بلگا – خبرگزاری بلژیک
فراخوان بیش از ۱۰۰رئیسجمهور و نخستوزیر پیشینبهقرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی
۱۰۷تن از رهبران از ۴۵کشور جهان از جامعهٔ بینالمللی خواستند
سران جمهوری اسلامی را بهخاطر جنایاتشان مورد حسابرسی قرار دهند
امضاکنندگان همچنین از برنامهٔ ۱۰مادهیی شورای ملی مقاومت ایران حمایت میکنند
که هدف آن انتخابات آزاد، برابری زنان و مردان، لغو مجازات اعدام
و جدایی دین و دولت است
بلگا – خبرگزاری بلژیک – ۲خرداد۱۴۰۲
(بیش از) صد رئیسجمهور و نخستوزیر پیشین خواهان آن شدند که سپاه پاسداران یک سازمان تروریستی محسوب و تحریم شود.
فراخوان بهقرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی.
آنها در یک نامهٔ سرگشاده، نوشتند: «دههها سکوت و بیعملی آشکار جامعهٔ بینالمللی بهفرهنگ مصونیت از مجازات در ایران کمک کرده است». ۱۰۷تن از رهبران از ۴۵کشور جهان از جامعهٔ بینالمللی خواستند «سران جمهوری اسلامی را بهخاطر جنایاتشان مورد حسابرسی قرار دهند». علت مستقیم (این فراخوان)، اعدامهای متعدد اخیر مخالفان توسط رژیم تهران است.
رهبران پیشین در نامهیی بهرهبران اتحادیهٔ اروپا، کانادا، انگلستان و ایالاتمتحده گفتند: «ما شما را ترغیب میکنیم که در همبستگی با مردم ایران درخواست آنها برای یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت و دموکراتیک بایستید که در آن هیچ فردی نسبت بهدیگران امتیازی نداشته باشد. مردم ایران بهروشنی در شعارهایشان نشان دادهاند که هر نوع دیکتاتوری را رد میکنند».
امضاکنندگان همچنین از برنامهٔ ۱۰مادهیی شورای ملی مقاومت ایران حمایت میکنند که هدف آن انتخابات آزاد، برابری زنان و مردان، لغو مجازات اعدام و جدایی دین و دولت است. امضای گی ورهوفستات و ایو لوترم نیز در این نامه بهچشم میخورد که سرکوب قیام مردمی در ایران را نیز محکوم میکند. امضاکنندگان جنگافروزی رژیم ایران در خاورمیانه و اروپا، از جمله تهیهٔ پهپاد برای حمایت از جنگ علیه اوکراین را محکوم کردند.
بلگا (منتشر شده در لالیبر): ۲خرداد
آنسا – خبرگزاری ایتالیا
فراخوان بیش از ۱۰۰تن از رهبران جهان به حمایت از اعتراضات در ایران
این رهبران گفتند برنامهٔ ۱۰مادهیی برای آینده ایران که توسط مریم رجوی رئیسجمهور منتخب ائتلاف دموکراتیک شورای ملی مقاومت ارائه شده شایستهٔ حمایت بینالمللی است
خبرگزاری آنسا - بروکسل -۲خرداد - جامعهٔ جهانی «باید از تظاهر کنندگان ایرانی بهنفع دموکراسی حمایت کند» و سپاه پاسداران را در لیست سیاه قرار دهد. این چیزی است که بیش از ۱۰۰تن از رهبران جهان شامل رومانو پرودی، جولیانو آماتو و ماتئو رنتزی بهنمایندگی از ۴۵کشور در یک ابتکار بینالمللی جدید اعلام کردند.
این فراخوان چند روز پس از اعدام ۳معترض توسط رژیم در یک نامهٔ جمعی بهرهبران قدرتهای جهانی اعلام شد.
