728 x 90

اجلاس عمومی پارلمان اروپا در مورد افزایش سرکوب علیه اعتراضات در ایران

اجلاس عمومی پارلمان اروپا
اجلاس عمومی پارلمان اروپا

پارلمان اروپا نشست ویژه‌یی درباره اعتراضات ایران روز سه‌شنبه ۲آذر برگزار کرد، این نشست در حالی برگزار شد که به‌تازگی اتحادیه اروپا تحریم‌های دیگری را در واکنش به سرکوب اعتراضات ایران علیه جمهوری اسلامی وضع کرده، پارلمان اروپا طی نشستی وضعیت کنونی ایران را بررسی کرد.

در این نشست الیویه وارهلی، کمیسر امور همسایگی و گسترش اتحادیه اروپا،به نمایندگی از جوزپ بورل با اشاره به «استفاده نامناسب از زور علیه معترضان» از سوی نیروهای امنیتی رژیم ایران، از این‌که مقام‌های تهران هنوز آمار دقیق کشته یا دستگیر شدگان اعتراضات را اعلام نکرده‌اند، انتقاد کرد.

مقام‌های رژیم ایران هم‌چون سرکوب اعتراضات گذشته از ارائه آمار درباره میزان قربانیان سرکوب خودداری می‌کنند و سازمانهای حقوق‌بشری تعداد کشته‌شدگان اعتراضات جاری ایران را بیش از چهارصد نفر اعلام کرده‌اند.

الیویه وارهلی کمیسر امور همسایگی و گسترش اتحادیه اروپا گفت:

ما شاهد زنان و مردان شجاع ایران بودیم که برای ابراز خشم‌شان به خیابان‌ها آمده‌اند. زنان به‌عنوان محرک اصلی جنبش‌های اعتراضی سراسری ظاهر شده‌اند و خواهان برخورداری کامل از حقوق اساسی برای همه ایرانیان هستند. به‌رغم درخواستهای مکرر ما از نیروهای امنیتی ایران برای خویشتنداری، استفاده از زور نامتناسب علیه معترضان ادامه دارد. هنوز هیچ شفافیتی از سوی رژیم ایران در مورد تعداد افرادی که در جریان اعتراضات کشته یا دستگیر شده‌اند وجود ندارد. این غیرقابل قبول است. مسئولان مرگ مهسا امینی و همه عاملان خشونت در تظاهرات مسالمت‌آمیز بعدی باید پاسخگو باشند. درخواست‌های اخیر مقامات و قانون‌گذاران ایرانی برای اجرای حکم اعدام برای معترضان، نگرانی شدیدی را برانگیخته است. مجازات اعدام در همه موارد، نفی غیرقابل قبول کرامت و تمامیت انسانی است. اتحادیه اروپا حامی سرسخت لغو جهانی آن است. ما از گزارشهایی مبنی بر این‌که برخی از معترضان تاکنون احکام سنگینی از جمله اعدام دریافت کرده‌اند و یا محکوم خواهند شد، وحشت‌زده شده‌ایم. اتحادیه اروپا سکوت پیشه نخواهد کرد. ما به پاسخ ما ادامه می‌دهیم و نگرانیهای خود را در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران از جمله با دولت ایران در همه سطوح مطرح خواهیم کرد. این بحث فرصتی به موقع برای ثبت واکنش سریع اتحادیه اروپا و تأمل در مورد مسیر آینده است. در بیست و پنجم سپتامبر، جوزف بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا، بیانیه‌یی قوی به‌نمایندگی از بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا صادر کرد و بلافاصله پس از اجلاس شورای وزیران خارجه در هفدهم اکتبر و چهاردهم نوامبر، شورا چهل فرد و هفت نهاد را. به فهرست افرادی که در چارچوب رژیم تحریم‌های حقوق بشردوستانه ایران مشمول اقدامات محدودکننده اتحادیه اروپا می‌شوند، اضافه کرد... .

