وزارت دفاع آمریکا در بازبینی دفاع موشکی سال ۲۰۱۹ درباره رژیم ایران از جمله گزارش داد رژیم ایران نفوذ آمریکا در خاورمیانه را بهعنوان مانع اصلی برای هدف خود مبنی بر تبدیل شدن به قدرت مسلط در منطقه میبیند، هدفی که رژیم ایران از طریق بکارگیری تروریسم، زور و نیروی مسلح برای بیثبات کردن و حمله به همسایگانش پیگیری میکند.
یکی از ابزارهای اصلی رژیم ایران زرادخانه موشکی آن است. کنگره دستور داده است که در آخر سال ۲۰۲۰ وزارت دفاع یک رادار دوربرد یا قابلیت رهگیری مناسب دیگر بهینه شده برای دفاع علیه موشکهای رژیم ایران بکار خواهد گرفت.
راهبرد جدید ضد موشکی آمریکا شامل اتخاذ تدابیری برای حفاظت از این کشور و تدابیر پنتاگون برای گسترش فناوریهای دفاعی در فضا و استفاده از سامانههایی است که بتواند سریعتر موشکها و سایر تهدیدات علیه آمریکا و متحدانش را رهگیری و شناسایی و نابود کند.
در این چارچوب آمریکا قصد دارد حسگرهای پیشرفتهای را در فضا مستقر و نصب کند که موشکهای دشمن را سریعتر رهگیری و شناسایی کند.
کنگره آمریکا نیز پنتاگون را تشویق کرده است تا در راستای همین رویکرد حرکت کند و تدابیر و اقدامات لازم برای تحکیم سامانههای ضد موشکی در سراسر جهان را اتخاذ نماید.
از جمله اقداماتی که پنتاگون برای تقویت توانمندی ضد موشکی مد نظر قرار داده است، استفاده از پهپادهای مسلح به لیزر است.
در چند سال گذشته رژیم ایران برد سامانههای موشک بالستیک خود را افزایش داده است و ممکن است دنبال مستقر کردن یک موشک بالستیک قارهپیمای عملیاتی باشد.
بازبینی دفاع موشکی سال ۲۰۱۹ یک رویکرد جامع و لایه به لایه ارائهٔ میدهد بهمنظور اینکه از حملات موشکی دشمن جلوگیری و آن را به شکست بکشاند.
این کار را با ترکیبی از بازدارندگی، دفاع موشکی عامل و غیرعامل و عملیاتهای تهاجمی برای از بین بردن موشکهای تهاجمی پیش از پرتاب انجام میدهد.
رژیم ایران به ساختن موشکهای پیچیدهتر با دقت، برد و قدرت کشندگی بالاتر ادامه میدهد. این کشور طیفی از سامانههای موشک بالستیک کوتاه و میانبرد بهطور فزایندهای دقیقتر با قابلیت تهدید کردن نیروهای آمریکایی اعزام شده، متحدان و شرکا را مستقر میکند.
سامانههای میانبرد رژیم ایران میتواند اهدافی از ارو پای شرقی تا جنوب آسیا را مورد تهدید قرار بدهد و رژیم ایران سامانههای موشکی به سازمانهای تروریستی داده است که آنها هم به نوبهٔ خود موشکهای تأمین شده توسط رژیم ایران را علیه متحدان و شرکای خاورمیانهای آمریکا بکار گرفتهاند.
رژیم ایران همچنین یک موشک بالستیک کوتاه برد با نقش ضد کشتی را شلیک آزمایشی کرد که میتواند شناورهای نیروی دریایی آمریکا و متحدان در خلیجفارس و تنگه هرمز را تهدید کند. رژیم ایران موشک کروز زمین به زمین را به نمایش گذاشته است که مدعی است بردی بالغ بر ۲۰۰۰کیلومتر دارد.
سامانه پدافند موشکی رهگیر زمینی طراحی شده تا علیه تهدید موجود و بالقوه موشک بالستیک قارهپیما از جانب کشورهایی مانند کره شمالی و ایران دفاع کند ولی در وقوع جنگ در حد امکان در برابر حمله موشک بالستیک به سرزمین آمریکا از هر منشأیی دفاع خواهد کرد.
پیشرفتها و سرمایهگذاریهای کشورهای یاغی مانند ایران و کره شمالی در سامانههای موشک تهاجمی با پتانسیل حمله به کشور آمریکا نگرانی زیادی بر میانگیزند. رژیم ایران بواسطه برنامه موشک ماهوارهبر خود بنیاد تکنیکی کوتاه کردن زمان دستیابی به قابلیت موشک بالستیک قارهپیما را گذاشته است.
علاوه بر این، آرزوی رژیم ایران برای مقابله استراتژیک با ایالات متحده ممکن است این کشور را به مستقر کردن موشک بالستیک قارهپیما بکشاند و پیشرفت در برنامه فضایی آن میتواند مسیر به دستیابی به موشک بالستیک قارهپیما را کوتاه کند زیرا موشکهای ماهوارهبر از تکنولوژی اساساً مشابه استفاده میکنند.