در نامهٔ مشترک ۱۰۷تن از سران پیشین دولتها، از رهبران کانادا، اتحادیهٔ اروپا، انگلستان و ایالاتمتحده خواسته شده است که «سران جمهوری اسلامی را بهخاطر جنایاتشان مورد حسابرسی قرار بدهند». این این رهبران گفتند که برنامهٔ ۱۰مادهیی برای آینده ایران که توسط مریم رجوی رئیسجمهور منتخب ائتلاف دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران ارائه شده، شایستهٔ حمایت بینالمللی است. امضاکنندگان همچنین جنگافروزی رژیم ایران در خاورمیانه و اروپا، از جمله تهیهٔ پهپاد برای کمک بهجنگ علیه اوکراین و تلاشهای تروریستی و حملات سایبری این حکومت در آلبانی را محکوم کردند.
سایت او.ار.اف - تلویزیون سراسری اتریش
بیش از ۱۰۰تن از رهبران پیشین از رهبران اتحادیهٔ اروپا، ایالاتمتحده انگلستان و کانادا خواستند که سران رژیم ایران را بهخاطر نقض حقوق بشر مورد حسابرسی قرار بدهند
در این نامه آمده است ما از ملتهای شما میخواهیم در تلاش برای تغییر در کنار مردم ایران بایستند و گامهای قاطعی را علیه رژیم حاکم بردارند که شامل قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سیاه و حسابرسی از مقامات رژیم بهخاطر جنایاتشان علیه بشریت است
سایت او.ار.اف- تلویزیون سراسری اتریش– ۲خرداد۱۴۰۲
رهبران پیشین دولتها: سران (رژیم) ایران را مورد حسابرسی قرار دهید.
بیش از صد تن از رهبران پیشین از رهبران اتحادیهٔ اروپا، ایالاتمتحده، انگلستان و کانادا خواستند که سران (رژیم) ایران را بهخاطر نقض حقوقبشر مورد حسابرسی قرار بدهند.
این نامه که توسط ۱۰۷شخصیت امضا شده است، شامل امضای هاینز فیشر، رئیسجمهور پیشین فدرال و آلفرد گوسنبائر صدراعظم پیشین (اتریش) است (در این نامه آمده است که). دههها سکوت و انفعال به «فرهنگ مصونیت از مجازات در ایران» دامن زده است».
در این نامه خطاب بهجو بایدن رئیسجمهور آمریکا، شارل میشل رئیس شورای اتحادیهٔ اروپا، ریشی سوناک نخستوزیر انگلستان و جاستین ترودو نخستوزیر کانادا، آمده است: «ما از ملتهای شما میخواهیم در تلاش برای تغییر در کنار مردم ایران بایستند و گامهای قاطعی را علیه رژیم حاکم بردارند. این شامل قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سیاه و حسابرسی از مقامات رژیم بهخاطر جنایاتشان علیه بشریت است».
امضا کنندگان از جمله عبارتند از دو رئیس پیشین کمیسیون اتحادیهٔ اروپا، ژان کلود یونکر و رومانو پرودی، رئیسجمهور پیشین لهستان و برندهٔ جایزه صلح نوبل لخ والسا، نخستوزیر پیشین انگلستان لیز تراس و نخستوزیر پیشین اوکراین یولیا تیموشنکو. رونوشت این نامه همچنین برای سران کشورهای اتحادیهٔ اروپا ارسال شده است.
«جامعهٔ بینالمللی مسئولیت دارد»
در این نامه آمده است که از سپتامبر۲۰۲۲، شهریور ۱۴۰۱جهان شاهد یک خیزش گستردهٔ مردمی در ایران با خواست آزادی و دموکراسی بوده است. طبق گزارشها، حدود ۷۵۰تظاهر کننده کشته و ۳۰۰۰۰نفر دستگیر شدهاند.
در این نامه (همچنین) آمده است: «در حالیکه هر تغییری باید توسط مردم ایران صورت بگیرد، جامعهٔ بینالمللی مسئولیت حمایت از حقوق انسانی آنها را دارد». دهها هزار معترض و زندانی سیاسی از دههٔ ۱۹۸۰ در ایران اعدام شدهاند. «ما معتقدیم زمان آن فرا رسیده است که سران جمهوری اسلامی بهخاطر جنایاتشان، مورد حسابرسی قرار گیرند».