اجازه دهید تأکید کنم که اقدامات تلافی‌جویانه ایران، از جمله در مورد اعضای پارلمان، به‌عنوان تلاشی برای تحریم نهادهای دمکراتیک و اصول اصلی ما غیرقابل قبول است. اقدامات ایران صرفاً با انگیزه سیاسی است و ما آن را رد می‌کنیم. نماینده عالی بورل این پیام را به طرف حسابهای خود در ایران رسانده و سخنگوی وی علناً آن را تکرار کرده است.

اعضای محترم،

اتحادیه اروپا از تشکیل جلسه ویژه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در ژنو برای رسیدگی به وضعیت رو به وخامت حقوق‌بشر در ایران استقبال می‌کند. تقویت حسابرسی در مورد نقض حقوق‌بشر در سراسر جهان هسته اصلی اقدامات سیاست خارجی اتحادیه اروپا است. از شما بسیار متشکرم.

 

دیوید مک الیستر، از حزب مردم اروپا و رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا: کمیسر وارهلی همین الآن وضعیت در ایران را تشریح کرد و چیزی نمی‌توان به آن اضافه کرد. این رژیم سرکوب را برای ماندن در قدرت استفاده می‌کند. ولی با توجه به این تحول که کمیسر وارهلی تشریح کرد، به نظر من اتحادیه اروپا باید سیاست خود در قبال ایران را سرانجام مجدد بررسی کند و فشار بر این رژیم را باز هم افزایش بدهد. همکاران گرامی، ایران هم‌اکنون احتمالاً در برابر بزرگترین تغییر سیاسی و اجتماعی از سال۱۹۷۹ قرار دارد. هم‌اکنون وضعیتی وجود دارد که بهبود سیستماتیک برای وضعیت زنان و یک تغییر اجتماعی در جهت آزادی و دمکراسی بیشتر محقق شود. ولی در این مسیر نیاز به اتحادیه اروپایی دارد که مصمم باشد و قویاً اقدام کند. آقای کمیسر من از شما درخواست می‌کنم، ما به‌عنوان اتحادیه اروپا باید از جنبش اعتراضی و جامعه مدنی در ایران قویتر حمایت کنیم. تحریم‌های اتحادیه اروپا باید بر همه افراد و نهادهایی که در سرکوب اعتراضات کنونی مشارکت دارند، گسترش یابد. و سپاه پاسداران باید در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار داده شوند.

 

تونیتو پیتسولا در سخنان خود گفت: پس از فاجعه هولناک مهسا امینی بیست و دو ساله، پیوسته شاهد اقدامات غیرانسانی در رژیم ایران هستیم. ایران در تلاش است تا حق پایه‌یی اعتراض را به وحشیانه‌ترین شکل از جمله با صدور احکام اعدام سرکوب کند. بیش از چهارصد معترض کشته و حدود هفده‌هزار نفر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده‌اند. اخباری که از ایران می‌رسد بسیار ناراحت‌کننده است و متأسفانه آسیب پذیرترین افراد نیز از وحشیگریها در امان نیستند. این‌که حدود پنجاه کودک تاکنون کشته شده‌اند وحشت‌آور است و نشان‌دهنده وحشی‌گری این رژیم است. دیروز نیز شاهد حضور باز یکنان فوتبال ایران در جام جهانی بودیم که به نشانه همبستگی با معترضان ایستاده و از خواندن سرود ملی خودداری کردند. پاسخ رژیم غیرمنتظره نبود: سانسور، تاریکی و بی‌توجهی کرده به حقوق. آنها با سرکوب وحشیانه تلاش می‌کنند اعتراضات را در هم بشکنند. اما نمی‌تواند روح آزادی که بسیاری از مردم ایران را برای به خطر انداختن جان خود برای یک خیر عمومی برانگیخته است، در هم بشکند. ما به‌عنوان پارلمان اروپا باید یک پیام قوی از حمایت ارسال کنیم و واکنش قاطع اتحادیه اروپا را برای تحریم رژیم عمیقاً در معرض خطر ایران ارائه دهیم. این وظیفه ما در قبال افراد شجاعی است که به‌دنبال آزادی هستند.

