاش آنها برای کسب آزادی بود. در این دوره تعداد زیادی از دانشجویان و دانشگاهیان که با رژیم هم‌سو نبودند و یا مخالف این ایده بودند دستگیر، زندانی و یا از دانشگاه اخراج شدند. من خودم که در آن زمان دانشجوی سال دوم رشته روانشناسی بودم، این محرومیت را تجربه کردم. و در دانشگاهها، بسیاری از دانشجویان نخبه به‌دلیل حمایت از گروه‌های سیاسی، مانند سازمان مجاهدین، بازداشت شدند در چهار دهه گذشته و به‌ویژه در دو سال اخیر، رژیم ایران بیش از ۷۰ درصد جامعه دانشگاهی و علمی را پاکسازی کرده است.

 

نرگس رحمان فرد – کارشناس روانپزشکی

سخنران دیگر این برنامه نرگس رحمان فرد فوق‌لیسانس در تحقیقات روانپزشکی بود. وی گفت: ایران جمعیت بسیار جوانی دارد، تقریباً ۶۴درصد از شهروندان زیر ۳۵سال سن دارند. و جمعیت جوان در رژیم استبدادی فعلی آینده‌ای برای خود نمی‌بینند.

دانش‌آموزان و جوانان ایرانی با سرکوب شدید در مدارس و دانشگاهها و با دستگیری و شکنجه روبه‌رو هستند افرادی مانند محسن شکاری، مجید رضا رحمانفرد، محمد قبادلو به‌دلیل مخالفت با رژیم پس از قیام ۱۴۰۱اعدام شدند.

تحت حاکمیت این رژیم سرکوب‌گر، دانشجویان و دانشگاهیان، با چالشها و موانع عظیم دیگری روبه‌رو هستند. سرکوب آزادی توسط رژیم ایران و بدرفتاری با روشنفکران، محیطی خصمانه را برای کسانی که به‌دنبال تحصیل و تحقیق هستند، ایجاد کرده است.

 

شیدا اورکی استاد دانشگاه

خانم شیدا اورکی استاد دانشگاه در سخنرانی خود گفت: به‌دلیل فعالیت‌هایی که در گذشته داشتم، بسیاری از اعضای خانواده‌ام در ایران آسیب دیده‌اند. مخصوصاً من و یکی از اعضای خانواده همسرم که فقط به‌دلیل شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز ایران در سال ۱۳۵۹ دستگیر شدیم، به هشت و نه سال زندان محکوم شدیم، فقط برای این‌که در یک تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت کردیم و در سال ۱۳۶۷ خمینی از همه زندانیان خواست که توبه کنند. و هر که مخالفت کرد و نه گفت، در آن ماه اعدام شد. سه نفر از اعضای خانواده من نیز اعدام شدند. خواهر دیگر همسرم در سال ۱۳۶۲ در تماس تلفنی با یکی از دوستان خانوادگی که گفته بود نمی‌تواند به‌خاطر خانواده و بچه‌هایش در تظاهرات شرکت کند، اما می‌تواند درِ خانه را برای کسانی که در تهاجم به تظاهرات فرار می‌کنند باز بگذارد و پناه دهد. طی اینچنین گفتگویی، وی دستگیر شد، و از خانه خودش، زمانی که شوهرش سر کار بود و بچه‌هایش در مدرسه بودند ربوده شد و سه روز بعد جسد او را تحویل دادند. این یک مثال کوچک بود. ما خانواده‌هایی داریم که اعضای بیشتری از خانواده‌شان را از دست داده‌اند، فقط به این دلیل که به آخوندها و به حکومت ظالم نه گفتند.

 

‌امیرحسین پورمهدی- دانشجوی مهندسی زیست پزشکی

امیرحسین پورمهدی دانشجوی مهندسی زیست پزشکی ابتدا به وضعیت فقر و تنگدستی که دامنگیر جوانان در ایران بر اثر سیاست‌های ارتجاعی رژیم آخوندی به‌وجود آمده پرداخت و سپس بر نقش مؤثر دانشجویان در قیام علیه ستم و دیکتاتوری تأکید کرد و گفت این وظیفه ما است که صدای مردم ایران در سراسر جهان باشیم.

 

رزا زارعی دانشجوی روابط بین‌الملل دانشگاه سیتی لندن

رزا زارعی دانشجوی روابط بین‌الملل دانشگاه سیتی لندن ضمن اشاره به وحشیگریهای رژیم علیه دانشجویان و دانش‌آموزان دختر در ایران تأکید کرد:

من به‌عنوان یک دانشجو، احساس مسئولیت زیادی می‌کنم تا در کنار دانشجویان و مردم شجاع ایران بایستم زیرا آنها هم‌چنان برای حقوق و آزادیهای خود شجاعانه مبارزه می‌کنند. به همین دلیل است که از اعضای محترم هر دو مجلس می‌خواهم که در کنار کانون‌های شورشی ایران بایستند، که اکثراً دانشجویان و فعالان جوانی هستند که جان خود را به خطر انداختند و برای افشا اعمال خشونت‌آمیز مختلف و نقض حقوق‌بشر توسط رژیم علیه مردم ایران تلاش کردند.

در پایان می‌خواهم بگویم که به درستی تمرکز زیادی بر روی پیگرد قانونی سپاه پاسداران وجود داشته است و این کار باید انجام شود. اما مردم ایران نیز نیاز دارند تا حق مقاومت آنها در برابر رژیم و برای به‌دست آوردن آزادی به‌رسمیت شناخته شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/19dc5a47-d0be-4a1a-934d-872fd66d9014"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات