گزارشهای دریافتی از هزاران حوزه اخذ رأی در ۳۱استان کشور، حاکی از تحریم فراگیر و بیاعتنایی کامل مردم ایران به خیمهشببازی انتخابات بود بهنحوی که سرکردگان رژیم در رقمسازی و اعلام آمارهای مجعول و ساختگی دچار تناقضگویی و سردرگمی شدند. آخوند علوی، وزیر اطلاعات رژیم، که ۹ساعت بعد از شروع رأیگیری از ستاد انتخابات بازدید میکرد، گفت: «امیدوارم با حضور مردم در ساعات آخر رأیگیری، آمار شرکتکنندگان به نرم قابل قبولی برسد».
جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات رژیم، تعداد شرکتکنندگان را تا ساعت ۳بعدازظهر یعنی ۷ساعت پس از شروع رأیگیری با چند برابر کردن، ۱۱میلیون یعنی ۱۹درصد دارندگان حق رأی اعلام کرد. استانداری تهران در اواسط روز تعداد شرکتکنندگان در استان تهران را ۵۰۰هزار یعنی ۵درصد واجدان حق رأی اعلام کرده بود. بعدازظهر امروز وقتی از استاندار تهران در مورد میزان شرکتکنندگان سؤال شد، پاسخ داد میزان شرکتکنندگان بهطور سراسری و فقط توسط وزیر کشور و فردا اعلام خواهد شد.
ساعت ۱۸ حسین سیستانی، فرماندار اصفهان شمار شرکتکنندگان در انتخابات این شهر را ۳۲۰هزار، یعنی حدود ۲۰درصد، اعلام کرد. بسیاری از حوزهها در گزارشهای خود به وزارت کشور اعلام کردند میزان مشارکت کمتر از نصف ۱۳۹۴ است و اکثریت قریب به اتفاق جوانان مشارکت نکردهاند.
از سوی دیگر صحنههای تلویزیون رژیم از شعبههای اخذ رأی بهخوبی مبین کسادی بازار انتخابات بود و برای لاپوشانی این تحریم روی حوزههایی متمرکز بود که برای بازدید خبرنگاران خارجی در نظر گرفته شده بودند. اما معدود خبرنگاران خارجی که به همین مراکز از قبل ترتیب داده شده و «پر رونق» برده شده بودند، میزان مشارکت را کمتر از گذشته توصیف کردند. فیلمهای یک تلویزیون خارجی از حسینیه ارشاد که همواره برای خبرنگاران خارجی آرایش داده میشود، نشان میداد که در عرض یک ساعت در این شعبه فقط ۳۳نفر رأی دادند.
در بسیاری از شهرها پاسداران از عکسبرداری و فیلم گرفتن از حوزههای رأی جلوگیری میکردند تا خالی بودن آنها را پنهان کنند. در بسیاری از شعبهها بسیجیان و پاسداران علناً دو یا سه بار رأی میدادند. خرید رأی در حوزهها یک امر کاملاً رایج و عادی بود. قیمت هر رأی بین ۵۰هزار تا ۴۰۰هزار تومان متغیر بود.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
دوم اسفند ۳۹۸(۲۱فوریه ۲۰۲۰)