رژیم ایران بزرگترین نیروی موشک بالستیک در خاورمیانه را در اختیار دارد و به توسعه و مستقر کردن طیف گستردهای از قابلیتهای موشکی از جمله توسعه تکنولوژیها برای بکارگیری در موشکهای قارهپیما با توانایی تهدید کردن ایالات متحده ادامه میدهد. در ماه ژوئیه ۲۰۱۷، رژیم ایران موشک ماهوارهبر سیمرغ را پرتاب کرد که میتواند به این رژیم برای دستیابی به برد موشکهای بالستیک قارهپیما کمک کند.
مدیر اطلاعات ملی دانیل کوستا در برآورد تهدیدات جهانی سال ۲۰۱۸، ”تمایل تهران مبنی بر ایستادن در مقابل قدرت ایالات متحده ممکن است آن را به مستقر کردن یک موشک بالستیک قارهپیما بکشاند. پیشرفت در برنامه فضایی ایران مانند پرتاب موشک ماهوارهبر سیمرغ در ژوئیه ۲۰۱۷ میتواند مسیر دستیابی به موشک بالستیک قارهپیما را کوتاه کند زیرا موشکهای ماهوارهبر از تکنولوژیهای مشابهای استفاده میکنند.“
رژیم ایران در حال شتاب بخشیدن به تلاشها برای مستقر کردن موشکها با توانایی در معرض تهدید قرار دادن نیروهای اعزام شده آمریکا، متحدان و شرکا است. این کشور ساختن موشکهای پیچیدهتر با دقت، برد و قدرت کشندگی بیشتر را ادامه میدهد.
رژیم ایران در حال افزایش دادن توان موشک بالستیک خود با موشکهای بالستیک کوتاه برد و میانبرد نسل بعدی میباشد.
این رژیم طیفی از سامانههای موشک بالستیک کوتاه برد و میانبرد با دقت بیشتر از جمله فاتح ۱۱۰ از نوع موشک بالستیک کوتاه برد و شهاب سه از نوع موشک بالستیک میانبرد را مستقر میکند. در آخر سال ۲۰۱۵، رژیم ایران اعلام کرد که موشک عماد که یک موشک بالستیک میانبرد هدایتشونده جدید است را بهصورت موفقیتآمیزی شلیک آزمایشی کرده است. سامانههای میانبرد رژیم ایران میتواند اهدافی از ارو پای شرقی تا جنوب آسیا را تهدید کند. این کشور همچنین موشک بالستیک فاتح ۱۱۰ با کارایی ضد کشتی که میتواند شناورهای نیروی دریایی آمریکا و متحدان در خلیجفارس و تنگه هرمز را تهدید کند، را آزمایش کرده است.
رژیم ایران موشک کروز زمین به زمین سومار را نیز در اختیار دارد که میتواند منافع آمریکا، متحدان و شرکا در منطقه را هدف قرار بدهد.
رژیم ایران ادعا میکند که سومار برد ۲۰۰۰کیلومتری دارد. احتمال دارد که این رژیم شیوههای پرتاب جایگزین برای این موشک بسازد از جمله با هواپیما یا از روی کشتی.
روسیه در سال ۲۰۱۶، ۱۶سامانه موشکی اس ۳۰۰به ایران منتقل کرد که هر کدام مسلح به چهار موشک رهگیر بودند. رژیم ایران همچنین در حال ساخت سامانه دفاع موشکی خودش باور ۳۷۳ است تا قابلیت دفاع موشکی بیشتری در اختیار داشته باشد....
رژیم ایران مانند کره شمالی هم در حال تکثیر تکنولوژی موشک تهاجمی خود میباشد که تهدیدات افزودهای برای آمریکا، متحدان و شرکا ایجاد میکند. گزارشات سازمان ملل موارد مکرر فعالیت انتقال تسلیحات و موشک بالستیک رژیم ایران در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد را تشریح میکند.
رژیم ایران استفاده بسیار زیادی از شبکههای قاچاق که هم توسط نیروهای امنیتی و هم نیروهای نیابتی مدیریت میشوند، کرده است بهمنظور اینکه سامانههای پرتاب موشک پیشرفته در اختیار مزدورانش قرار بدهد.
رژیم ایران راکتها و موشکهای بالستیک هدایتشونده از جمله موشکهای بالستیک کوتاه برد و میانبرد به حزبالله در لبنان و سوریه و به حوثیها در یمن رسانده است. حوثیها بیش از صد موشک به عربستان سعودی شلیک کردهاند. شبکه در حال ظهور تکثیر موشکی ایران تهدیدی روزافزون برای نیروهای آمریکایی، متحدان و شرکا در خاورمیانه و فراتر از آن ایجاد میکند.