بیانیه نزدیک به 200 نماینده پارلمان اروپا
شامل۲نایب رئیس پارلمان
و شماری از رؤسا و نایب رئیسان کمیسیونها
و هیأتها و گروههای پارلمانی
و 6 وزیر پیشین کشورهای اروپایی
در حمایت از قیام مردم ایران برای تغییر دموکراتیک
فراخوان به سازمان ملل برای تشکیل هیأت حقیقت یاب
بررسی وضعیت زندانها و زندانیان سیاسی و دستگیر شدگان قیام
و قتل آنها در زیر شکنجه
ژرارد دپره رئیس گروه دوستان ایران آزاد:
مردم ایران بهخصوص نسل جوان و زنان، روشن ساختهاند
که از حکومت بنیادگرایی اسلامی خسته شدهاند
و خواهان تغییر رژیم هستند
ما از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل میخواهیم
تا یک هیأت حقیقتیاب برای بررسی وضعیت زندانهای ایران
و زندانیان سیاسی، بهویژه برای افرادی که در طول قیام اخیر دستگیر
و افرادی که در حین بازداشت فوت کردند را تشکیل بدهد
نزدیک به 200نماینده پارلمان اروپا از دولتهای اروپایی خواستند
هر گونه گسترش روابط با رژیم ایران
را باید به بهبود روشن حقوق بشر، حقوق زنان
و توقف اعدامها مشروط کنند
پیام ژرارد دوپره
رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا
درباره حمایت نزدیک به 200نماینده پارلمان اروپا
از قیام مردم ایران برای تغییر دموکراتیک
من بسیار خوشحالم اعلام کنم که همراه با بسیاری از همکارانم در پارلمان اروپا، ما بیانیه مشترکی را در حمایت از قیام های اخیر در ایران برای یک تغییر دموکراتیک امضا کردهایم. حدود ۲۰۰نماینده پارلمان اروپا از تمامی گروههای سیاسی شامل چندین نایب رئیس پارلمان و روسای کمیسیون ها و هیئتها در پارلمان اروپا این بیانیه را امضا کردهاند.
مردم ایران بهخصوص نسل جوان و زنان، روشن ساختهاند که از حکومت بنیادگرایی اسلامی خسته شدهاند و خواهان تغییر رژیم میباشند.
بسیاری از رهبران ارشد و مقامات رژیم، درباره نقش سازمان مجاهدین و مقاومت ایران تحت رهبری خانم مریم رجوی در قیام های اخیر مکررا سخن گفتهاند.
ما قویاً معتقد هستیم که حقوق بشر در ایران نمیتواند به بهانه ملاحظات سیاسی، تجارت یا توافق اتمی به معامله یا حاشیه گذاشته شود.
ما در انتظار و به امید این هستیم که این سال نو (ایرانی) یک بهار آزادی و دموکراسی را برای مردم ایران به ارمغان بیاورد.
نوروز همگی شما مبارک باد.
در آستانه نوروز 1397، نزدیک به 200 تن از نمایندگان پارلمان اروپا شامل دو نایب رئیس پارلمان اروپا و شماری از روسا و نایب رئیسان کمیسیونها و هیاتها و گروههای پارلمانی و همچنین 6تن از وزرای پیشین از کشورهای مختلف در یک بیانیه مشترک، حمایت خود را از قیام مردم ایران برای تغییر دموکراتیک اعلام و نقض گسترده حقوق بشر و اعدامهای فزاینده در ایران را محکوم کردند و از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار تشکیل هیأت حقیقتیاب برای بررسی زندانهای رژیم، وضعیت زندانیان سیاسی بهویژه دستگیر شدگان قیام و کسانی که در زیر شکنجه دژخیمان رژیم در زندانها کشته شدهاند گردیدند.
متن این بیانیه از این قرار است:
بیانیه مشترک نمایندگان پارلمان اروپا- مارس ۲۰۱۸
از قیام مردم ایران برای تغییر دموکراتیک حمایت کنید
ما عمیقاً نگران سرکوب اعتراضات ضددولتی در ایران هستیم که در تاریخ 28دسامبر 2017 آغاز شد. واکنش "جمهوری اسلامی" خشونتآمیز بوده است. دهها نفر در خیابانها کشته شدند و حداقل 13نفر تحت شکنجه جانباختهاند. سازمان عفو بینالملل خواستار تحقیق در مورد کشته شدگان در بازداشت شد. رئیس سازمان زندانهای رژیم ایران دستگیری 5000معترض را تأیید کرده است.
وضعیت حقوق بشر پس از اعتراضات اخیر بدتر شده است. رژیم ایران همچنان بالاترین تعداد اعدامها در سرتاسر جهان را نسبت به تعداد جمعیت این کشور انجام میدهد.
مردم ایران، بهویژه نسل جوان، روشن کردهاند که آنها از حکومت بنیادگرای اسلامی خسته شدهاند و تغییر دموکراتیک میخواهند. بسیاری شعار دادند: "مرگ بر دیکتاتور"، "مرگ بر خامنهای" و "مرگ بر روحانی." زنان نقش فعالی در تظاهرات ایفا کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز دو ژانویه، روحانی با رئیسجمهور ماکرون یک تماس تلفنی گرفت و از او خواست تا علیه اپوزیسیون ایران مستقر در پاریس که آنها را به شکل دادن اعتراضات اخیر متهم میکرد اقداماتی انجام دهد. روز ۹ژانویه علی خامنهای، ولیفقیه رژیم، گفت که مجاهدین خلق، قیام را سازماندهی کرده و بهطور ضمنی معترضان را به اعدام تهدید کرد. یکی از مقامات قضایی بهطور علنی خواستار اعدام تظاهر کنندگان بهخاطر محاربه با خدا شده است.
ما استفاده از زور علیه اعتراض کنندگان بیدفاع را محکوم میکنیم و از اتحادیه اروپا و دولتهای اروپایی میخواهیم تا اقدامات مؤثر و تصمیمات لازمالاجرا اتخاذ بکنند تا رژیم را به آزاد کردن زندانیان قیام، حمایت از آزادی بیان و تشکل، پایان دادن به سرکوب زنان و بهخصوص به لغو حجاب اجباری برای زنان وادار بکند.
ما از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل میخواهیم تا یک هیأت حقیقتیاب برای بررسی وضعیت زندانهای ایران و زندانیان سیاسی، بهویژه برای افرادی که در طول قیام اخیر دستگیر و افرادی که در حین بازداشت فوت کردند را تشکیل بدهد.
اتحادیه اروپا باید عمل کند. سکوت مقامات اتحادیه اروپا غیرقابل قبول است.
حقوق بشر و حقوق زنان در ایران نمیتوانند به بهانه ملاحظات سیاسی، تجارت یا توافق هستهیی به معامله گذاشته شده یا به حاشیه رانده بشوند. هر گونه گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با رژیم ایران باید به بهبود واضح در زمینه حقوق بشر، حقوق زنان و توقف اعدامها مشروط بشود.