 

هانا نو یمن نماینده پارلمان اروپا از آلمان از حزب سبزها: بچه‌های مدرسه‌ای، همکلاسیهای خود را که توسط رژیم به ضرب گلوله کشته شده‌اند، دفن کردند. کلیپ‌های ویدیویی قطع شدن برق، فریاد زدن مردم، شلیک گلوله و سپس سکوت را نشان می‌دهد. همیشه همین الگوی آنها است. رژیم اینترنت را قطع می‌کند در تاریکی می‌کشد و به همین دلیل وظیفه ماست که به آنچه در ایران می‌گذرد توجه داشته باشیم. حتی شواهدی وجود دارد که پاسداران پسران و دختران معترض را انتخاب می‌کنن و سپس به آنها تجاوز می‌کنند. به‌طوری که دیگران جرأت بلند کردن صدای خود را پیدا نکنند.  همکاران، می‌خواهم بدانم چه اتفاقی می‌افتد و من نمی‌خواهم کسانی که مسئول این جنایات هستند مجازات نشده باقی بمانند. این پنج شنبه، یعنی پس فردا، شورای حقوق‌بشر سازمان ملل اولین نشست ویژه خود را درباره ایران برگزار خواهد کرد. و در مورد ایجاد یک مأموریت حقیقت‌یاب مستقل رأی خواهد داد. همکاران، این یک رأی‌گیری کلیدی است. ما باید جنایات را مستند کنیم. ما باید با مصونیت از مجازات مقابله کنیم و من می‌خواهم اطمینان حاصل کنم که با بیشترین آراء ممکن در این جلسه ویژه به این قطعنامه رأی داده شود. و سپس دوازده دسامبر فرا خواهد رسید که یک جلسه دیگر شورای وزیران خارجه است. و ۲۲۷ نماینده ایرانی مجلس که خواستار اشد مجازات بودند، هنوز در لیست تحریم نیستند. ما نام آنها را داریم ما می‌دانیم تخلف آنها چیست. همکاران به آن اشاره کردند. چه اتفاق باید بیفتد تا بالاخره کل سپاه پاسداران را در لیست تحریم قرار دهیم. و شاید کسی بتواند این پیام را برای آقای بورل بفرستد زیرا یک بار دیگر او در این مناظره حضور ندارد.

 

آنا بنفریسکو از این‌که امروز عصر با ما هستید متشکرم. تعدادی از همکاران از نماینده عالی و سفیر درخواست کردند که به سازمان ملل مراجعه کنند تا سریعاً اقدام کنند برای بررسی کمیته زنان و پاسخ اتحادیه اروپا به سرکوب اعتراضات در ایران. از شما برای هر کاری که ممکن است بتوانید در آن سطح انجام دهید، بسیار متشکرم. پارلمان اروپا صدای مردم ایران را منعکس می‌کند که احساس می‌کنند نمی‌توانند در امنیت و سلامتی مانند سایر نقاط جهان زندگی کنند. و در واقع، افرادی هستند که فقط یک چیز را از رئیس‌جمهور و از نیروهای نظامی و از آیت‌الله می‌خواهند که این ذهنیت انقلاب دائمی مبتنی بر فساد برخورد خصمانه نسبت به سایر همسایگان در منطقه و هم‌چنین نسبت به اسراییل و غرب را کنار بگذارید. ایران زیر حکومت آیت‌الله قاتل و توهین به خود اسلام است. ما به کمک مردم ایران ادامه خواهیم داد و اطمینان می‌دهیم که چراغ امید را برای آنها و خودمان زنده نگه میداریم.

 

خاویر زارزارخوس: این بحث امروز قدردانی از شجاعت مردم ایران است. به‌راحتی می‌توان شک کرد و فکر کرد که این حکومت سرکوبگر در نهایت اعتراضات را در هم خواهد شکست. اما اعتراضات ادامه دارد و به تمام استانها کشیده شده است و ایرانیان در مقابل این سرکوب ایستاده‌اند. پس موضوع این نیست. جن آزادی از بطری بیرون آمده است و این رژیم مذهبی در دردسر جدی افتاده. و ما نباید فریب ظاهر را بخوریم. اگر پلیس ارشاد دیگر در خیابان نیست صرفاً به این دلیل است که این رژیم سرکوبگر به ظرفیت سرکوب بیشتری از آنچه این پلیس ارشاد می‌تواند ارائه دهد نیاز دارد. رژیم ایران یک خطر جدی است. خطری فرا منطقه‌یی است که آنها خود را قاتل برای روسیه نشان داده‌اند. اجازه دهید واضح بگوییم، آیا قابل‌قبول است که ما سفیران ایران در اتحادیه اروپا هنوز داشته باشیم و در اقامتگاه‌های‌شان مستقر باشند؟ آیا قابل‌قبول است که ما این سپاه پاسداران سرکوبگر را لیست‌گذاری نکرده باشیم. ما پاسخ می‌خواهیم.

 

ورونیکا ورسیونووا: سه ماه است که ایرانیها دارند علیه دولت تظاهرات می‌کنند. علیه رژیمی که آنها را به زندان می‌اندازد و بیگناهان را می‌کشد، علیه رژیمی که کشورهای دیگر را تهدید به نابودی می‌کند. وظیفه ما است که به آن اعمال اشاره کنیم و ساکت نمانیم، صدای آنهایی باشیم که اعتراض می‌کنند. ما شاهد صدها هزار تظاهرات کننده در خیابان‌ها هستیم. همچنین ورزشکاران زن و مرد شجاعی که به‌روشنی در مقابل دولت ایران علی‌رغم تهدید به زندان افتادن، مقاومتشان را نشان می‌دهند. ما باید تلاشهای انجام تجارت با ایران را با تحریم‌ها محدود کنیم. ایران تغییر نکرده و موضع ما نسبت به ایران نباید تغییر کند. اتحادیه اروپا باید به هر کسی که در مقابل این رژیم اعتراض و مقاومت می‌کند کمک کند و هر کسی را که با این رژیم همکاری می‌کند محکوم کند.

 

آقای جورجی ولاد نیستور، عضو پارلمان اروپا از رومانی از حزب مردم اروپا: نمی‌خواهم یک بار دیگر همه جنایتهای رژیم ایران را مرور کنم، جنایتهایی که هر روز مرتکب می‌شوند. این یک وضعیت انزجار‌آور است و ما متأسفانه مدتی از آن مطلع بودیم. اجازه بدهید که سؤال کنم که چرا ما در اینجا نمی‌توانیم یک راه‌حل عملی مانند وضعیتهای جاهای دیگر پیدا کنیم. ما اخیراً بحث طولانی در مورد امکان اعلام رژیم روسیه به‌عنوان یک رژیم تروریستی داشتیم. من فکر می‌کنم در رابطه با ایران موضوعات بسیار روشن است. ما اخیراً شاهد اقدامات تروریستی رژیم ایران بودیم. برای همه بسیار روشن است که بسیاری از اقدامات آنها نزدیک به نسل‌کشی است. بنابراین سؤال من این است که چرا ما در رابطه با جنایتهای این رژیم در این پارلمان صحبت نمی‌کنیم.

 

خانم ماریا سوریا رودریگز راموس وکیل و سیاستمدار اسپانیایی و عضو پارلمان اروپا:

آنها لیاقت بیشتری دارند زیرا دارای ارزش شکستن سکوت بودند. این رژیمی است که به طرز وحشیانه‌ای از مجازات اعدام استفاده می‌کند و ما می‌بینیم که این کشور بالاترین کشور در حکم اعدام علیه زنان و هم‌چنین مکانی است که در آن امنیت برای زنان وجود ندارد.

آنها سزاوارترند زیرا «آزادی زنان» فریادی است که جامعه مدنی در ایران و در مقابل این رژیم بسیج می‌کند. آنها مستحق بیشتر هستند، آن شش نفر که به اعدام محکوم شده‌اند. آن بیست هزار نفری که در پی اعتراضات در بازداشت به سر می‌برند، آنها همه مستحق بیشتر هستند. ما باید اسامی قضاتی را که این احکام را صادر کرده‌اند بدانیم. آنها و نمایندگان مجلسی که خواستار سرکوب بیشتر هستند باید تحریم شوند. آنها نیز باید توسط ما تحریم شوند. ما به تحریمهای بیشتر، تحریمهای بیشتر برای سپاه نیاز داریم. تحریمهای بیشتر و تعلیق روابط دوجانبه و تلاش در سطح بین‌المللی برای ایجاد یک مکانیزم حسابرسی در سازمان ملل نیاز است.

 

آقای ایوان استفانک سیاستمدار اهل اسلواکی و عضو پارلمان اروپا

وضعیت کنونی ایران در سه ماه اخیر بسیار نگران‌کننده است. هزاران نفر دستگیر و بیش از ششصد نفر از آنها کشته شده‌اند. و آنها فقط به‌دلیل مبارزه برای یک کشور آزاد و برای حقوق پایه‌یی خود کشته شده‌اند. اجازه دهید عمیق‌ترین تحسینهای خود را به همه شهروندان ایرانی که با وجود وضعیت وحشتناک، دستگیریهای گسترده و نقض شدید حقوق اساسی خود توسط رژیم هم‌چنان به اعتراض خود ادامه می‌دهند، ابراز کنم. شش نفر از دستگیر شدگان حتی به اعدام محکوم شدند و ممکن است بسیاری دیگر نیز به همین سرنوشت دچار شوند. این قیام سراسر کشور را در بر می‌گیرد، در حالی که رژیم وحشی ایران از تجاوز جنایتکار روسیه حمایت می‌کند و به آنها سلاح می‌دهد. همه گروه‌های سنی و همه اقشار جامعه اکنون متحد شده‌اند و در کنار هم علیه این رژیم مستبد اعتراض می‌کنند. بنابراین زمان آن فرا رسیده است که حمایت کامل خود را اعلام کنیم و خواستار حمایت از کسانی باشیم که تنها گناهشان تمایل به ارزشهای دمکراتیک کشور آزادشان است. ما نباید وضعیت فعلی را اعتراض بنامیم. این واقعاً یک انقلاب است.

 

یان زاهرادیل گروه محافظه‌کار و رفرمیست اروپا از جمهوری چک

من به‌عنوان تنها شهروند جمهوری چک، به همراه چند تن از همکارانم در آخرین لیست تحریمهای ایران ظاهر شده‌ایم. من معتقدم که این فقط یک کنجکاوی است زیرا در واقع هیچ اتفاقی برای ما نمی‌افتد، اما، دهها هزار نفر در ایران در وضعیت بدی هستند، بیش از ششصد معترض کشته شده‌اند، سی هزار نفر زندانی شده‌اند. و نه فقط این، بلکه ما هم‌چنین شاهد خطری هستیم که ایران برای امنیت جهانی نشان می‌دهد. بنابراین، هم به‌خاطر حقوق‌بشر و هم به‌خاطر این‌که ایران در حال بی‌ثبات کردن اوضاع در کشورهای اطراف مانند لبنان، سوریه، یمن و غیره است.

ما باید گام های سخت‌تری برداریم. ما نه تنها باید تحریمهای خود را ادامه دهیم، بلکه باید به صراحت بگوییم که هیچ مذاکره‌ای با ایران وجود نخواهد داشت، حتی در مورد به‌اصطلاح توافق هسته ای. ما باید از اصول خود دفاع کنیم.

 

هرمن ترتچ گروه محافظه‌کار و رفرمیست اروپا از اسپانیا

ما این اقدامات را علیه ایران انجام می‌دهیم. ما باید اقدامات بسیار بیشتری انجام دهیم. من فکر می‌کنم شنیدن این‌که همه این مردم، همه این کشورها از این اوضاع ابراز تأسف می‌کنند، تقریباً خنده‌دار است. در سال۲۰۱۹، ۱۵۰۰نفر کشته شدند، پنج برابر آنچه تاکنون دیده‌ایم و فقط چند ماه بعد از آن، آقای بورل دست برای تجارت با ایران دراز کرد. یک لابی واقعی به نفع ایران علیه آمریکا وجود داشت. آنها از موقعیت ایران محافظت می‌کردند و اکنون ما این را داریم. بنابراین من می‌خواهم بدانم دولت اسپانیا چه می‌کند، که هنوز صحبت نکرده‌اند... نمایندگان پارلمان اسپانیا، از جمله... من می خواهم بدانم احزاب سیاسی دولت اسپانیا با ایران چه ارتباطی دارند.

 

هم‌چنین چارلی وایمر، عضو پارلمان اروپا در این نشست ویژه گفت: «معترضان ایرانی خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی هستند، نه مشورت».

او از کشورهای اتحادیه اروپا خواست که دیپلمات‌های رژیم ایران مستقر در پایتخت‌های خود را اخراج کنند و نمایندگان اتحادیه اروپا را نیز فراخوانند و سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی کنند.

این درخواستها در حالی است که پیش‌تر روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا با تأکید بر حمایت از اعتراضات ایران و اشاره به تحریم جمهوری اسلامی علیه چند عضو پارلمان اروپا اعلام کرده بود که تا اطلاع ثانوی اعضای هیئتها و کمیته‌های پارلمانی با مقامات ایران در تماس مستقیم نخواهند بود.

پیش‌تر خانم متسولا روز دوشنبه ۳۰آبان گفته بود پارلمان اروپا به‌شدت مخالفت خود با احکام اعدام و سرکوب خشن اعتراضات مشروع شهروندان ایرانی را اعلام می‌کند و از مقامات ایران می‌خواهد هم‌اکنون به این وضعیت خاتمه دهند.

او افزود: «در پاسخ به تحریم‌های غیرقابل قبول جمهوری اسلامی علیه برخی نمایندگان پارلمان اروپا، تا اطلاع ثانوی اعضای هیأتها و کمیته‌های پارلمانی با مقامات ایران در تماس مستقیم نخواهند بود».

 

فردریک ریس نماینده پارلمان اروپا از فرانسه: مایلم در مورد کیان پیرفلک صحبت کنم. او ۹ساله است و دوست دارد قایق چوبی و ماشینهای کوچک بسازد. او می‌خواست وقتی که بزرگ شد یک مهندس شود. متأسفانه او بزرگ نخواهد شد. او هفته گذشته وقتی که با دوستان و پدرش از مدرسه به خانه می‌آمد به‌طور بی‌رحمانه‌ای توسط پلیس کشته شد. و پدرش متحمل جراحتهای جدی شد. او یکی از جوان‌ترین  ۶۰ کودکی است که بر اثر این سرکوب خونبار ایران کشته شد. رژیم ایران امروز همین کار را می‌کند و گلوله‌های جنگی به تظاهر کنندگان و زنان شلیک می‌کند، افراد را شکنجه می‌کند. و الآن شاهدیم که در شورشها در کردستان چه اتفاقاتی می‌افتد. اروپا باید تعادل برقرار کردن بین هویج و چماق را متوقف کند  مثلا اقدامی در رابطه با تجارت انجام دهد تا حمایت ما را از این زنانی که شجاعت باور نکردنی در برابر این آخوندها از خود نشان دادند، به نمایش بگذارد. آن چه ما الآن در ایران می‌بینیم شورش نیست بلکه انقلاب است. و مایلم سخنانم را با جمله معروف کیان به پایان برسانم: «به نام خداوند رنگین کمان، امیدوارم که این کشور عالی را که همیشه آرزوی آزادی را داشته سرانجام به این آزادی برسد.»

 

جورجی ولاد نیستور، عضو پارلمان اروپا از رومانی از حزب مردم اروپا: نمی‌خواهم یک بار دیگر همه جنایتهای رژیم ایران را مرور کنم، جنایتهایی که هر روز مرتکب می‌شوند. این یک وضعیت انزجار‌آور است و ما متأسفانه مدتی از آن مطلع بودیم. اجازه بدهید که سؤال کنم که چرا ما در اینجا نمی‌توانیم یک راه‌حل عملی مانند وضعیت‌های جاهای دیگر پیدا کنیم. ما اخیراً بحث طولانی در مورد امکان اعلام رژیم روسیه به‌عنوان یک رژیم تروریستی داشتیم. من فکر می‌کنم در رابطه با ایران موضوعات بسیار روشن است. ما اخیراً شاهد اقدامات تروریستی رژیم ایران بودیم. برای همه بسیار روشن است که بسیاری از اقدامات آنها نزدیک به نسل‌کشی است. بنابراین سؤال من این است که چرا ما در رابطه با جنایتهای این رژیم در این پارلمان صحبت نمی‌کنیم.

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e1598d71-81b1-4538-9ce1-42f5aac231da"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات