728 x 90

تحولات در جنگ ایران و آمریکا بعد از بی‌نتیجه ماندن مذاکرات صلح، تلاشها و مواضع اروپایی برای این بحران

 تنگه هرمز، آبراه استراتژیک بین ایران و عمان که خلیج‌فارس را به دریای عرب متصل می‌کند
تنگه هرمز، آبراه استراتژیک بین ایران و عمان که خلیج‌فارس را به دریای عرب متصل می‌کند

تحولات در جنگ ایران و آمریکا بعد از بی نتیجه ماندن مذاکرات صلح، تلاشها و مواضع اروپایی برای این بحران

در واشنگتن، تاد بلانش اعلام کرد وزارت دادگستری آمریکا «هر فرد یا نهادی را که در خرید و فروش نفت تحریم‌شده ایران نقش داشته باشد، به‌شدت تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد». او هم‌چنین تأکید کرد این وزارتخانه از سیاست‌های دولت و فرماندهی کل قوا در آمریکا حمایت کامل می‌کند.

در اروپا، امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه از برنامه‌ریزی برای برگزاری یک کنفرانس مشترک با انگلستان خبر داد. هدف این نشست، تشکیل یک مأموریت چندملیتی «با ماهیت مسالمت‌آمیز و دفاعی» عنوان شده که به‌گفته او برای «بازگرداندن آزادی دریانوردی در تنگه هرمز» طراحی می‌شود. وی هم‌چنین مجموعه‌یی از محورهای مورد نظر غرب از جمله برنامه هسته‌یی و موشکی ایران و نقش منطقه‌یی تهران را از موضوعات مورد بحث دانست.

در همین حال، کی‌یر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد کشورش نه قصد ورود به جنگ با رژیم ایران را دارد و نه در طرح انسداد یا عملیات نظامی در تنگه هرمز مشارکت خواهد کرد. او در عین‌حال بر ضرورت «باز نگه‌داشتن کامل مسیر کشتیرانی در تنگه هرمز» تأکید کرد.

در واکنش‌های سرکردگان رژیم ، پاسدار قالیباف رئیس مجلس رژیم در پیامی کنایه‌آمیز به تهدیدهای مربوط به محاصره دریایی، نسبت به پیامدهای احتمالی آن هشدار داد. و نوشت: از قیمت فعلی بنزین لذت ببرید. با آنچه به نام «محاصره» گفته می شود،‌ به زودی دلتان برای بنزین ۴تا ۵ دلاری تنگ خواهد شد.

هم‌چنین  پزشکیان اعلام کرد در صورت کنار گذاشتن «رویکردهای تمامیت‌خواهانه» از سوی آمریکا، امکان یافتن مسیرهای توافق و حل و فصل اختلافات وجود دارد. او در عین‌حال از تیم مذاکره‌کننده به ویژه قالیباف نیز قدردانی کرد.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b3cb9f7d-da4f-46b5-84d1-40e6bceb1fe9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات